Huawei: Ξεκινά την κατασκευή smartphones στην Ινδία

23:02 27/9/2016 - Πηγή: myPhone
Η συνεχώς ανερχόμενη εταιρεία με έδρα στη Shenzen της Κίνας, υπέγραψε συμφωνία με τη Flex India, θυγατρική της Flextronics International, ώστε να κατασκευάζει τα Honor smartphones στην πόλη Chennai της Ινδίας. Ξεκινώντας από τον Οκτώβριο, η εταιρεία
εκτιμά ότι θα μπορεί να παράγει 3 εκ. τεμάχια μέχρι το τέλος του 2017. Η Huawei προχωρά εκμεταλλευόμενη την πρωτοβουλία Make in India, που προωθεί η κυβέρνηση της χώρας.

Η αγορά smartphones της Ινδίας αξίζει συνολικά 16 δισ. δολάρια. Αν και μόνο ένας στους τέσσερεις κατοίκους έχει smartphone, οδεύει προς τη δεύτερη θέση παγκοσμίως μετά από την αγορά της Κίνας. Σύμφωνα με στατιστικά του ινδικού υπουργείου πληροφορικής, οι επενδύσεις στο διάστημα του τελευταίου χρόνου είχαν ως αποτέλεσμα 37 νέα εργοστάσια κατασκευής κινητών, και 40.000 νέες θέσεις εργασίας, ενώ ο αριθμός των παραγόμενων συσκευών ανήλθε στα 110 εκ. τεμάχια. Σύμφωνα με αναφορές, ακόμα και η Apple συζητά με τη Foxconn για την επέκταση της στην Ινδία, ώστε να κατασκευάζονται και εκεί τα iPhones.

Το ολοκληρωμένο άρθρο του myphone.gr περιέχει ακόμη 41 λέξεις
Keywords
Τυχαία Θέματα