Οικονομικά αποτελέσματα Lenovo

Η Lenovo ξεκίνησε τη χρονιά ως ο #4 κατασκευαστής PC και κλείνει το έτος δύο θέσεις υψηλότερα, με ρεκόρ λειτουργικών επιδόσεων.


Η Lenovo Group ανακοίνωσε σήμερα τα οικονομικά αποτελέσματα για το τέταρτο οικονομικό τρίμηνο και ολόκληρο το έτος, που έληξε στις 31 Μαρτίου 2012. Έχοντας σημειώσει ρεκόρ πωλήσεων ύψους $US 29,6 δισ. στο σύνολο του

έτους και αύξηση σχεδόν 37% από έτος σε έτος, η Lenovo ολοκλήρωσε το οικονομικό της έτος ως ο δεύτερος μεγαλύτερος κατασκευαστής υπολογιστών στον κόσμο, με ένα ρεκόρ μεριδίου αγοράς 12,9%, στο σύνολο του έτους. Κατά τη διάρκεια του έτους, η Lenovo συνέχισε να ακολουθεί τη στρατηγική προστασίας του μεριδίου της στις αναπτυγμένες αγορές, και την επιθετική της πολιτική για τις νέες αγορές αντίστοιχα, ενώ συγχρόνως σημείωσε ισόρροπη ανάπτυξη σε όλες τις γεωγραφικές περιοχές, τις κατηγορίες πελατών και τις σειρές προϊόντων. Το αποτέλεσμα ήταν το ρεκόρ εισοδημάτων προ φόρων ύψους $US 582 εκατ., στο σύνολο του έτους, μία αύξηση της τάξης του 63% από έτος σε έτος.


Κατά το τέταρτο οικονομικό τρίμηνο, οι ενοποιημένες πωλήσεις της Lenovo αυξήθηκαν σε ένα υγιές 54%, στα $US 7,5 δισ. Για το δέκατο συνεχόμενο τρίμηνο, η εταιρεία ήταν η ταχύτερα αναπτυσσόμενη ανάμεσα στις τέσσερις κορυφαίες εταιρίες πωλήσεων PC, με αύξηση των παγκόσμιων αποστολών που άγγιξε μέχρι και το 44%, από έτος σε έτος. Σε σύγκριση με τον μόλις 4,6% συνολικό ρυθμό ανάπτυξης της βιομηχανίας από έτος σε έτος, η Lenovo ξεπέρασε το σύνολο του κλάδου, για το 12ο τρίμηνο στη σειρά.


Η Lenovo πέτυχε προ φόρων εισοδήματα ύψους $US 102 εκατ., κατά το τέταρτο οικονομικό τρίμηνο, μία εντυπωσιακή αύξηση του 69%, σε σύγκριση με την ίδια περίοδο πέρυσι.
Τα μικτά κέρδη της εταιρείας για το τέταρτο οικονομικό τρίμηνο έφτασαν τα $US 806 εκατ., σημειώνοντας αύξηση της τάξης του 34% από έτος σε έτος. Το μικτό περιθώριο ήταν 10,8%. Τα λειτουργικά κέρδη για το τέταρτο τρίμηνο ήταν $US 102 εκατ., αυξημένα κατά 46% από έτος σε έτος, ενώ τα κέρδη που αναλογούν στους μετόχους αυξήθηκαν κατά 59%, από έτος σε έτος, στα $US 67 εκατ.


Τα βασικά κέρδη ανά μετοχή για το τέταρτο οικονομικό τρίμηνο ήταν ¢US 0,65 ή ¢ΗΚ 5,04. Το Διοικητικό Συμβούλιο της Lenovo ανακοίνωσε τελικό μέρισμα ¢US 1,29, ¢ΗΚ 10 ανά μετοχή για το οικονομικό έτος που έληξε στις 31 Μαρτίου 2012.


Για το οικονομικό έτος 2011/12, οι αποστολές PC της Lenovo αυξήθηκαν κατά 34,9% από έτος σε έτος, ποσοστό ιδιαίτερα σημαντικό, ειδικά εάν αναλογισθεί κανείς το συνολικό ρυθμό ανάπτυξης της βιομηχανίας που ήταν 3% κατά την ίδια περίοδο. Τα μικτά κέρδη στο σύνολο του έτους ανήλθαν σε $US 3,4 δισ., σημειώνοντας αύξηση 46%, από έτος σε έτος. Το περιθώριο μικτού κέρδους ήταν 11,7%, ενώ τα λειτουργικά κέρδη για το σύνολο του οικονομικού έτους ήταν $US 584 εκατ., δηλαδή σημείωσαν ένα άλμα ύψους 53%, από έτος σε έτος Τα κέρδη της Lenovo που αναλογούν στο

Keywords
Τυχαία Θέματα