Σ. Κόκκαλης: Γενναία πρόταση για εθνική λοταρία

Τη δημιουργία εθνικής Λοταρίας πρότεινε ο πρόεδρος της Intralot, Σωκράτης Κόκκαλης, στον υπουργό Γιάνη Βαρουφάκη για την απελευθέρωση της αγοράς.

Στη σημερινή γενική συνέλευση της Intralot, το λόγο πήρε ο κ. Σωκράτης Κόκκαλης, ο οποίος αποκάλυψε στους μετόχους και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, που παρευρίσκονταν στο χώρο, ότι στις 15 Μαϊου

υπέβαλλε πρόταση στην κυβέρνηση και τον Υπουργό Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη, για την ύπαρξη εθνικής Λοταρίας στη χώρα μας και ταυτόχρονα την απελευθέρωση της αγοράς.

Σχολίασε, μάλιστα, ότι ο ΟΠΑΠ πουλήθηκε με σκανδαλώδη τρόπο και ότι δεν μπορεί μια εταιρεία σαν την Intralot, της οποίας τα έσοδά ξεπέρασαν τα 1 δισ. και 840 εκατ. το 2014, να μην έχει παρουσία στην Ελλάδα.

Όσον αφορά την εθνική Λοταρία, αυτό που προτείνει ο κ. Κόκκαλης είναι να υπάρξει εθνικός διαγωνισμός, στον οποίο θα μπορούν να συμμετάσχουν όλοι οι παγκόσμιοι παίκτες του χώρου.

Επίσης, ανέφερε ότι η νέα εταιρεία, η οποία θα είναι ιδιοκτησίας του δημοσίου -και όχι ιδιώτη- θα μπορεί να δώσει το management για 10-20 χρόνια -σε όποιον επιλεγεί για το management- όπως συμβαίνει και στο εξωτερικό, καταβάλλοντας ένα ποσό από 100-200 εκατ. ευρώ.

Η εθνική Λοταρία με management ιδιωτικό μπορεί να αναλάβει και τα δικαστικά έξοδα σε σχέση με τις αποζημειώσεις του ΟΠΑΠ που μπορεί να προκύψουν.

Keywords
Τυχαία Θέματα