Υπηρεσία NewsSpotter από την Eutelsat

Η υπηρεσία NewsSpotter της Eutelsat αξιοποιεί τον KA-SAT και ανοίγει μια νέα εποχή για τη μετάδοση ειδήσεων στην Ευρώπη.


Η Eutelsat Communications εγκαινιάζει επίσημα το ‘NewsSpotter’, μια πρωτοποριακή υπηρεσία συλλογής ειδήσεων. Την υπηρεσία παρέχει η θυγατρική

Skylogic μέσω του KA-SAT, του δορυφόρου υψηλών επιδόσεων της Eutelsat, διευρύνοντας έτσι τη γκάμα των υπηρεσιών που προσφέρει σε εταιρικούς πελάτες. Χρησιμοποιώντας μια νέα γενιά εξοπλισμού μικρού βάρους, το NewsSpotter διευρύνει τις δυνατότητες συγκέντρωσης ειδήσεων, προσφέροντας σε τηλεοπτικούς σταθμούς και παρόχους υπηρεσιών τη δυνατότητα να πραγματοποιούν ζωντανές συνδέσεις και να μεταδίδουν βίντεο σε υψηλή ή/και κανονική ανάλυση, με εξαιρετική ταχύτητα και πολύ μεγάλη οικονομία. Η υπηρεσία είναι, επίσης, ιδανική για περιπτώσεις που απαιτείται η ταχύτατη μετάδοση αμοντάριστων πλάνων ή η μεταφορά αρχείων με πληροφορίες από τον τόπο ενός γεγονότος.


Με διαστάσεις που του επιτρέπουν να μεταφέρεται σε ένα κανονικό σακίδιο ή να τοποθετείται στην οροφή ενός μικρού αυτοκινήτου, ο εξοπλισμός του NewsSpotter μπορεί να εξασφαλίζει ταχύτατη σύνδεση μεταξύ μιας δημοσιογραφικής αποστολής και του στούντιο, για τη μετάδοση ζωντανών ανταποκρίσεων, φωτογραφικού υλικού ή δεδομένων. Χάρη στην εγγενή δυνατότητα δημιουργίας συνδέσεων IP, το NewsSpotter γίνεται το ιδανικό εργαλείο για τη σύγχρονη συλλογή ειδήσεων, με το οποίο οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αξιοποιούν το ίχνος κάλυψης του KA-SAT στην Ευρώπη, τη Βόρεια Αφρική, αλλά και σε μεγάλο τμήμα της Μέσης Ανατολής.


Το δορυφορικό πιάτο και το τερματικό του NewsSpotter μπορούν να στηθούν σε δύο λεπτά, χρόνος στον οποίο περιλαμβάνεται ή ανάπτυξη της κεραίας, η (αυτόματη) στόχευση του δορυφόρου και το άνοιγμα του λινκ, εξασφαλίζοντας ταχύτατη σύνδεση από το πεδίο των γεγονότων κατευθείαν στην οθόνη των τηλεθεατών.


Παράλληλα, οι δημοσιογραφικές αποστολές μπορούν, μέσω ειδικής εφαρμογής, να κάνουν online δέσμευση καναλιών (Bandwidth), ή σε περίπτωση προγραμματισμένων μεταδόσεων, να κάνουν προ-κράτηση κυκλωμάτων με εγγυημένη δέσμευση συχνοτήτων. Το μόνο που χρειάζεται να κάνει ο χρήστης, είναι να μπει στο OSS portal της Skylogic, να εισάγει τον αριθμό του τερματικού, την τοποθεσία του, το εύρος και την ταχύτητα για τα κυκλώματα μετάδοσης και επιστροφής.


Το NewsSpotter χρησιμοποιεί τερματικά KA-SAT επαγγελματικού τύπου, για τη μετάδοση βίντεο από το πεδίο δράσης στο master control του τηλεοπτικού σταθμού. Χρησιμοποιώντας κανονικό IP routing, η υπηρεσία μπορεί να πετύχει ταχύτητες μετάδοσης έως και 20Mbps, αξιοποιώντας τον KA-SAT και τις αποκλειστικές οπτικές υποδομές της Eutelsat.


Τερματικά για την υπηρεσία NewsSpotter έχουν κατασκευάσει διάφοροι προμηθευτές, σε τρείς εκδόσεις: Fly-Away, Vehicular Compact και Vehicular Rugged. Στα τερματικά τύπου Flya

Keywords
Τυχαία Θέματα