Η σύσκεψη στη Ραφήνα “έθαψε” τις υποκλοπές

Η κυβέρνηση είχε δώσει τη συγκατάθεσή της για τους “κοριούς” στις άτυπες διαβουλεύσεις με τους Αμερικανούς την άνοιξη του 2004Του Κώστα Νικολαΐδη, 11 Σεπτεμβρίου 2011, “Το Έθνος της Κυριακής”
Στη διάρκεια της σύσκεψης υπήρχε εντονότατη συζήτηση για το πως ξέφυγε η υπόθεση
Σε προσωπική απόφαση του τέως πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή την οποία έλαβε ύστερα από μυστική σύσκεψη με στενούς συνεργάτες του, αποδίδεται η επιχείρηση συγκάλυψης της μεγαλύτερης και πιο σημαντικής υπόθεσης κατασκοπείας εις βάρος της χώρας μας, αυτής των τηλεφωνικών υποκλοπών.
/>Εξίμισι χρόνια μετά την αποκάλυψη της υπόθεσης των υποκλοπών, η Δικαιοσύνη προσπαθεί να βρει την άκρη του νήματος και να καταλογίσει ευθύνες στους φυσικούς αυτουργούς του μεγαλύτερου πολιτικού σκανδάλου των τελευταίων δεκαετιών, όταν με ευθύνη της τότε κυβέρνησης είναι σχεδόν βέβαιο ότι οι φυσικοί και οι ηθικοί αυτουργοί δεν θα εντοπισθούν ούτε θα καταδικασθούν.
ΣυναγερμόςΣτη Ραφήνα, στο σπίτι του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή, σε μια σύσκεψη με τη συμμετοχή τεσσάρων υπουργών του, ελήφθη τον Μάρτιο του 2005 η απόφαση για συγκάλυψη της υπόθεσης που ουσιαστικά έδινε τον χρόνο να καλυφθούν στοιχεία, να διαφύγουν οι υποκλοπείς και να προστατευθούν οι πραγματικοί ένοχοι των υποκλοπών.
Ενα βράδυ λίγες ημέρες μετά την επίσκεψη του Γ. Κορωνιά, διευθύνοντος συμβούλου της VODAFONE στο Μέγαρο Μαξίμου, συναντώνται στο σπίτι του πρωθυπουργού στη Ραφήνα ο Κ. Καραμανής με τον υπουργό Εξωτερικών Π. Μολυβιάτη, τον υπουργό Δημόσιας Τάξης Γ. Βουλγαράκη, τον υπουργό Δικαιοσύνης Α. Παπαληγούρα και τον Θ. Ρουσόπουλο.
Στο Μέγαρο Μαξίμου είχε χτυπήσει ο κόκκινος συναγερμός και οι πέντε άνδρες έπρεπε να αποφασίσουν πώς θα διαχειρισθούν μια πρωτόγνωρης διάστασης κρίση, η οποία μπορούσε να προκαλέσει σοβαρότατη ρήξη στις ελληνοαμερικανικές σχέσεις, αλλά και να απειλήσει την ίδια την κυβέρνηση.
Σε μια δραματική συνάντηση που κράτησε πολλές ώρες ακούσθηκαν και διατυπώθηκαν διαφορετικές απόψεις αλλά τελικά υπερίσχυσε αυτή του έμπειρου διπλωμάτη Π. Μολυβιάτη, ο οποίος έπεισε τελικά τον πρωθυπουργό ότι η υπόθεση πρέπει να συγκαλυφθεί ώστε να μην τεθούν σε κίνδυνο οι σχέσεις της χώρας μας με τις ΗΠΑ.
Ο κ. Μολυβιάτης είχε πριν από μερικούς μήνες αισθανθεί το πόσο “σκληροί” μπορεί να γίνουν οι Αμερικανοί, όταν χωρίς καμιά προειδοποίηση είχαν αναγνωρίσει το φθινόπωρο του 2004 την πΓΔΜ με το συνταγματικό όνομα της “Δημοκρατίας της Μακεδονίας”.
Ενα ακόμη λεπτό σημείο ήταν ότι η ίδια η κυβέρνηση ήταν αυτή που είχε δώσει το πράσινο φως για την πραγματοποίηση των υποκλοπών.
Η αποκάλυψη του σκανδάλου εκείνη τη στιγμή πιθανόν θα προκαλούσε αντίδραση των αυτουργών των υποκλοπών, οι οποίοι με τη σειρά τους θα αποκάλυπταν την κυβερνητική εμπλοκή.
Ο εφιάλτης του σκανδάλου ξεκίνησε για το Μέγαρο Μαξίμου με την ενημέρωση
Keywords
Τυχαία Θέματα
iNews > Τεχνολογία > TechPress
Ραφήνα “έθαψε”,rafina “ethapse”