Φήμες: Δωρεάν κινητό από την Amazon; [update: Επίσημο «όχι»]

15:26 8/9/2013 - Πηγή: myPhone
Οι φήμες ότι η Amazon θέλει να κατασκευάσει το δικό της smartphone κυκλοφορούν από το 2011, χωρίς κάποιο ιδιαίτερο στοιχείο, ενώ φούντωσαν ιδιαίτερα όταν τον περασμένο Απρίλιο, προσλήφθηκε από την εταιρεία ο Charlie Kindel, πρώην Γενικός Διευθυντής της Microsoft στο τμήμα των Windows Phone.
Τις τελευταίες μέρες, πληθαίνουν οι φήμες, όχι μόνο ότι θα δούμε Kindle (ή Amazon) Phone στην αγορά, αλλά και ότι θα διατίθεται δωρεάν.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ πρώην δημοσιογράφων της Wall Street Journal, η Amazon θέλει η συσκευή να είναι δωρεάν, είτε με συμβόλαιο με κάποιον πάροχο κινητής τηλεφωνίας είτε όχι. Προφανώς, η γνωστή εταιρεία δεν θα χάριζε κινητά για το τίποτα, αλλά δεν είναι ξεκάθαρο αν για παράδειγμα θα πρέπει να κάνεις εγγραφή ή όχι σε κάποια υπηρεσία της, όπως το Amazon Prime. Πάντως, μια τέτοια λογική θα θύμιζε την τακτική των εταιρειών τηλεφωνίας, οι οποίες έχουν μεγαλύτερο κέρδος από τα πάγια των συμβολαίων, παρά από τις πωλήσεις συσκευών. Με δεδομένο ότι για την κατασκευή ενός mid-range κινητού απαιτούνται περίπου 200 δολάρια, ο αμερικάνικος κολοσσός θα πρέπει να το σκεφτεί καλά πριν προβεί σε μια τέτοια κίνηση. Εναλλακτικά, θα μπορούσε να ακολουθήσει το παράδειγμα της Xiaomi, που πουλάει τις συσκευές της σε τιμές κόστους, προκειμένου να αποκτήσει πλεονέκτημα έναντι των ανταγωνιστών της.

Το ολοκληρωμένο άρθρο του myphone.gr περιέχει ακόμη 349 λέξεις
Keywords
Τυχαία Θέματα