Συνέτευξη του Γιώργου Μαυράκη, Διευθύνοντος Συμβούλου της EMC στην Ελλάδα, την Κύπρο και τη Μάλτα

Ο Γιώργος Μαυράκης, Διευθύνων Σύμβουλος της EMC στην Ελλάδα, την Κύπρο και τη Μάλτα μας μιλάει για την κρίση στην αγορά τεχνολογίας και τις κινήσεις της EMC.

1. Πείτε μας δυο λόγια για την κρίση που μαστίζει την ελληνική αγορά τεχνολογίας. Ποια είναι η αντίδραση της εταιρίας

σας;

H κατάσταση της Ελληνικής αγοράς αποτελεί σίγουρα μια πρόκληση. Όχι μόνο στον τομέα της τεχνολογίας, που φυσικά δεν θα μπορούσε να μείνει ανεπηρέαστος, αλλά σε όλο το φάσμα των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων. Παρ’ όλα αυτά, η συγκυρία αυτή μας δίνει τη δυνατότητα να επαναπροσδιορίσουμε τις δυνάμεις μας, να εργαστούμε σκληρότερα, να διευρύνουμε τις δραστηριότητές μας και να λάβουμε μέρος σε μία συλλογική προσπάθεια που θα φέρει αυτή την αναγκαία αλλαγή σελίδας στην εγχώρια αγορά.Αυτό που αξίζει να τονίσουμε είναι πως έως τώρα στερούμαστε σαν χώρα των υποδομών ώστε να μπορέσουμε να υποστηρίξουμε εφαρμογές που αντιμετωπίζουν ορισμένες από τις παθογένειές μας στη ρίζα τους, όπως για παράδειγμα η φοροκάρτα. Η EMC έχει δεσμευθεί να συνεχίσει να παρέχει τις υψηλής ποιότητας υπηρεσίες που συνοδεύουν το όνομα και το portfolio της, καθώς είμαστε βαθύτατα πεπεισμένοι πως οι καινοτόμες τεχνολογίες που προσφέρουμε βοηθούν σημαντικά από άποψη αποδοτικότητας, ταχύτητας και μείωσης κόστους. Και τα τρία αυτά στοιχεία είναι κρισιμότατα στην πορεία μιας επιχείρησης αλλά και της οικονομίας γενικότερα.


2. Η EMC επιδιώκει μια ηγετική θέση σε τεχνολογίες cloud και virtualization. Ποιες νέες εξελίξεις υπάρχουν στα παραπάνω πεδία δραστηριοτήτων σας;Η μετακίνηση δεδομένων σε υποδομές cloud, είτε μιλάμε για λίγα ή και εκατοντάδες terabytes, ή ακόμη και για petabytes, αρχίζει και γίνεται μια αρκετά ουσιαστική υπόθεση. Οι τεχνολογίες – κλειδιά, όσον αφορά τη δημιουργία υβριδικών cloud, είναι τρεις και αφορούν την ασφάλεια, τη διαχείριση και τη μετακίνηση των δεδομένων. Γνωρίζετε πολύ καλά ότι η τεχνολογία EMC VPLEX™ αποτελεί ένα βήμα προς τη συγκεκριμένη κατεύθυνση, όντας μια εκπληκτική τεχνολογία που επιτρέπει το caching και την αποθήκευση δεδομένων σε μεγάλες αποστάσεις.Η κρυφή ή γρήγορη μνήμη (cache), μια εφεύρεση ηλικίας ίσως και 40 ετών, χρησιμοποιείται από την EMC για πρώτη φορά σε εφαρμογές storage. Είναι αρκετά συναρπαστικό αλλά υπάρχει ακόμη μεγάλο περιθώριο εξέλιξης, μέχρι να φτάσουμε να μιλάμε για μια ώριμη τεχνολογία. Θα πρέπει να μπορούμε να διαχειριζόμαστε και αρχεία αλλά και blocks. Να ασχοληθούμε με διάφορα θέματα που αφορούν την υψηλή διαθεσιμότητα (high availability) και την ενσωμάτωση της στο VMware vMotion™, κλπ.Ακόμη, βρισκόμαστε σε πρώιμα στάδια όσον αφορά την εξέλιξη και τη συμβατότητα διαφόρων επιμέρους τεχνολογιών, αλλά και σε σχέση με ορισμένα θέματα νομικής ή επιχειρηματικής υφής. Παρόλα αυτά, έχουν ήδη κάνει την εμφάνισή τους εταιρίες παροχής υπηρεσιών cloud (service providers) και αυτή είναι μία στρατηγική προς την οποία η EMC κατευθύνει τους συνεργάτες της. Την ίδια στιγμή, υπάρχουν ορισμένοι που έχουν ενδεχομένως αρ

Keywords
Τυχαία Θέματα