Τα selfie sticks αρχίζουν και ενοχλούν…

Είναι μόδα, ΟΚ, όμως η αλόγιστη χρήση τους προκαλεί εκνευρισμό και σε αρκετές περιπτώσεις, ατυχήματα. Τα selfie sticks απαγορεύτηκαν και στη Disney World!


Τα selfie sticks μπήκαν στις ζωές μας ξαφνικά! Μας ήρθαν από τη μακρινή Άπω Ανατολή, όπως και καθετί «τρελό» και εγκαταστάθηκαν για τα καλά στην καθημερινότητά μας: αποτελούν εξ άλλου το Νο.1 trending αξεσουάρ που αγοράζουν οι τουρίστες πριν τα ταξίδια και τις διακοπές τους και όχι τυχαία. Παρ’ όλα αυτά, η χρήση των selfie sticks αρχίζει και ενοχλεί σιγά-σιγά καθώς εγείρονται

θέματα αισθητικής αλλά, κυρίως, ασφαλείας.


Το πιο πρόσφατο παράδειγμα που αποδεικνύει όλα τα παραπάνω μας έρχεται από το πιο χαρούμενο μέρος στον πλανήτη, τη Disney World! Όπως ανακοίνωσαν οι διοικούντες της, λαμβάνοντας υπ’ όψιν τους την ασφάλεια των επισκεπτών του θεματικού πάρκου, αποφάσισαν να απαγορεύσουν τη χρήση των selfie sticks από τις 30 Ιουνίου. Το μέτρο μάλιστα θα εφαρμοστεί τόσο στη Disney World του Ορλάντο στη Φλόριντα, όσο και στη Disneyland του Άναχαϊμ της Καλιφόρνια! Όσο για τις Disneyland του Παρισιού και του Χονγκ Κονγκ, λένε κι αυτές «όχι» στα selfie sticks αλλά μία μέρα αργότερα, από 1η Ιουλίου! Τα selfie sticks των επισκεπτών θα αφήνονται στις εισόδους των πάρκων και θα παραλαμβάνονται κατά την έξοδο των επισκεπτών.


Με 52 εκατ. επισκέπτες ετησίως, η Disneyland/Disney World αποτελεί τον προορισμό με τη μεγαλύτερη επισκεψιμότητα που αποφάσισε να απαγορεύσει τα selfie sticks. Σε παρόμοιες κινήσεις έχουν προβεί στο παρελθόν μουσεία, εκθέσεις, συναυλιακοί χώροι, ακόμα και η διοργανώτρια επιτροπή του τουρνουά τένις του Γουίμπλετον! Ειδικά στην Καλιφόρνια, στο Disney Adventure Park είχε σημάνει συναγερμός μία εβδομάδα πριν όταν σε ρόλερ-κόστερ που βρισκόταν εν κινήσει, επιβάτης είχε αποπειραθεί να χρησιμοποιήσει selfie stick, ρισκάροντας να τραυματίσει τους γύρω του με αποτέλεσμα οι χειριστές της ατραξιόν να ενεργοποιήσουν το φρένο έκτακτης ανάγκης και να το σταματήσουν!


Τα selfie sticks έχουν αρχίσει πλέον να ενοχλούν και μολονότι ουδείς χρήστης τους τα μίσησε, δεν συμβαίνει το ίδιο και με τους γύρω του. Η συνετή, με μέτρο και πάνω απ’ όλα με σεβασμό στους υπόλοιπους χρήση τους είναι απαραίτητη, όμως το αυτό δεν συμβαίνει πάντα.

Keywords
Τυχαία Θέματα