Εξαιρετικά λεπτές μπαταρίες με μεγάλη διάρκεια ζωής με χρήση Kevlar

19:17 31/1/2015 - Πηγή: myPhone
Η επιστημονική κοινότητα έχει ξοδέψει πολύ χρόνο, υπέρογκα χρηματικά ποσά και έχει πραγματοποιήσει σειρά δοκιμών και μελετών για να βρεθεί λύση στην αύξηση διάρκειας ζωής της μπαταρίας, όμως, όσο και αν «πάλεψαν» αντιμετώπισαν εμπόδια, όπως το πάχος και η ασφάλεια των συσσωρευτών.

Ομάδα επιστημόνων από το University of Michigan φαίνεται να πλησιάζει πιο κοντά στο «Ιερό Δισκοπότηρο» της τεχνολογίας, μιας και φαίνεται πως ανακάλυψαν τη «μαγική» συνταγή για τη δημιουργία μπαταριών με μεγάλη διάρκεια και μικρές διαστάσεις. Ανέπτυξαν
νανο-μεμβράνες οι οποίες βασίζονται σε Kevlar και μονώνουν τα ηλεκτρόδια της μπαταρίας, επιτρέποντας παράλληλα στα ιόντα λιθίου να περάσουν και να δημιουργήσουν ένα κανονικό κύκλωμα. Έτσι, με αυτές τις μεμβράνες αυξάνεται περισσότερο η ενέργεια που παρέχει μια απλή μπαταρία του σήμερα, μειώνοντας ταυτόχρονα τον κίνδυνο βραχυκυκλώματος. Θα μπορούσαμε επομένως να δούμε τέτοιες λεπτές και αποδοτικές μπαταρίες σε συσκευές όπως smartwatches και άλλες mobile συσκευές, χωρίς να γίνεται πλέον καμία θυσία πουθενά και χωρίς να τίθεται θέμα περί υπερθέρμανσής τους.

Το ολοκληρωμένο άρθρο του myphone.gr περιέχει ακόμη 89 λέξεις
Keywords
Τυχαία Θέματα