Συνεργασία Intel-Πανεπιστημίου Όρεγκον

Η Intel και το πανεπιστήμιο του Όρεγκον (OHSU) ενώνουν τις δυνάμεις τους στη μάχη για τον καρκίνο με χρήση υπολογιστικών συστημάτων υψηλής απόδοσης.


H Intel και το πανεπιστήμιο του Όρεγκον, Oregon Health & Science University (OHSU), ανακοίνωσαν μια στρατηγική συνεργασία για τη χρήση τεχνολογιών υψηλής επεξεργαστικής ισχύος στη μάχη κατά

του καρκίνου. Ενώ η ανάλυση του ανθρώπινου γονιδιώματος και η εύρεση της αιτίας της ασθένειας ανά περίπτωση είναι εφικτές σήμερα, η αναζήτηση προτύπων με βάση εκατοντάδες χιλιάδων περιπτώσεις που θα επέτρεπαν τη θεραπεία του καρκίνου για κάθε ασθενή, ακόμα και πριν την εκδήλωση της ασθένειας, απαιτεί εκτεταμένη υπολογιστική ισχύ και διαχείριση δεδομένων.


Ο Eric Dishman, γενικός διευθυντής του Health Strategy and Solutions Group της Intel, συζητά για τη συνεργασία αυτή στο blog του, ενώ ο Gans Srinivasa, senior principal engineer της Intel, εργάζεται στην αναζήτηση απαντήσεων για τη δυνατότητα εύρεσης θεραπειών για τον καρκίνο με τη βοήθεια της επόμενης γενιάς υπολογιστικών συστημάτων.


Ο Δρ. Joe Gray από το OHSU αναφέρει επίσης τη δική του οπτική, σχετικά με τους τρόπους που τα υπολογιστικά συστήματα υπερ-υψηλής απόδοσης μπορούν να βοηθήσουν στην αναζήτηση λύσεων για τα σημαντικά προβλήματα στην παροχή εξατομικευμένων θεραπειών για σύνθετες ασθένειες.


Keywords
Τυχαία Θέματα