Μεγάλες αλλαγές στην ηγεσία της Microsoft

Μετά την επίσημη ανακοίνωση αποχώρησης από την ενεργό δράση του Στιβ Μπάλμερ, τουλάχιστον τρεις από τους είκοσι κορυφαίους μεγαλομετόχους ζητούν εκ βάθρων αλλαγή στη διοίκηση της εταιρείας Microsoft.


O Στ. Μπάλμερ, CEO της Microsoft

Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, ο οποίος υπηρετεί σε αυτήν επί τρεις δεκαετίες, ανακοίνωσε ότι εντός του προσεχούς δωδεκαμήνου
θα εγκαταλείψει τη θέση του. Οι μεγαλομέτοχοι της Microsoft επιδιώκουν να τον διαδεχθεί ένας άνθρωπος με ιστορία στην ανασυγκρότηση επιχειρήσεων, όπως είναι ο νυν επικεφαλής της Ford, Αλαν Μαλάλι, και ο διευθύνων σύμβουλος της Computer Sciences, Μάικλ Λόρι. Η ειδική επιτροπή, η οποία συστήθηκε για την ανεύρεση νέου διευθύνοντος συμβούλου υπό την αιγίδα του διοικητικού συμβουλίου, έχει συναντήσεις με τους μετόχους. Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, η επιτροπή μαζί με τους ειδικευμένους συμβούλους της είχε αρχικά καταρτίσει μία λίστα σχεδόν σαράντα υποψηφίων εντός και εκτός Microsoft, η οποία, προϊόντος του χρόνου, μικραίνει. Η τελική επιλογή αναμένεται πριν από την εκπνοή του 2013. Πάντως, παραμένει ακόμα ασαφές εάν η επιτροπή έχει προσεγγίσει κάποιον από τους υποψηφίους που υπέδειξαν οι μέτοχοι ή εάν έχει καν εξετάσει τις προτάσεις τους.


Αν και δεν υπάρχουν περαιτέρω πληροφορίες για τα υπόλοιπα ονόματα των δυνητικών διαδόχων του Στιβ Μπάλμερ, ο Αλαν Μαλάλι δήλωσε πριν από λίγες μέρες στο πρακτορείο Reuters: «Είμαι απολύτως αφοσιωμένος στα συμφέροντα της εταιρείας μας, της Ford». Αξίζει να αναφερθεί πως όλα τα βλέμματα των κύκλων της υψηλής τεχνολογίας είναι στραμμένα επάνω στη Microsoft, παρακολουθώντας εκ του σύνεγγυς -στο μέτρο του δυνατού- τη διαδικασία διαδοχής της. Αν και η Microsoft εξακολουθεί να εμφανίζει υψηλή κερδοφορία, καταβάλλει μεγάλες προσπάθειες να συμβαδίσει με τις εξελίξεις στην αγορά κινητών συσκευών ενώπιον των κορυφαίων ανταγωνιστριών της Apple και Google. Τον Ιούλιο, ο κ. Μπάλμερ ανακοίνωσε ένα σχέδιο αναδιοργάνωσης των δραστηριοτήτων της, ώστε να τις διαχωρίσει σε εκείνες των συσκευών και της παροχής υπηρεσιών. Μέχρι σήμερα δεν έχουν πεισθεί οι επενδυτές ότι η στρατηγική αυτή αποδίδει. Kαθόλου τυχαία, μόλις ο κ. Μπάλμερ ανακοίνωσε τα περί αποχώρησής του, η τιμή της μετοχής της Microsoft ενισχύθηκε 7%.


Keywords
Τυχαία Θέματα