Οικονομικά αποτελέσματα LG

Η LG ανακοίνωσε τα οικονομικά της αποτελέσματα για το δεύτερο τρίμηνο του 2013, σύμφωνα με τα οποία σημειώνει νέο ιστορικό ρεκόρ τριμήνου, με την πώληση 12 εκατομμυρίων smartphones.


Η LG Electronics ανακοίνωσε καθαρά κέρδη για το δεύτερο τρίμηνο του 2013, τα οποία χαρακτηρίζονται συμπαγή και εμφανίζονται ως αποτέλεσμα των βελτιωμένων επιδόσεων των περισσότερων business

units της εταιρείας. Μεταξύ Απριλίου και Ιουνίου, ο κλάδος κινητής τηλεφωνίας της LG κατέγραψε τις υψηλότερες πωλήσεις στην ιστορία της επιχείρησης που ανέρχονται σε 12,1 εκατομμύρια smartphones.


Το δεύτερο τρίμηνο του 2013, ο κύκλος εργασιών καταγράφει άνοδο 10,1% σε ετήσια βάση (yoy), στα 15,23 τρισεκατομμύρια KRW (13,58 δισ. δολάρια), γεγονός που αντανακλά την ισχυρή βελτίωση των πωλήσεων στα περισσότερα business units της LG. Tα λειτουργικά κέρδη του δευτέρου τριμήνου ανέρχονται στα 479 δισεκατομμύρια KRW (426,92 εκατ. δολάρια) και τα καθαρά κέρδη στα 156 δισεκατομμύρια KRW (139,04 εκατ. δολάρια), σημειώνοντας μικρή υποχώρηση σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο, αλλά σημαντική αύξηση σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο.


Η LG Home Entertainment Company (Οικιακή Ψυχαγωγία) καταγράφει έσοδα 5,5 τρισεκατομμυρίων KRW (4,91 δισ. δολάρια), σημειώνοντας αύξηση 6,4% σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο, ενώ παρέμειναν ουσιαστικά αμετάβλητα σε ετήσια βάση (yoy). Τα λειτουργικά κέρδη του δευτέρου τριμήνου ανέρχονται στα 107 δισ. KRW (95,37 εκατομμύρια δολάρια), αυξημένα σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο χάρη στις υψηλότερες πωλήσεις σε αναπτυσσόμενες αγορές και στην παρουσίαση νέων επιτυχημένων μοντέλων. Παρ’ όλα αυτά, καταγράφεται υποχώρηση σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο, λόγω έντονου ανταγωνισμού και χαμηλότερης μέσης τιμής διάθεσης. Καθώς η ζήτηση σε παγκόσμιο επίπεδο παραμένει ασθενής και ο ανταγωνισμός αναμένεται να ενισχυθεί, η LG επενδύει στην κατηγορία premium και στις τηλεοράσεις μεγάλων διαστάσεων, μέσα από την παρουσίαση περισσότερων τηλεοράσεων ULTRA HD TV και OLED TV στις ανεπτυγμένες αγορές.


Η LG Mobile Communications Company (Κινητή Τηλεφωνία) συνέχισε να βελτιώνει τη θέση της και κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2013, καταγράφοντας έσοδα ύψους 3,12 τρισεκατομμυρίων KRW (2,78 δισ. δολάρια), αυξημένα κατά 34,5% σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο. Οι πωλήσεις των smartphones ανήλθαν στα 12,1 εκατομμύρια, επίπεδο που αποτελεί νέο ρεκόρ τριμήνου για την LG. Σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο, τα λειτουργικά κέρδη αυξήθηκαν στα 61 δισεκατομμύρια KRW (54,37 εκατ. δολάρια), αλλά εμφανίζονται μειωμένα σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο, ως αποτέλεσμα της μικρότερης ζήτησης στην αγορά της Κορέας, της χαμηλότερης μέσης τιμής (λόγω ενίσχυσης του ανταγωνισμού), και των αυξημένων επενδύσεων στον τομέα του Μάρκετινγκ. Η LG αναμένει περαιτέρω αύξηση των πωλήσεων των smartphones της χαμηλής και μεσαίας κατηγορίας, L Series II και F Series, ενώ για τα προϊόντα της υψηλής κατηγορίας τιμής, όπως τα G Pro και LG G2, αναμένει να τη βοηθήσουν να βελτιώσει ακόμη περισσότερη την ανταγωνιστική της θέση στην αγορά της κινητής.


Η LG Home Appliance Company (Οικιακές Συσκευές) το δεύτερο τρίμηνο του 2013 καταγράφει τα υψηλότερα τριμηνιαία έσοδα στην ιστορία της, με πωλήσεις 3,19 τρισεκατομμυρίων KRW (2,84 δισ. δολάρια), σημειώνοντας άνοδο κατά 10,9% από την προηγούμενη χρονιά, κυρίως λόγω αυξημένων πωλήσεων στις αγορές των Η.Π.Α. και σε αναδυόμενες αγορές, όπως η Κίνα και η Λατινική Αμερική. Κατά το δεύτερο τρίμηνο, τα λειτουργικά κέρδη ανήλθαν στα 121 δισεκατομμύρια KRW (107,84 εκατ. δολάρια), υψηλότερα σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο, αλλά χαμηλότερα σε σύγκριση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο, γεγονός που αντανακλά τις αυξημένες επενδύσεις στον τομέα Έρευνας & Ανάπτυξης. Η LG θα συνεχίσει να εστιάζει τις προσπάθειές της στην περαιτέρω βελτίωση της διαχείρισης κόστους και στην ακόμη μεγαλύτερη ανάπτυξη του κλάδου Οικιακών Συσκευών, μέσα από το σχεδιασμό προϊόντων που προσφέρουν καλύτερη ενεργειακή απόδοση και διαφοροποιούνται από τον ανταγωνισμό.


Η LG Air Conditioning & Energy Solutions Company (Κλιματισμός και Ενεργειακές λύσεις) καταγράφει ρεκόρ εσόδων για το δεύτερο τρίμηνο του 2013, στα 1,73 τρισεκατομμύρια KRW (1,55 δισ. δολάρια), αυξημένα κατά 18,4% σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο και κατά 42,5% σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο του 2013. Τα λειτουργικά έσοδα ανήλθαν στα 171 δισεκατομμύρια KRW (152,41 εκατομμύρια δολάρια), καταγράφοντας αύξηση σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο και το πρώτο τρίμηνο του 2013, ενώ το λειτουργικό περιθώριο εμφανίζεται αυξημένο στο 9,9%, κυρίως λόγω βελτιώσεων σε επίπεδο προϊοντικού μίγματος και διοικητικής δομής.


2ο Τρίμηνο 2013: Διευκρινίσεις επί των συναλλαγματικών ισοτιμιών
Τα μη ελεγμένα οικονομικά αποτελέσματα της LG Electronics για το δεύτερο τρίμηνο βασίζονται στα Διεθνή Λογιστικά Πρότυπα IFRS, και καλύπτουν την τριμηνιαία περίοδο μέχρι και τις 30 Ιουνίου 2013. Τα ποσά σε κορεατικό γουόν (KRW) μετατρέπονται σε δολάρια Η.Π.Α. με βάση τη μέση τιμή των 90 ημερών του αντίστοιχου τριμήνου – 1.122 KRW ανά USD (2013 2Q).


Keywords
Τυχαία Θέματα