Ηλεκτρονικό μητρώο ταχ. επιχειρήσεων

Αποκλειστικά ηλεκτρονική η πρόσβαση στο μητρώο ταχυδρομικών επιχειρήσεων της ΕΕΤΤ από τις 10 Ιανουαρίου 2014.


Η ΕΕΤΤ επισημαίνει ότι, σύμφωνα με το ισχύον νομικό πλαίσιο, από τις 10 Ιανουαρίου 2014 η υποβολή αιτήσεων εγγραφής, τροποποίησης ή διαγραφής στο μητρώο ταχυδρομικών επιχειρήσεων θα πραγματοποιείται αποκλειστικά μέσω διαδικτυακής εφαρμογής που

βρίσκεται στο https://www.eett.gr. Οι ταχυδρομικές επιχειρήσεις με γενική άδεια υποχρεούνται να αποκτήσουν έως τότε πρόσβαση στη διαδικτυακή εφαρμογή, καθότι σε διαφορετική περίπτωση θα διαγραφούν από το μητρώο ταχυδρομικών επιχειρήσεων της ΕΕΤΤ.


Με την εφαρμογή αυτή, η ΕΕΤΤ κάνει ακόμα ένα βήμα στην κατεύθυνση της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης στην ελληνική δημόσια διοίκηση. Κύρια πλεονεκτήματα είναι η επιτάχυνση των διαδικασιών και η άμεση εκτύπωση βεβαιώσεων για κάθε νόμιμη χρήση (έκδοση αδειών οχημάτων κ.λπ.). Επίσης, παρέχεται η δυνατότητα ηλεκτρονικής αναζήτησης στο μητρώο της ΕΕΤΤ των ταχυδρομικών επιχειρήσεων και των δικτύων τους, ενώ διευκολύνεται το ελεγκτικό έργο των υπηρεσιών μεταφορών στις περιφέρειες, οι ίδιες οι ταχυδρομικές επιχειρήσεις, καθώς και οι καταναλωτές που επιθυμούν να ελέγξουν τη νόμιμη λειτουργία μίας εταιρίας.


Σημειώνεται ότι η πρόσβαση στο μητρώο ταχυδρομικών επιχειρήσεων αποκλειστικά μέσω διαδικτυακής εφαρμογής θεσμοθετήθηκε τον Ιούλιο του 2013 με το νέο Κανονισμό της ΕΕΤΤ.


Keywords
Τυχαία Θέματα