Ψηφιακές δεξιότητες για δημοσιογράφους

Το ευρωπαϊκό έργο Media Hackers ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 2012 με στόχο να παρέχει στους δημοσιογράφους μια ευέλικτη και βασική εκπαίδευση στις νέες τεχνολογίες.


Η ψηφιακή τεχνολογία και το σύγχρονο μάρκετινγκ αλλάζουν το τοπίο της δημοσιογραφίας τόσο ριζικά όσο κάποτε ο τηλέγραφος και η τηλεόραση. Στις μέρες μας, οι δημοσιογράφοι δραστηριοποιούνται σε ολοένα και πιο σύνθετο ενημερωτικό περιβάλλον, που απαιτεί από αυτούς την ταυτόχρονη χρήση πολλαπλών

πλατφόρμων παραγωγής και τεχνολογικών εργαλείων επικοινωνίας.


Η αναβάθμιση των δεξιοτήτων και ικανοτήτων των δημοσιογράφων αποτελεί σαφώς ζωτική ανάγκη όχι μόνο για τους νέους δημοσιογράφους που εισέρχονται στην αγορά, αλλά κυρίως για όσους άρχισαν να ασκούν το επάγγελμα πριν από την ψηφιακή επανάσταση στα ΜΜΕ, κάπου 15 χρόνια πίσω.


Η πρωτοβουλία έχει αναπτυχθεί με σκοπό να ενισχύσει τις ψηφιακές δεξιότητες δημοσιογράφων που εργάζονται σε όλους τους τομείς της Ενημέρωσης στην Ελλάδα, την Κύπρο, τη Γερμανία και τη Ρουμανία, παρέχοντάς τους εξειδικευμένα σεμινάρια κατάρτισης στα Νέα Μέσα. Το έργο Media Hackers συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή (ΓΔ Εκπαίδευσης και Πολιτισμού, Πρόγραμμα Δια Βίου Μάθησης της Ευρωπαϊκής Ένωσης) και υλοποιείται από οκτώ (8) συνεργάτες σε έξι συμμετέχουσες χώρες (Βέλγιο, Γερμανία, Ελλάδα, Κύπρος, Ολλανδία και Ρουμανία), εκπροσωπώντας δημοσιογράφους, φορείς δημοσιογραφικής εκπαίδευσης, φορείς επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης, καθώς και Συμβούλους Επιχειρήσεων. Η εναρκτήρια συνάντηση του έργου πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα στις 22 &
23 Οκτωβρίου 2012, και διοργανώθηκε από το συντονιστή εταίρο του έργου, την εταιρεία Μίλητος Αναδυόμενες Τεχνολογίες & Υπηρεσίες.


Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, παρακαλούμε επικοινωνήστε με την κα Όλγα Μπόρου [[email protected]] ή επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του έργου www.mediahackers.eu.


Keywords
Τυχαία Θέματα