Σημαντική διάκριση για την LG

Η LG Electronics, συμπεριλαμβάνεται στη λίστα του Thomson Reuters των «100 Κορυφαίων Καινοτόμων Εταιρειών Παγκοσμίως για το 2011».

Για τον καθορισμό της λίστας με τις 100 Κορυφαίες Καινοτόμες Εταιρείες Παγκοσμίως, το Thomson Reuters, ένας ηγετικός οργανισμός

λύσεων και πληροφοριών πνευματικής ιδιοκτησίας, αναλύει τα στοιχεία κατοχύρωσης ευρεσιτεχνιών και τις σχετικές μετρήσεις, με μία αποκλειστική μεθοδολογία, ώστε να αναγνωρίσει με επιστημονικό τρόπο τους οργανισμούς με τη μεγαλύτερη επιρροή παγκοσμίως.


Το πρόγραμμα των 100 Κορυφαίων Καινοτόμων Εταιρειών Παγκοσμίως του Thomson Reuters, αξιολογεί την απόδοση σε τρείς περιοχές ενδιαφέροντος: εταιρείες που εφευρίσκουν σε σημαντική κλίμακα, που αναπτύσσουν προϊόντα και υπηρεσίες τα οποία αναγνωρίζονται ως καινοτομία από άλλους σε ολόκληρο τον κόσμο, και των οποίων οι εφευρέσεις και ευρεσιτεχνίες κατοχυρώνονται παγκοσμίως με πνευματικά δικαιώματα, λόγω της σημαντικότητάς τους.


«Η σημαντική αυτή διάκριση μας τιμά ιδιαίτερα, κι οι συνεχείς διακρίσεις της LG τα τελευταία χρόνια σε έγκριτους θεσμούς παγκοσμίως, ισχυροποιούν την πρωτοκαθεδρία μας στις επαναστατικές τεχνολογίες και τον καινοτόμο σχεδιασμό», δήλωσε ο κ. Don Kwack, Πρόεδρος της LG Electronics Ελλάς, και συμπλήρωσε: «Η εμμονή της LG στην καινοτομία δεν αποτελεί απλά κίνηση εντυπωσιασμού, αλλά περισσότερο, την κινητήρια δύναμη για τη δημιουργία προϊόντων υψηλής ποιότητας και μοντέρνου design, που βελτιώνουν τη ζωή μας, παρέχοντας άριστη απόδοση, εξοικονόμηση ενέργειας και προστιθέμενη αξία, προστατεύοντας παράλληλα το περιβάλλον».


Τον περασμένο Σεπτέμβριο, η LG αναγνωρίστηκε από την Jeffries & Co. -έναν παγκόσμιο τραπεζικό οργανισμό οικονομικής διαχείρισης και επενδύσεων-, ως παγκόσμια ηγέτιδα ευρεσιτεχνιών LTE (Long Term Evolution). Η συγκεκριμένη διάκριση βασίστηκε στην ανάλυση που πραγματοποίησε ο οργανισμός σε 1.400 πατέντες LTE, οι οποίες κατηγοριοποιήθηκαν ως «θεμελιώδεις». Οι ευρεσιτεχνίες LTE της LG αντικατοπτρίζουν το 23% του συνόλου των 1.400 πατεντών, οδηγώντας την Jeffries & Co.’s να αναγνωρίσει τη σαφή πρωτοκαθεδρία της LG στις τεχνολογίες LTE, οι οποίες αποτιμήθηκαν από την τράπεζα σε αξία ύψους σχεδόν 8 δις USD.


«Η καινοτομία αποτελεί άξονα ανάπτυξης και ευημερίας, για τις εταιρείες που επιδιώκουν να υπερνικήσουν τις βραδείς οικονομίες και να επιτύχουν ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα», δήλωσε ο κ. David Brown, Πρόεδρος του Τμήματος IP Solutions του Thomson Reuters. «Χαιρετίζουμε τις εταιρείες που συμπεριλαμβάνονται στη λίστα των 100 Κορυφαίων Καινοτόμων Εταιρειών Παγκοσμίως για το 2011 και τα διευθυντικά στελέχη τους, για την διάδοση του πνεύματος καινοτομίας και τη δέσμευσή τους στην προστασία των πνευματικών δικαιωμάτων».

Keywords
Τυχαία Θέματα