Νέες σουίτες λογισμικού από την EMC

Νέες σουίτες διαχείρισης χρησιμοποιούν το ίδιο περιβάλλον εργασίας με την πλατφόρμα EMC ViPR, εξασφαλίζοντας ορατότητα 360 μοιρών σε πόρους και απόδοση.


Στο πλαίσιο του συνεδρίου EMC World 2013, η EMC παρουσίασε ορισμένες νέες και βελτιωμένες σουίτες λογισμικού διαχείρισης, οι οποίες έχουν σχεδιαστεί

με στόχο να εξασφαλίζουν πλήρη διαφάνεια (‘360 μοιρών’) σε επίπεδο αποθηκευτικών μέσων, δικτύου και servers, ενώ παράλληλα μπορούν να ενσωματώνονται χωρίς πρόβλημα σε πλατφόρμες EMC® ViPR™. Η εντελώς νέα EMC Service Assurance Suite και οι νεότερες εκδόσεις της σουίτας EMC Storage Resource Management έχουν το ίδιο presentation layer με την πλατφόρμα ViPR, γεγονός που επιτρέπει την απρόσκοπτη απεικόνιση όλων των πόρων ενός συστήματος IT και δίνει τη δυνατότητα στους πελάτες να τους χρησιμοποιούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, ικανοποιώντας τα αντίστοιχα SLAs και βελτιώνοντας το σχετικό δείκτη ROI.


Η νέα σουίτα Service Assurance διαθέτει, σε ένα ολοκληρωμένο πακέτο λύσεων, τα εξής χαρακτηριστικά:
- Διαγνωστικά εργαλεία και αναφορές που επιτρέπουν στο χρήστη να σχεδιάζει τις επόμενες κινήσεις με βάση συγκεκριμένες και αξιόπιστες πληροφορίες
- Διαθεσιμότητα, επιδόσεις και εγκατάσταση που απλοποιούν τη διαχείριση της λειτουργίας πολύπλοκων cloud και εικονικών υποδομών ΙΤ, γεγονός που οδηγεί στην αύξηση της παραγωγικότητας και της αποδοτικότητας του προσωπικού πληροφορικής
- Ολοκληρωμένα Cross-domain εργαλεία ανάλυσης τα οποία καλύπτουν δικτυακούς πόρους, συστήματα storage και servers εικονικών ή κανονικών (φυσικών) υποδομών, διασφαλίζοντας την ορθή λειτουργία κρίσιμων εφαρμογών και υπηρεσιών.


Στη νέα της έκδοση, η σουίτα Storage Resource Management απέκτησε νέα Dashboard και Explore View για περιβάλλον VNX, ώστε να βελτιωθεί το file reporting και η οπτική αποτύπωση της τοπολογίας ενός συστήματος. Καθώς οι υποδομές storage, τα δίκτυα και οι server γίνονται συνεχώς και πιο σύνθετα σε μια προσπάθεια να ικανοποιηθούν όλο και περισσότερες επιχειρηματικές ανάγκες και στόχοι, οι υπεύθυνοι λειτουργίας του storage και του IT καλούνται να ασκήσουν αποτελεσματική και αποδοτική διαχείριση των συστημάτων αυτών, σε μια εποχή όπου ο όγκος των δεδομένων αυξάνεται με εκρηκτικούς ρυθμούς, και όλα αυτά χωρίς, πολλές φορές, να μπορούν να έχουν τη δυνατότητα να προσθέσουν επιπλέον πόρους.


Επίσης, με τον όγκο των δεδομένων να εκτιμάται ότι θα φτάσει τα 40.000 exabytes μέχρι το 2020 (σύμφωνα με την πιο πρόσφατη μελέτη της IDC για το Ψηφιακό Σύμπαν ), τα κόστη του IT οδηγούνται προς τα πάνω, γεγονός που σημαίνει ότι ο έλεγχος του κόστους μέσα από την αποτελεσματική διαχείριση γίνεται και πιο σημαντικός, και πιο δύσκολος.


Η ύπαρξη ενός κοινού presentation layer με την πλατφόρμα ViPR επιτρέπει στις σουίτες να προσφέρουν στους διαχειριστές καλύτερη απεικόνιση, ανάλυση και βελτιστοποίηση των υποδομών, διασφαλίζοντας την απρόσκοπτη παροχή υπηρεσιών ΙΤ με ταυτόχρονο έλεγχο του κόστους που επιφέρει η εκρηκτική αύξηση των δεδομένων, αλλά και δημιουργώντας ένα αποτελεσματικό πλαίσιο διαχείρισης το οποίο απλοποιεί τη μετάβαση σε μοντέλα software-defined storage στο μέλλον.


Κύρια τεχνικά χαρακτηριστικά:
Τα κύρια πλεονεκτήματα που προσφέρουν οι σουίτες Service Assurance Suite και Storage Resource Management Suite είναι η οπτική αποτύπωση (visualization) η ανάλυση και η βελτιστοποίηση των πόρων σε βασικές υποδομές ΙΤ. Οι σουίτες αυτές έχουν σχεδιαστεί με στόχο να προσθέσουν τη διαφάνεια που απαιτείται προκειμένου να παίρνονται οι κατάλληλες αποφάσεις σε σχέση με τις επιδόσεις, την αποδοτικότητα και τη διαχείριση των υποδομών. Δημιουργούν ορατότητα προς τα διάφορα υποσυστήματα σε περιβάλλον ViPR, δίνοντας τη δυνατότητα στους πελάτες να μεταβούν πιο γρήγορα σε software-defined κέντρα μηχανογράφησης.


Οι πελάτες μπορούν να αξιοποιήσουν τα χαρακτηριστικά της σουίτας Service Assurance ώστε:
- Να αποτυπώσουν οπτικά και να κατανοήσουν σε βάθος τις πολύπλοκές και ταχύτατα μεταβαλλόμενες σχέσεις μεταξύ των πόρων σε ένα περιβάλλον IT
- Να αναλύσουν πληροφορίες σχετικά με τη διαθεσιμότητα, την απόδοση και τη διαμόρφωση (configuration) συγκεκριμένων πόρων, ώστε να εντοπίσουν πιο γρήγορα τα αίτια κάποιας δυσλειτουργίας (root cause), τα ενδεχόμενα ρίσκα και την πιθανότητα ελλιπούς συμμόρφωσης με συγκεκριμένα SLAs
- Να βελτιστοποιήσουν τις υποδομές που διαθέτουν και να ελέγξουν τα σχετικά κόστη μέσα από τη συνεχή και αποτελεσματική διαχείριση των διαθέσιμων πόρων.


Οι πελάτες μπορούν να αξιοποιήσουν τα χαρακτηριστικά της σουίτας Storage Resource Management ώστε να:
- Να απεικονίσουν τη διασύνδεση μεταξύ εφαρμογών και συστημάτων storage
- Να αναλύσουν τον τρόπο παραμετροποίησης και τους τρόπους αύξησης της διαθέσιμης χωρητικότητας
- Να βελτιστοποιήσουν την απόδοση των υποδομών και να βελτιώσουν το σχετικό ROI.


Διαθεσιμότητα:
Η νέα EMC Service Assurance Suite και η αναβαθμισμένη Storage Resource Management Suite είναι από σήμερα σε καθεστώς γενικής διαθεσιμότητας.


Keywords
Τυχαία Θέματα