Κοινωνικό Συμβόλαιο από το Tor Project

Ένα νέο «κοινωνικό συμβόλαιο» ανακοίνωσε σε μία ανάρτησή στο ιστολόγιό του το Tor Project, που περιέχει μία σειρά από υποσχέσεις προς τους χρήστες του δικτύου του αλλά και μια αναφορά στις αρχές στις οποίες παραμένει πιστή η ομάδα πίσω από το Tor.

Σύμφωνα με σχετικά δημοσιεύματα η ανακοίνωση αυτήν την χρονική στιγμή προκαλεί πολλά ερωτηματικά.Πολλοί υποστηρίζουν ότι είναι πιθανόν οι developers να ήθελαν να δείξουν στον κόσμο ότι, παρόλο την αποχώρηση του Jacob Appelbaum,

ο οποίος ήταν ένα από τα βασικά μέλη της ομάδας του Tor, δεν έχουν χάσει τον στόχο τους. Ό,τι και να ισχύει όμως ξεχωρίζει η πιο ενδιαφέρουσα υπόσχεση που δίνει η ομάδα :»Ποτέ δεν θα ενσωματώσουμε front doors ή back doors στα projects μας«.

Είναι γεγονός ότι η δυνατότητα του Tor να προστατεύει την ανωνυμία των χρηστών, έχει κάνει τον Tor browser το πιο χρήσιμο εργαλείο για όσους ψάχνουν παράνομα και άλλα πράγματα τα οποία δεν βρίσκει κάποιος στο eBay ή στο YouTube. Πολλές υπηρεσίες επιβολής του νόμου θα ήθελαν ένα backdoor στο δίκτυο του Tor, ειδικά αφού όπως έχει ανακοινωθεί και επίσημα η βασική πηγή εσόδων του Tor είναι κυβερνητικές υπηρεσίες των Η.Π.Α. , οι οποίες είναι γνωστές για μαζική παρακολούθηση των χρηστών σε παγκόσμια κλίμακα. Tα χρήματα αυτά δεν δόθηκαν απευθείας από την κυβέρνηση των Η.Π.Α αλλά μέσω άλλων ανεξάρτητων οργανώσεων.

Για όσους θα ήθελαν να μάθουν περισσότερα για το Tor Project και πως αυτό μπορεί να προστατεύσει τα προσωπικά δεδομένα των χρηστών μπορούν να επισκεφτούν τη σχετική ιστοσελίδα του Tor Project.

Keywords
Τυχαία Θέματα