Νέο iPhone με οθόνη 4 ιντσών: Δώρον άδωρον

Οι τελευταίες φήμες σχετικά με την οθόνη του επόμενου iPhone φαίνεται να έχουν μια κοινή συνισταμένη: εάν η Apple αποφασίσει να πάει στις τέσσερις ίντσες αυτό θα γίνει με αλλαγή του aspect ratio διατηρώντας την ίδια Retina ανάλυση καταλήγοντας ουσιαστικά σε ένα μακρύτερο iPhone. Για πολλούς λόγους αυτό θα δημιουργήσει αρκετά προβλήματα στους developers αλλά το σημαντικότερο είναι το εξής: όταν σκεφτόμαστε συσκευή με μεγαλύτερη

οθόνη το μυαλό μας πάει κατευθείαν σε μια οθόνη που απεικονίζει μεγαλύτερα στοιχεία. Ένα iPhone 4 ιντσών κατά αυτόν τον τρόπο αντιβαίνει τον σκοπό αυτό. Τα κουμπιά και όλα τα στοιχεία στην οθόνη θα έχουν ακριβώς το ίδιο μέγεθος με τώρα απλώς αντί για παράδειγμα να έχουμε πέντε σειρές εικονιδίων στο springboard θα έχουμε έξι. Στον Safari (ουσιαστικά ο βασικός λόγος για να πάμε σε μεγαλύτερη οθόνη είναι για καλύτερο browsing) τα πράγματα δεν θα βελτιωθούν και αυτό γιατί το πλάτος δεν θα αλλάξει αλλά απλώς θα βλέπουμε μια επιπρόσθετη σειρά με τα ίδια μικροσκοπικά στοιχεία. Ιδού:

Mockup ενός iPhone με ανάλυση 640 x 1152 στις 4 ίντσες (Overdrive design)

Η Apple έχει ένα ιστορικό να δίνει αναβαθμίσεις και χαρακτηριστικά αλλά με περίεργους περιορισμούς. Για παράδειγμα, παρόλο που το iCloud προσφέρει αποθήκευση εγγράφων στο «σύννεφο» κάθε εφαρμογή αποθηκεύει τα δικά της έγγραφα που δεν είναι δυνατόν να μοιραστούν με άλλες εφαρμογές. Δεν έχει καν νόημα να σκεφτείς γιατί συμβαίνει αυτό. Εάν, λοιπόν, το επόμενο iPhone έχει οθόνη 4 ιντσών είναι πλέον αρκετά πιθανόν να δούμε το παραπάνω σενάριο να πραγματοποιείται. Έχουν αναφερθεί σε αυτήν την περίπτωση άλλωστε έγκυρες πηγές, όπως το iLounge και ο John Gruber. Ομολογουμένως κανένας δεν θα είχε παράπονο από τον έξτρα αυτό χώρο αλλά μια τέτοια υλοποίηση στις 4 ίντσες είναι ουσιαστικά δώρον άδωρον.

Σχολιασμός στο forum

iPhone Hellas - Νέο iPad iPhone 4S iPod Touch NewsΝέο iPhone με οθόνη 4 ιντσών: Δώρον άδωρον

Keywords
Τυχαία Θέματα