Οι προβολείς στο Human Face of Big Data

Oι εκδηλώσεις “Mission Control” στη Ν. Υόρκη, το Λονδίνο και τη Σιγκαπούρη πυροδοτούν τις σχετικές συζητήσεις σε ολόκληρο τον κόσμο


Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων “Mission Control” που πραγματοποιήθηκαν στο Λονδίνο, τη Νέα Υόρκη και τη Σιγκαπούρη, ξεκίνησε μια παγκόσμια συζήτηση γύρω από το Human Face of Big Data. Κορυφαίοι ειδικοί επιστήμονες παρουσίασαν στο κοινό των εκδηλώσεων (αλλά και σε όσους τους παρακολούθησαν μέσω live stream

σε ολόκληρο τον πλανήτη) μια εξαιρετική όψη των νέων δυνατοτήτων που ανοίγονται για την ανθρωπότητα, μέσα από τη συλλογή, την ανάλυση, τους συνδυασμούς και την απεικόνιση τεράστιων όγκων data, σε πραγματικό χρόνο.


Ο Rick Smolan, φωτογράφος-δημιουργός της πρωτοποριακής σειράς λευκωμάτων “Α Day in the Life” και διοργανωτής πολλών πρωτοβουλιών crowdsourcing με παγκόσμια απήχηση, και η EMC, κύριος χορηγός του πρότζεκτ The Human Face of Big Data, αναφέρθηκαν στο πώς τα Big Data αλλάζουν ολόκληρο τον πλανήτη, βοηθώντας να αντιμετωπιστούν μερικά από τα πιο πιεστικά προβλήματα της εποχής μας και κατασκευάζοντας, στην ουσία, ένα κεντρικό νευρικό σύστημα το οποίο διατρέχει το σύνολο του κόσμου μας.


«Τα Big Data αρχίζουν να επηρεάζουν κάθε πτυχή της ύπαρξης μας» δηλώνει ο Smolan. «Όποιος κυκλοφορεί με ένα smartphone λειτουργεί ως ένας ανθρώπινος αισθητήρας (human sensor). Η όλο και μεγαλύτερη ευχέρεια που έχουμε να αντιλαμβανόμαστε και να μετράμε σε πραγματικό χρόνο τον κόσμο γύρω μας, είναι κάτι πρωτόγνωρο. Τα Big Data μπορεί να αποδειχτούν το εργαλείο που θα μας επιτρέψει να αντιμετωπίσουμε τα πιο πιεστικά προβλήματα της εποχής μας, από τη θεραπεία ασθενειών, μέχρι την προστασία πολύτιμων φυσικών πόρων, όπως το νερό και η ενέργεια.»


Στην εκδήλωση ‘Mission Control’ της Ν. Υόρκης, συμμετείχαν πολλοί και σημαντικοί ομιλητές, όπως οι Carlos Dominguez, Esther Dyson, Juan Enriquez, Sheldon Gilbert, Scott Harrison, Aaron Koblin, Deb Roy, Paul Sagan και Jer Thorp. Όσοι παρακολούθησαν την εκδήλωση είχαν την ευκαιρία να πάρουν μια πρώτη γεύση από τις φωτογραφίες και τα κείμενα που θα περιλαμβάνει το λεύκωμα “The Human Face of Big Data”, το οποίο αναμένεται να κυκλοφορήσει σύντομα, με φωτογραφίες, δοκίμια και infographics του Nigel Holmes, και το οποίο, στις 20 Νοεμβρίου 2012, θα σταλεί σε 10.000 πολιτικούς ηγέτες, επιστήμονες, επιχειρηματίες και άλλες σημαντικές προσωπικότητες από 30 χώρες.


Αμέσως μετά τις ομιλίες, περισσότεροι από 25 κορυφαίοι επιχειρηματίες και επιστήμονες μοιράστηκαν με το ακροατήριο παραδείγματα της δουλειάς τους, στο πλαίσιο ενός διαδραστικού “Big Data Lab.”


Στο Mission Control της Σιγκαπούρης, μεταξύ των ομιλητών περιλαμβάνονταν ο Kristian Kloeckl και ο Russell John, ενώ στην αντίστοιχη εκδήλωση του Λονδίνου, ο Jake Porway και ο Dave Lundberg.


«Είναι σημαντικό να δείξουμ

Keywords
Τυχαία Θέματα