Τι να προσέξετε στο ψηφιακό σας CV

Δώστε βάση στις σημαντικές λεπτομέρειες που πρέπει να έχει το ψηφιακό σας βιογραφικό σημείωμα, έτσι ώστε οι αιτήσεις σας να μην πάνε… αδιάβαστες!


Sites όπως το LinkedIn (σε παγκόσμια κλίμακα) και το Kariera.gr (σε ό,τι αφορά την ελληνική πραγματικότητα) έχουν αλλάξει άρδην τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί η αγορά εργασίας. Από εκεί που κάποτε είχαμε τα βιογραφικά σημειώματα, τα γνωστά μας CV που στην αρχή τυπώναμε για να πάρουμε μαζί μας στις συνεντεύξεις και εν συνεχεία στέλναμε μέσω email, πλέον όλες οι απαραίτητες πληροφορίες για εμάς βρίσκονται στα προφίλ μας. Εν πάση περιπτώσει, επειδή όμως υπάρχουν ακόμα παραδοσιακοί recruiters που θέλουν το CV μας από την πρώτη κιόλας στιγμή, είναι πολύ σημαντικό αυτό να είναι όσο το δυνατόν πληρέστερο.


Τι θα λέγατε να βλέπαμε μαζί όλα εκείνα τα σημεία που χρειάζεται να δώσετε προσοχή ώστε το CV σας να περιλαμβάνει τα πάντα για εσάς, ικανοποιώντας ενδόμυχα τον εν δυνάμει εργοδότη σας;

Στοιχεία επικοινωνίας


Δεν αρκεί κάποιος να ξέρει για ‘σας. Πρέπει να γνωρίζει και πώς/πού θα σας βρει. Φροντίστε να συμπεριλάβετε το πλήρες ονοματεπώνυμό σας, διεύθυνση, τηλέφωνο και email. Η φωτογραφία δεν συστήνεται.

Τίτλος


Βρίσκεστε με κάποιον σε ένα ασανσέρ και έχετε 30 δευτερόλεπτα για να πουλήσετε τον εαυτό σας. Ούτε ένα παραπάνω! Με αυτό κατά νου, σκεφτείτε έναν ωραίο, «πιασάρικο» τίτλο για να περιγράψετε τον εαυτό σας.

Εμπειρία


Δεν αρκούν οι εταιρείες και τα χρόνια προϋπηρεσίας. Αναφέρετε ξεκάθαρα τις αρμοδιότητές σας στις προηγούμενες θέσεις σας καθώς επίσης και το τι αποκομίσατε απ’ αυτές. Πού σας βοήθησαν και πώς εξελιχθήκατε μέσα απ’ αυτές;

Εκπαίδευση


Ξεκινώντας από το Λύκειο, συμπεριλάβετε κάθε Ίδρυμα στο οποίο φοιτήσατε μαζί με γενική βαθμολογία και ενδεικτικά μαθήματα ή/και εργασίες. Μην ξεχάσετε να προσθέσετε σημαντικά σεμινάρια και ξένες γλώσσες.

Ικανότητες


Επιλέξτε προσεκτικά αυτές που θα προβάλλετε. Διαβάστε με προσοχή το job description της θέσης για την οποία αιτείστε και διαλέξτε ικανότητες και δεξιότητες όσο το δυνατόν πιο σχετικές.

Γραμματική & λεξιλόγιο


Αποφύγετε την επαναλαμβανόμενη χρήση συγκεκριμένων λέξεων –κουράζει. Ελέγξτε προσεκτικά την ορθογραφία σας: το Word δεν φτάνει, γι’ αυτό δώστε το CV σας και κάποιον για να το ελέγξει.

Γραμματοσειρά & στυλ


Χωρέστε τα πάντα σε δύο σελίδες. Χρησιμοποιήστε μια ευρέως αποδεκτή γραμματοσειρά, εύκολη στην ανάγνωση και χωρίς ακρότητες. Τοποθετήστε bullet points, μπόλικα σημεία στίξης και μην κάνετε κατάχρηση κεφαλαίων. Αποθηκεύστε ιδανικά σε pdf.

Keywords
Τυχαία Θέματα
  • Δημοφιλέστερες Ειδήσεις TechPress