Ιαπωνία: Αυξήθηκαν οι πωλήσεις flip-phones, σε πτώση τα smartphones

11:18 19/2/2015 - Πηγή: myPhone
Υπάρχουν μέρη στον κόσμο που τα feature phones είναι πιο δημοφιλή και γνωρίζουν μεγαλύτερη ζήτηση από τα smartphones. Κάτι τέτοιο μέλλον συνέβη και στην Ιαπωνία πέρυσι, σύμφωνα με το ινστιτούτο ερευνών MM Research.

Για πρώτη φορά μέσα σε επτά χρόνια, οι πωλήσεις των flip-phones αυξήθηκαν κατά 5,7%, με τις αποστολές να φτάνουν τα 10,58 εκατομμύρια συσκευές. Την ίδια χρονιά, οι πωλήσεις smartphones
σημείωσαν πτώση κατά 5,3%, στα 27,7 εκατομμύρια συσκευές. Τα flip-phones είναι ακόμη υπεύθυνα για μεγάλο μέρος του μεριδίου πώλησης κινητών τηλεφώνων στην Ιαπωνία και είναι η δεύτερη χρονιά στη σειρά που η παραπάνω εταιρεία έχει παρατηρήσει πτώση της δημοτικότητας των smartphones. Ο ερευνητής Hideaki Yokota δήλωσε στο πρακτορείο Reuters πως «τα smatphones έχουν φτάσει σε ένα σημείο λειτουργίας σταθερό και η αυτονομία τους είναι αρκετά μεγάλη, επομένως υπάρχουν λιγότερες ανανεώσεις». Πρόσθεσε, επίσης, πως η προηγούμενη χρονιά ήταν καλή για τις επιδοτήσεις. Αρκετά άτομα αναζητούσαν αντικαταστάτη του πολύ παλιού τους flip-phone και αυτός, ίσως, είναι και ο λόγος που τα αναδιπλούμενα τηλέφωνα σημείωσαν τόσες πωλήσεις.

Το ολοκληρωμένο άρθρο του myphone.gr περιέχει ακόμη 73 λέξεις
Keywords
Τυχαία Θέματα