Σ.Κόκκαλης: “Ούτε ένα ευχαριστώ…”

Την έντονη πικρία του εξέφρασε δημοσίως στη γενική συνέλευση της Intralot, η οποία διεξήχθη σε κεντρικό ξενοδοχείο των Αθηνών, ο μεγαλομέτοχος της εταιρείας Σωκράτης Κόκκαλης.


Συγκεκριμένα ανέφερε σε απάντηση μεμονωμένων μικροεπενδυτών που φωνασκούσαν, ζητώντας μέρισμα ότι: «αντί να μας πείτε ένα μεγάλο ευχαριστώ που έχουμε φτάσει να είμαστε στις 3 καλύτερες εταιρείες

του κόσμου και η μοναδική ελληνική πολυεθνική που έχει καταφέρει να φτάσει τόσο ψηλά, μολονότι υπάρχει αυτή η μεγάλη κρίση στην ελληνική αγορά, έρχεστε εδώ και προκαλείτε…»


Κατά τα άλλα η γενική συνέλευση ψήφισε όλα τα θέματα της ημερήσιας διάταξης και στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων για το ύψος του ομολογιακού δανείου που θα εκδώσει η Intralot προσεχώς ο κ. Αντωνόπουλος, διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, ανέφερε το ύψος του πιθανότατα να ξεπεράσει τα 200 εκατ. ευρώ. Σε ερώτηση του Techpress για το διαγωνισμό του ιπποδρόμου ο κ. Αντωνόπουλος ανέφερε, ότι η Intralot θα συμμετάσχει στη διαδικασία της συγκεκριμένης αποκρατικοποίησης, η οποία σημείωσε, ότι κινείται βραδύτατα. Πάντως ο κ. Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος υπογράμμισε την αισιοδοξία του για την ομολογιακή έκδοση που σχεδιάζεται μέσα στον Ιούνιο και θα στηρίξει τη χρηματοδότηση της Intralot για τα επόμενα χρόνια.


Απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις των μετόχων, η διοίκηση της Intralot ανέφερε:
- Δεν έχει τεθεί θέμα αλλαγής έδρας της εταιρίας εκτός Ελλάδας
- Για τη σύμβαση με τον ΟΠΑΠ, αναθέτουσα αρχή είναι ο ΟΠΑΠ αλλά εκτιμούμε ότι λόγω των χρονικών ορίων θα καταλήξει.
- Δεν δεσμευόμαστε για το 2013. Ωστόσο, νομίζουμε ότι στο υπόλοιπο της χρήσης θα ακολουθηθούν τα βήματα του πρώτου τριμήνου, το οποίο πήγε πολύ καλά.
- Το ανεκτέλεστο υπόλοιπο έργων στο τέλος του 2012 κυμαινόταν στα 15 δισ. ευρώ, διασφαλίζοντας έτσι πως μέσα στην επόμενη δεκαετία, υπάρχει η δυνατότητα μέσου ετήσιου τζίρου 1,5 δισ. ευρώ χωρίς την ανάγκη υλοποίησης νέων επενδύσεων.


Τέλος, η τακτική γενική συνέλευση αποφάσισε τη διανομή μερίσματος ύψους 0,0026 ευρώ ανά μετοχή, γεγονός το οποίο προκάλεσε τις έντονες διαμαρτυρίες μερίδας μικρομετόχων


Keywords
Τυχαία Θέματα