iPhone 5, τα πρώτα reviews

Τα πρώτα reviews για το iPhone 5 έγιναν διαθέσιμα αργά χθες το βράδυ και σήμερα θα δούμε συνοπτικά τι είπαν μερικοί από τους μεγαλύτερους δημοσιογράφους για το νέο iPhone της Apple. Spoiler alert: όλοι εκθειάζουν τον σχεδιασμό της συσκευής, την ταχύτητα και απόκριση με το μεγαλύτερο πρόβλημα να εντοπίζεται στους χάρτες της Apple στο iOS 6

που φαίνεται ότι δεν είναι στα ίδια επίπεδα με αυτούς της Google και με τις letterboxed εφαρμογές που δεν έχουν αναβαθμιστεί ακόμα για το iPhone 5.

Tim Stevens, Engadget:

«Εξωτερικά δεν έχουν αλλάξει πολλά αλλά η μεγαλύτερη αλλαγή είναι αδύνατον να τη δει κανείς. Κρατήστε το iPhone 5 και αμέσως θα συνειδητοποιήσετε τη μείωση στο βάρος. Στα 112 γραμμάρια είναι 20 τοις εκατό ελαφρύτερο από το 4S, κάτι που στα χαρτιά δεν φαίνεται ότι κάνει τόση μεγάλη διαφορά. Κάνει τόσο πολύ που δεν είναι η μεγαλύτερη οθόνη ή το μικρότερο πάχος αλλά η μείωση στο βάρος που όλοι εκθειάζουν όταν κρατούν για πρώτη φορά το iPhone 5 στα χέρια τους.»

«Το iPhone 5 είναι μια σημαντική βελτίωση σε σχέση με το iPhone 4S σχεδόν σε κάθε τομέα και στους τομείς που δεν υπήρχε βελτίωση – κάμερα, χωρητικότητα- μπορεί κανείς να επιχειρηματολογήσει ότι το iPhone 4S ήταν ήδη μπροστά από μόνο του. Κάθε τομέας, εκτός από το OS. Αν μη τι άλλο το λειτουργικό σύστημα είναι αυτό που αρχίζει και φαίνεται λίγο απαρχαιωμένο»

Jim Dalrymple, The Loop

«Η εμπειρία μου με το iPhone 5, iOS και EarPods ήταν πολύ καλή. Το iPhone είναι αυτό που η Apple ότι θα ήταν και με το iOS 6 είναι σαφές ότι η Apple έχει άλλον έναν νικητή στα χέρια της»

«Δεν μπορώ να σκεφτώ κάποιον καλό λόγο για να μην αναβαθμίσει ή αγοράσει κανείς το iPhone

Walt Mossberg, All Things D

«Παρόλο που το νέο μοντέλο δεν είναι ριζική αλλαγή, προσφέρει μεγαλύτερη διαφορά από όταν κυκλοφόρησε το iPhone 4S πέρσι. Από την πρώτη στιγμή που θα κρατήσετε το iPhone 5 θα καταλάβετε το πόσο ελαφρύ είναι. Είναι τόσο ελαφρύ που θα αναρωτηθείτε εάν πρόκειται για dummy και όχι την πραγματική συσκευή. Ωστόσο, αντίθετα με πολλούς ανταγωνιστές δεν είναι μια πλαστική επουσιώδης συσκευή.»

«Το μεγαλύτερο μειονέκτημα που βρήκα είναι η εφαρμογή χαρτών. Για παράδειγμα, παρόλο που υπάρχει το χαρακτηριστικό Flyover δεν υπάρχει το πολύ χρήσιμο Street View της Google αλλά ούτε και πληροφορίες για τις δημόσιες συγκοινωνίες»

MG Siegler, Tech Crunch

«Διαβάζοντας την κάλυψη του τύπου από τότε που παρουσιάστηκε θα έχετε ακούσει ότι το iPhone 5 είναι μια απογοήτευση, ή βαρετό. Αυτοί οι άνθρωποι, ειλικρινά, είναι ανόητοι.»

John Gruber, Daring Fireball

«Το iPhone παραμένει η ναυαρχίδα της Apple. Εκθέτει όχι μόνο τον υψηλότερη βαθμό εφαρμογής και φινιρίσματος σε οποιοδήποτε smartphone αλλά και σε οτιδήποτε έχει κατασκευάσει ποτέ τη Apple»

«Η πληκτρολόγηση στο iPhone 5 έχει παραμένει ακριβώς η ίδια. Μπορώ να φτάσω τα κουμπιά πάνω αριστερά και την status bar με το ένα χέρι στο 5, απλά δεν είναι το ίδιο εύκολο και απαιτεί ένα ε

Keywords
Τυχαία Θέματα