Ολοκληρώθηκε η έκθεση τεχνολογίας και καινοτομίας BEYOND: Ραντεβού τον προσεχή Μάϊο!

Με μεγάλη επιτυχία διοργανώθηκε και εφέτος στις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ-HELEXPO στη Θεσσαλονίκη από τις 29 Σεπτεμβρίου έως τις 2 Οκτωβρίου η BEYOND, η μεγαλύτερη έκθεση τεχνολογίας και καινοτομίας στην Ελλάδα.

Αποστολή: Τρύφων Αλευρίτης

Η καρδιά της τεχνολογίας χτύπησε για 2η συνεχόμενη

χρονιά στη Θεσσαλονίκη, σε μια έκθεση που εξελίσσεται σε θεσμό, καθώς επιχειρεί να αναδείξει την πόλη ως διεθνή κόμβο τεχνολογίας. Συγκεντρώνοντας εταιρείες τεχνολογίας, καινοτόμα νεοφυείς επιχειρήσεις και διακεκριμένους ομιλητές από όλο τον κόσμο, η BEYOND, με φετινό κεντρικό μήνυμα «Get Future Ready», άνοιξε ένα παράθυρο στο μέλλον, απλώνοντας τις δραστηριότητές της στις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ-HELEXPO σε έναν χώρο που εκτείνεται σε 20.000 τ.μ.

Στο πλαίσιο του Συνεδρίου της BEYOND πραγματοποιήθηκε ένα πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων με τη 300 επιχειρήσεων, εκ των οποίων οι 100 είναι startups εκ των οποίων 20 ήταν από το εξωτερικό, με ξένες συμμετοχές (άμεσες και έμμεσες) από 30 χώρες, με πάνω από 5.000 B2B και B2G συναντήσεις.

O νέος εικονικός κόσμος, η επαυξημένη πραγματικότητα και οι ψηφιακές συλλογές δεν θα μπορούσαν να λείπουν από τη BEYOND: Φέτος, φιλοξενήθηκαν καινούργιες κατηγορίες, όπως το Metaverse, NFTs, Big Data, και ειδικές συζητήσεις που θα εξετάζουν πώς η τεχνολογία επηρεάζει τη διαμόρφωση διάφορων πτυχών της κοινωνίας του μέλλοντος. Για παράδειγμα, υπήρξαν θεματικές αφιερωμένες στο  νέο εργασιακό χάρτη της ψηφιακής εποχής, την κατάρτιση (reskilling) και την αναβάθμιση των γνώσεων (upskilling), το ψηφιακό εκπαιδευτικό οικοσύστημα, όπως επίσης και μια πολύ ενδιαφέρουσα ενότητα για τη σύνδεση μεταξύ τεχνολογίας και υγείας.

Ταυτόχρονα, η διοργάνωση περιλάμβανε δυναμικές ενότητες για τον ψηφιακό μετασχηματισμό του κράτους και τις ευκαιρίες από το  Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, τις high tech επενδύσεις που αντιστρέφουν το brain drain, την ανάδυση της τεχνολογίας blockchain σε όλους τους τομείς της οικονομίας, με επιδραστικούς ομιλητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Σε δήλωσή του, ο Προέδρος της ΔΕΘ-HELEXPO, Αναστάσιος Τζήκας, ανέφερε: «Μια δυναμική κινητοποίηση του κλάδου των νέων τεχνολογιών διαπιστώνουμε ενόψει της φετινής Beyond, που αναμένεται να είναι μεγαλύτερη, ποιοτικότερη, περισσότερο διεθνοποιημένη και πιο αναβαθμισμένη έναντι της προηγούμενης διοργάνωσης, που πραγματοποιήθηκε υπό τη σκιά και τους περιορισμούς της πανδημίας. Η φετινή Beyond εξελίσσεται σε ένα πραγματικό τεχνολογικό επίκεντρο της χώρας. Το feedback που πήραμε από την περσινή διοργάνωση έδειξε τη δίψα των ανθρώπων και των επιχειρήσεων του κλάδου να εκπροσωπηθούν από μια ελληνική έκθεση τεχνολογίας, η οποία όμως να διαθέτει διεθνή χαρακτηριστικά. Αυτή είναι και η φιλοσοφία της Beyond: μια έκθεση τεχνολογίας από Έλληνες διοργανωτές με διεθνή ματιά και διεθνείς «παίκτες».»

Ο Managing Director της Be Best, Ευάγγελος Χαραλάμπους δήλωσε σχετικά: «Η Beyond 4.0 αποτελεί μία ξεχωριστή διοργάνωση που από τη στιγμή σύλληψης της ιδέας μέχρι και την υλοποίησή της συνεπήρε όλη την ομάδα διοργάνωσης και παραγωγής της. Είναι γεγονός πως με τις πολλαπλές δυνατότητες που προσφέρονται μέσα από την έκθεση και το πολυσχιδές πρόγραμμά της, καλλιέργησε σε όλους μας τη βεβαιότητα πως πρόκειται να γίνει θεσμός, μία μοναδική εμπορική έκθεση που εστιάζει στην ψηφιακή τεχνολογία και καινοτομία, δημιουργώντας τις κατάλληλες συνθήκες ώστε αφενός οι συμμετέχουσες εταιρείες να ανοίξουν τους ορίζοντές τους, να διευρύνουν τις συνεργασίες αλλά και το δίκτυό τους και αφετέρου να παρουσιάσουν στο κοινό προϊόντα και υπηρεσίες τεχνολογίας της τελευταίας γενιάς. Η Beyond 4.0 προσδοκά θα θέσει για άλλη μία χρονιά τη Θεσσαλονίκη και την Ελλάδα στο κέντρο του διεθνούς τεχνολογικού ενδιαφέροντος καθώς θα φιλοξενήσει έναν τεράστιο αριθμό εταιρειών τεχνολογίας,ενώ παράλληλα το φετινό πρόγραμμά της θα έχει μία πλούσια διάρθρωση αγγίζοντας πολλαπλούς τομείς της τεχνολογίας όπως ο εμπορικός, επιστημονικός, ψηφιακός και κυρίως επιχειρηματικός. Είμαστε πολύ περήφανοι για αυτό το εγχείρημα που στέφθηκε το 2021 με απόλυτη επιτυχία και που αυτή τη χρονιά αναμένεται να ξεπεράσει κάθε προηγούμενο. Αποδείχθηκε περίτρανα ύστερα από τη συμμετοχή των σημαντικότερων εταιρειών αλλά και επιστημόνων του κλάδου πως η Beyond 4.0 ήταν η εμπορική έκθεση που χρειαζόταν ο κόσμος της τεχνολογίας και των επιχειρήσεων στην υπηρεσία της. Η συμμετοχή στη Beyond 4.0 θα είναι μία «βουτιά» στην 4η βιομηχανική επανάσταση.»

Ο ιδρυτής της Industry Disruptors Game Changers (ID-GC), Μιχάλης Στάγκος σχολίασε με τη σειρά του τα εξής: «Ταλέντο, εντοπιότητα των επενδυτών, ύψος μισθών, κόστος ζωής και ισχυρά φορολογικά κίνητρα, έχουν δημιουργήσει μια έκρηξη ανάπτυξης στη Θεσσαλονίκη τα τελευταία χρόνια, με εταιρίες όπως η Pfizer, Cisco, Deloitte, Accenture, να δημιουργούν κέντρα καινοτομίας   βάζοντας την πόλη στον χάρτη της τεχνολογίας, στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης. Μαζί με τον Πρόεδρο της Helexpo, Τάσο Τζήκα, διαγνώσαμε εγκαίρως αυτή την προοπτική και δημιουργήσαμε το 2018 έναν πιλότο στο πλαίσιο της ΔΕΘ με όλο το οικοσύστημα καινοτομίας, το οποίο οδήγησε στη BEYOND το 2021. Η BEYOND ως ένα εργαλείο «soft power» οικονομικής διπλωματίας, μπορεί να αποτελέσει την πλατφόρμα για επαναπατρισμό ταλέντου και στελεχών, για κλείσιμο διεθνών συμφωνιών συνεργασίας, εξαγορών και ανακοίνωσης νέων καινοτόμων προϊόντων και υπηρεσιών, από μεγάλες πολυεθνικές μέχρι νεοφυείς επιχειρήσεις. Τώρα είναι η ευκαιρία, όπως η Λισαβόνα αξιοποίησε το Web Summit, έτσι μπορούμε κι εμείς.»

Για περισσότερες πληροφορίες: https://www.beyond-expo.gr/

Παράλληλες εκδηλώσεις

Στο πλαίσιο των παράλληλων εκδηλώσεων της δεύτερης BEYOND, εκτελέστηκαν 10 παράλληλες εκδηλώσεις, όπως το ΙΝΝΟVEIT, το Technology Forum, το Safe Thessaloniki και το Metalogues.

Στο Περίπτερο 15, προγραμματίστηκαν θεματικά πάνελ και συζητήσεις για τις Έξυπνες Πόλεις, με τη συμμετοχή περισσότερων από εξήντα ομιλητών. Κάποιες από τις ενδιαφέρουσες θεματικές ήταν:

Η ψηφιακή γραφειοκρατία στη διακυβέρνηση με την παρουσίαση συγκεκριμένων στοιχείωνΟι ψηφιακές λειτουργίες που υποστηρίζουν τη διοικητική αναδιοργάνωσηΟι εφαρμογές που προάγουν την εξωστρέφεια των Δήμων και την εξυπηρέτηση των πολιτών, όπως και λύσεις για τις έξυπνες πόλεις. Ενδεικτικά, στην τελευταία κατηγορία, εντάσσονται προτάσεις για την ενεργειακή αναβάθμιση, την καλύτερη αξιοποίηση των αρχείων υπηρεσιών και εφαρμογές για τη διαβίωση ηλικιωμένωνΧορηγοί-υποστηρικτές

Η BEYOND διοργανώθηκε από τη ΔΕΘ – HELEXPO, τη Be–Best και τους Industry Disruptors Game Changers (IDGC) και πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ανάπτυξης & Επενδύσεων, του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης και του Υπουργείου Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης).

Χρυσοί χορηγοί: INTRACOM TELECOM, Cisco, Όμιλος Quest, IBM – GreeceΧορηγοί: IANIC Α.Ε., infoteam Software Group, Next Generation Data Centers (COOLBLOCK), Apifon, Lancom, Performance Technologies Α.Ε., InTTrust, Deloitte GreeceΥποστηρικτές: ΣΕΠΕ, ΣΕΠΒΕ, ΣΕΚΕΕ, ΗΕΤΙΑ, SAMSUNG, CHECK POINT, Networking Academy, Περιφέρεια Αττικής, Unisystem, Info Quest, GlobiSMARTΣυνδιοργανωτές είναι η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) και ο Δήμος ΘεσσαλονίκηςΔιήμερο συνέδριο BEYOND

Θεματικές με τη συμμετοχή 170 επιδραστικών ομιλητών από την Ελλάδα και το εξωτερικό: Metaverse, Cyber Security, Bitcoin & Blockchain, Τεχνητή Νοημοσύνη, Big Data, NFTs, Web 3, 6G, τα οποία ξεδιπλώθηκαν σε πολλαπλές ομιλίες, workshops και συζητήσεις στρογγυλής τραπέζης.

Παρακολουθήστε το συνέδριο στο youtube:

Παρασκευή morning session: https://bit.ly/3RuJWnB

Παρασκευή afternoon session: https://bit.ly/3y8DtrC

Σάββατο morning session: https://bit.ly/3C3Ml2U

Σάββατο afternoon session: https://bit.ly/3BZVDwU

Keywords
εκθεση, ραντεβου, next generation, περιφέρεια αττικής, θεσσαλονικη, ελλαδα, future, big, data, επηρεάζει, tech, συμμετοχή, game, βομβα mall, pfizer, cisco, accenture, helexpo, ΔΕΘ, power, web, https, forum, intracom, quest, ibm, software, group, performance, σεπε, σεπβε, σεκεε, samsung, info, κεδε, cyber, security, youtube, session, υπουργειο εσωτερικων, φορολογικη δηλωση 2011, www.youtube.com, τραπεζα της ανατολης, Καλή Χρονιά, θεμα εκθεσης 2012, χωρες, περιφέρεια αττικής, εμπορικη, οριζοντες, πλαισιο, προγραμμα, σεπε, υψος, game, ibm, pfizer, quest, youtube, γεγονος, γινει, δημος, διψα, δηλωση, δικτυο, εγχειρημα, ευκαιρια, εκρηξη, εξυπηρετηση, εξηντα, εξωστρεφεια, επενδυσεις, επηρεάζει, επιτυχια, εσωτερικων, εφαρμογες, τεχνολογια, ζωης, υπηρεσια, υπηρεσιες, λισαβονα, ματια, νοημοσυνη, ομαδα, ομιλος, παρουσιαση, σεκεε, σεπβε, σειρα, συμμετοχή, σχεδιο, υλοποιηση, ψηφιακη, ψηφιακο, accenture, group, big, security, cisco, cyber, data, ενωση, εθνικο, web, forum, future, helexpo, https, info, intracom, καρδια, next generation, πληροφοριες, session, software, expo, tech, υγειας, performance
Τυχαία Θέματα