Samsung: Πατέντα για οθόνες με αναγνώριση των ασκούμενων σε αυτές δυνάμεων

16:21 10/3/2014 - Πηγή: myPhone
Σε κάποια από τα μεγάλα Samsung tablets της σειράς Galaxy Note tablet, η οθόνη αντιλαμβάνεται το πόσο δυνατά πιέζει ο χρήστης την οθόνη. Αυτό επιτυγχάνεται μέσω ενός ξεχωριστού αισθητήρα τάσης, ο οποίος αυξάνει αρκετά το συνολικό κόστος. Με μια νέα
πατέντα, η Samsung φαίνεται πως θέλει να εφαρμόσει την τεχνολογία αυτήν και σε άλλες συσκευές, χωρίς όμως να αυξηθεί κατά πολύ το κόστος.

Έτσι, αντί για τη χρήση ξεχωριστού αισθητήρα, οι μηχανικοί της εταιρείας προτείνουν την ενσωμάτωση ενός μικροσκοπικού επεξεργαστή, που αντιλαμβάνεται τις ασκούμενες στην οθόνη δυνάμεις. Ο επεξεργαστής αυτός διαθέτει ένα ηλεκτρόδιο αντίστασης και μία αντίσταση αναφοράς, ενώ και τα δύο ενώνονται με αρκετά λεπτά στρώματα υλικών μεταβλητής ηλεκτρικής αντίστασης συναρτήσει της πίεσης, όπως γραφένιο ή νανοσωλήνες άνθρακα που έχουν διαφορετικές αντιστάσεις. Με τον τρόπο αυτόν, μόλις ο χρήστης ακουμπάει την οθόνη, τα στρώματα αυτά θα παρέχουν στον επεξεργαστή πληροφορίες για τη διάρκεια του αγγίγματος, ο οποίος θα αντιλαμβάνεται αν ήταν «ελαφρύ» ή «δυνατό» άγγιγμα.

Το ολοκληρωμένο άρθρο του myphone.gr περιέχει ακόμη 36 λέξεις
Keywords
Τυχαία Θέματα