Βραβείο με έπαθλο $300 χιλ. από τον όμιλο ΑΒΒ

Άρχισαν οι αιτήσεις συμμετοχής στο ABB Research Award 2016 για απόφοιτους και διδάκτορες που έχει ως έπαθλο τα 300.000 δολ για την επιχόρηγηση έρευνας.

Ξεκίνησαν να γίνονται δεκτές οι αιτήσεις για το διεθνές Βραβείο Έρευνας της ΑΒΒ (ABB Research Award) προς τιμήν του Hubertus von Gruenberg. Υποψήφιοι μπορούν να είναι απόφοιτοι πανεπιστημίων

ή ερευνητικών ιδρυμάτων, κάτοχοι πρόσφατου διδακτορικού στους τομείς της ηλεκτρικής ενέργειας και του αυτοματισμού, και οι αιτήσεις μπορούν να κατατεθούν έως την 31η Ιανουαρίου 2016. Το βραβείο φέρει χρηματικό έπαθλο 300.000 δολαρίων για την επιχορήγηση της έρευνας.

Με την επιχορήγηση αυτή, η ΑΒΒ έχει σκοπό να δώσει στον νέο διδάκτορα την ευκαιρία να συνεχίσει την έρευνά του στο επιστημονικό πεδίο που έχει επιλέξει, με στόχο να παρουσίασει τα καινοτόμα αποτελέσματά του στις διεθνείς επιστημονικές και επιχειρηματικές κοινότητες. Η τελετή απονομής του βραβείου θα γίνει στα μέσα του 2016 στην Ελβετία.

«Αναμένω με μεγάλο ενδιαφέρον έναν υψηλό αριθμό αιτήσεων» δήλωσε ο Ulrich Spiesshofer, Διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου ΑΒΒ. «Στην ΑΒΒ, θέλουμε να διευκολύνουμε τους νέους επιστήμονες, να συνεχίσουν την έρευνά τους και να καινοτομούν στους τομείς της ηλεκτρικής ενέργειας και του αυτοματισμού και, με αυτόν τον τρόπο, να τους δώσουμε την ευκαιρία να βελτιώσουν τις τεχνολογίες, που χρησιμοποιούνται στην ενέργεια, τη βιομηχανία, τις μεταφορές και τις υποδομές. Απώτερο στόχο αποτελεί η βελτίωση της παραγωγικότητας και η μείωση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων. »

Προκειμένου να λάβουν μέρος, οι υποψήφιοι πρέπει να υποβάλουν μία συστατική επιστολή από τον επιβλέποντα καθηγητή τους. Επίσης, στην αίτηση συμμετοχής τους θα αναφέρουν τον ακαδημαϊκό τομέα τους, το θέμα της διδακτορικής διατριβής και μια περίληψή της στα αγγλικά, καθώς και μια σύντομη περιγραφή του ερευνητικού έργου, που σχεδιάζουν, για την ολοκλήρωση του οποίου θα χρησιμοποιηθεί η προαναφερθείσα επιχορήγηση.

Μπορούν να υποβληθούν διατριβές στους τομείς: της μηχανολογίας, της ηλεκτρολογίας, των ηλεκτρονικών, του βιομηχανικού λογισμικού, της τεχνητής νοημοσύνης, της ρομποτικής, του αυτοματισμού ή συναφών επιστημονικών κλάδων, που έχουν εκπονηθεί κατά τα τελευταία τρία χρόνια – μεταξύ 2013 και 2015. Οι μελέτες στους τομείς που αναφέρονται παραπάνω και μπορούν να εφαρμοστούν σε υπηρεσίες κοινής ωφέλειας, στη βιομηχανία, στους τομείς των μεταφορών και των υποδομών, έχουν καλές προοπτικές να κερδίσουν το βραβείο. Η ABB εκτιμά ιδιαίτερα τις έρευνες που ανοίγουν τον δρόμο για πρωτοποριακές βιομηχανικές λύσεις, μέσω της δημιουργικής χρήσης των λογισμικών, των ηλεκτρονικών συστημάτων, ή νέων υλικών.

Μία υψηλού κύρους και διεθνούς επιπέδου κριτική επιτροπή θα επιλέξει την καλύτερη διατριβή. Εκτός από την εκπλήρωση όλων των επιστημονικών και ποιοτικών όρων, που έχουν τεθεί, την τελική απόφαση της κριτικής επιτροπής θα επηρεάσουν και τα ακόλουθα κριτήρια: η επιστημονική καινοτομία, η ειδική πρακτική εφαρμογή, το όφελος για το περιβάλλον και την κοινωνία, και μια συναρπαστική παρουσίαση των αποτελεσμάτων.

Η ΑΒΒ θέσπισε το βραβείο έρευνας στις αρχές του τρέχοντος έτους προς τιμήν του απερχόμενου προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου Hubertus von Gruenberg. Η επιχορήγηση θα δοθεί για πρώτη φορά το 2016 και θα επαναλαμβάνεται μία φορά κάθε τρία χρόνια. Ο φυσικός Δρ Hubertus von Gruenberg έγινε ο εμπνευστής του βραβείου, που πήρε και το όνομά του, αφού ενσωματώνει όλες τις αξίες που αυτό αντιπροσωπεύει – την αφοσίωση στην επιστήμη και το εμπόριο, το πάθος για την έρευνα, το επιχειρηματικό δαιμόνιο, και την πεποίθηση ότι η καινοτομία διαμορφώνει τα θεμέλια πάνω στα οποία οικοδομούνται η βιώσιμη ανάπτυξη και οι επιτυχημένες επιχειρήσεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα