Π. Βουρλούμης: Οι μετοχές του Δημοσίου στον ΟΤΕ, αξίζουν περισσότερο

12:48 26/1/2016 - Πηγή: myPhone
Την υπεραξία που έχει για την Deutsche Telecom (DT) το προς πώληση 10% του ΟΤΕ τονίζει σε άρθρο του σε κυριακάτικη εφημερίδα ο πρώην πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού Παναγής Βουρλούμης.

Ο κ. Βουρλούμης, ουσιαστικός και χωρίς να «κρύβει λόγια», θέτει το θέμα ρεαλιστικά προειδοποιώντας κυβέρνηση και δανειστές ότι «πρέπει να κατανοήσουν ότι πώληση μπορεί μεν να γίνει, αλλά σε τιμή που αναγνωρίζει την πραγματική αξία της συμμετοχής».

Όπως επισημαίνει ειδικότερα,
στην Κυριακάτικη Καθημερινή, ως πολύ καλός γνώστης της συμφωνίας με τη γερμανική εταιρεία, κάτοχο του 40% του ΟΤΕ, «βάσει της Συμφωνίας Μετόχων, μεταξύ του ελληνικού Δημοσίου και της DT, το 10% δίνει στο Δημόσιο 5 από τα 11 μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, το δικαίωμα να ορίζει πρόεδρο και αρκετά άλλα, όπως βέτο σε στρατηγικές αποφάσεις. Επομένως, στα χέρια του Δημοσίου οι μετοχές του ΟΤΕ έχουν μεγαλύτερη αξία από τις υπόλοιπες που διαπραγματεύονται στο Χρηματιστήριο. Η υπεραξία αυτή όμως ισχύει μόνο έναντι της DT, και μπορεί να πραγματοποιηθεί μόνον εάν τις μετοχές αυτές θελήσει να αποκτήσει η DT, ώστε να έχει τον απόλυτο έλεγχο του Οργανισμού. Εάν το 10% πωληθεί σε τρίτους, τα δικαιώματα που το συνοδεύουν χάνονται».

Το ολοκληρωμένο άρθρο του myphone.gr περιέχει ακόμη 256 λέξεις
Keywords
Τυχαία Θέματα