OTE: Oικονομικά αποτελέσματα ομίλου για το A' τρίμηνο του 2014

09:30 14/5/2014 - Πηγή: myPhone
Δελτίο Τύπου: Ο ΟΤΕ ανακοινώνει σήμερα τα οικονομικά αποτελέσματα για το Α’ τρίμηνο του 2014, με βάση τα Διεθνή Πρότυπα Χρηματοοικονομικής Αναφοράς. Αναλυτικά, τα οικονομικά μεγέθη του Ομίλου ΟΤΕ διαμορφώθηκαν ως εξής:

Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα του Α’ τριμήνου 2014, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ΟΤΕ, κ. Mιχάλης Τσαμάζ, σημείωσε: «Το έτος ξεκίνησε με ένα αποδοτικό
πρώτο τρίμηνο, συνεχίζοντας τις θετικές επιδόσεις από την αρχή του προηγούμενου έτους. Τα έσοδα του Ομίλου παρέμειναν σταθερά, ως αποτέλεσμα των υψηλών επιδόσεων στη σταθερή τηλεφωνία. Η κινητή τηλεφωνία στην Ελλάδα, με τη συγκριτική επίδραση από τη μείωση των τελών τερματισμού να έχει ελαχιστοποιηθεί, συνεχίζει να αντιμετωπίζει έντονο ανταγωνισμό, ενώ στη Ρουμανία, η μείωση των τελών τερματισμού κινητής τηλεφωνίας δεν είχε εφαρμοστεί μέχρι το τέλος του πρώτου τριμήνου. Η λειτουργική κερδοφορία EBITDA του Ομίλου επηρεάστηκε θετικά από τις εξαιρετικές επιδόσεις της σταθερής τηλεφωνίας Ελλάδας, ως αποτέλεσμα του περυσινού προγράμματος εθελούσιας αποχώρησης εργαζομένων καθώς και των συνεχών μέτρων που λαμβάνουμε για τη μείωση του κόστους. Η πτώση στις ελεύθερες ταμειακές ροές στο τρίμηνο, κυρίως λόγω της έκτακτης πληρωμής φόρων, θα αντιστραφεί στα επόμενα τρίμηνα, και δεν θα επηρεάσει τις εκτιμήσεις μας για ολόκληρη τη χρονιά».

Το ολοκληρωμένο άρθρο του myphone.gr περιέχει ακόμη 561 λέξεις
Keywords
Τυχαία Θέματα