Αναζητεί συμφωνία με τις τράπεζες η Forthnet

09:44 5/4/2013 - Πηγή: myPhone
Θετικό EBITDA (κέρδη προ φόρων τόκων και αποσβέσεων) στα 17 εκατ. ευρώ έναντι ζημιάς 52,7 εκατ. ευρώ, περιορισμό των ζημιών (μετά από φόρους) στα 100,5 εκατ. ευρώ (από 198,5 εκατ.) και οριακή μείωση εσόδων 1,8% στα 408 εκατ. ευρώ παρουσίασε για το 2012 η Forthnet.

Ο δανεισμός της τηλεπικοινωνιακής εταιρείας παραμένει σε υψηλά επίπεδα στα 333,3 εκατ. ευρώ (έναντι 332,2 εκατ.). Η διοίκηση της Forthnet
στη οικονομική έκθεση αναφέρει ότι βρίσκεται σε συζητήσεις με τις δανείστριες τράπεζες, ώστε να ληφθεί κατάλληλη και αμοιβαία αποδεκτή παρέκκλιση (waiver) από την παραβίαση ορισμένων συμβατικών υποχρεώσεων που απορρέουν από τα ομολογιακά δάνεια. Σημειώνει ότι αδυναμία συμφωνίας ενδέχεται να θέσει σε κίνδυνο την ομαλή συνέχιση της δραστηριότητας του ομίλου. Οι ορκωτοί ελεγκτές στην έκθεσή τους κάνουν λόγο για αβεβαιότητα αναφορικά με την ικανότητα της εταιρείας να προχωρήσει σε αναχρηματοδότηση του συνόλου των δανειακών της υποχρεώσεων, αβεβαιότητα για την ικανοποιητική κάλυψη της αύξησης του μετοχικού της κεφαλαίου και την επάρκεια των κεφαλαίων κίνησης.

Το ολοκληρωμένο άρθρο του myphone.gr περιέχει ακόμη 98 λέξεις
Keywords
Τυχαία Θέματα