Η ομάδα της Xiaomi μιλά για το πρώτο Mi Store

Πρόσφατα βρεθήκαμε στο χώρο του πρώτου «Mi Store» στην Ελλάδα, το οποίο μάλιστα αποτελεί και ένα από τα πρώτα του είδους του στην Ευρώπη και μιλήσαμε με τα στελέχη της Info Quest Technologies που βρίσκονται πίσω από το δημοφιλές αυτό brand.

Tο εξουσιοδοτημένο από την Xiaomi κατάστημα ανήκει στην Info Quest

Technologies, εταιρεία του ομίλου Quest, και αναλαμβάνει να παρουσιάσει στο ελληνικό κοινό μια εντυπωσιακή ποικιλία προϊόντων, πολλά εκ των οποίων μας δείχνουν το μέλλον της τεχνολογίας, ξεδιπλώνοντας ταυτόχρονα το εύρος των δραστηριοτήτων του κινεζικού κολοσσού. Ειδικότερα, βρίσκεται στον πρώτο όροφο του εμπορικού κέντρου «Golden Hall» στο Μαρούσι, σε έναν εξαιρετικό χώρο μοντέρνας αισθητικής, που συμβαδίζει πλήρως με τις καινοτόμες συσκευές της εταιρείας. Εκεί συναντήσαμε τα στελέχη της Info Quest Technologies, οι οποίοι μοιράστηκαν μαζί μας το όραμά τους για την πορεία της Xiaomi στη χώρα μας…

Δημήτρης Δεστές, mobility product marketing manager

Δημήτρης Δεστές, mobility product marketing manager.

– Η Xiaomi αποτελεί μια από τις ταχύτερα ανερχόμενες εταιρείες στο χώρο της τεχνολογίας, με μια αξιοθαύμαστη προϊοντική γκάμα. Ωστόσο, ένα δύσκολο 2016 στην αγορά της Κίνας την έκανε πιο εξωστρεφή και έτοιμη να διεκδικήσει το μερίδιο αγοράς που της αναλογεί μέσω πιο… συμβατικών καναλιών, όπως τα φυσικά καταστήματα, παραιτούμενη από το αρχικό όραμά της για internet-only διανομή. Πώς λειτούργησε η αλλαγή της φιλοσοφίας της το 2017 και πόσο αυτή ταιριάζει με την ελληνική πραγματικότητα;

Είναι γεγονός ότι η Xiaomi επαναπροσδιόρισε τη στρατηγική της, θέλοντας να ανταποκριθεί στις νέες προκλήσεις της παγκόσμιας αγοράς.

Με πρωταρχικό στόχο να διαθέσει ποιοτικά και καινοτόμα προϊόντα σε όλους προχώρησε, αφενός στην επέκταση των δραστηριοτήτων της εκτός της Κινέζικης αγοράς, αφετέρου στη δημιουργία καταστημάτων, στα οποία ο καταναλωτής έχει την ευκαιρία να αποκτήσει μία συνολική εμπειρία από τη χρήση των διασυνδεδεμένων προϊόντων Xiaomi.

Παράλληλα, η εταιρεία αξιοποιεί ένα πολύ μεγάλο συγκριτικό πλεονέκτημα έναντι των ανταγωνιστών της, το οποίο είναι η διάθεση ενός πλήρους οικοσυστήματος που αποτελείται από πλήθος συσκευών και εφαρμογών και πλατφόρμες internet.

Τα αποτελέσματα είναι εκπληκτικά! Μέσα στο δεύτερο τρίμηνο του 2017 η εταιρεία ξαναμπήκε στους top5 κατασκευαστές της παγκόσμιας αγοράς smartphones, πετυχαίνοντας το μεγαλύτερο ρυθμό ανάπτυξης +58,9%, ξεπερνώντας τις 21 εκατ. συσκευές σε ένα τρίμηνο.

Η Ελλάδα είναι μία από τις πρώτες ευρωπαϊκές χώρες στις οποίες η Xiaomi αναπτύσσεται δυναμικά. Η Info Quest Technologies, που είναι ο αποκλειστικός διανομέας των προϊόντων Xiaomi σε Ελλάδα και Κύπρο, έχει πλήρως υλοποιήσει το μοντέλο ανάπτυξης του κατασκευαστή.

Αυτή τη στιγμή, λοιπόν, διαθέτουμε μέσα από το δίκτυο των συνεργατών μας πλήθος προϊόντων, τα οποία έχουν ως κοινά χαρακτηριστικά την ποιότητα κατασκευής, τα καινοτομικά τεχνικά χαρακτηριστικά και την ανταγωνιστική τιμή. Παράλληλα, με σκοπό να δείξουμε στην πράξη το εύρος της γκάμας των προϊόντων Xiaomi και το πώς όλα συνδέονται μεταξύ τους, προχωρήσαμε στην υλοποίηση του πρώτου Mi Store στην Ελλάδα, το οποίο είναι και από τα πρώτα στην Ευρώπη.

Επίσης, προσφέρουμε δύο χρόνια εγγύηση καλής λειτουργίας σε όλα τα προϊόντα που διακινούμε, υποστηρίζοντας με ποιοτικές υπηρεσίες τους πελάτες μας.

Κλείνοντας, τα πρώτα μηνύματα από τη μέχρι τώρα συνεργασία μας με την Xiaomi είναι εξαιρετικά, καθώς ο Ελληνας καταναλωτής εμπιστεύεται τα προϊόντα Xiaomi, διατηρεί υψηλό ποσοστό ικανοποίησης από τη χρήση τους και φαίνεται να δημιουργείται ένα αρκετά φανατικό και ενεργό… fun club.

– Με ποιες προϊοντικές κατηγορίες δραστηριοποιείται η Xiaomi στην Ελλάδα και με ποιες επιπρόσθετες κατηγορίες σκοπεύετε να εμπλουτίσετε την τοπική της παρουσία στο άμεσο μέλλον;

Η Xiaomi, μόλις την τρέχουσα χρονιά, έχει ξεκινήσει την ανάπτυξη του διεθνούς portfolio προϊόντων. Αυτή τη στιγμή διαθέτουμε στην ελληνική αγορά μία πλήρη σειρά από smartphones, accessories κινητών, προϊόντα ήχου (ηχεία και ακουστικά), lifestyle, μία πλήρη σειρά προϊόντων fitness, καθώς και προϊόντα ασύρματης δικτύωσης. Το εύρος των προϊόντων που θα λανσάρουμε στην Ελληνική αγορά διευρύνεται καθημερινά και αποτελεί σημαντικό πυλώνα της στρατηγικής μας.

Πολύ σύντομα, λοιπόν, θα δούμε ένα πολύ μεγάλo αριθμό προϊόντων Xiaomi στην ελληνική αγορά, όπως ηλεκτρικά scouters, smart ρυζομάγειρες, smart ιονιστές κ.λπ., τα οποία θα αναδείξουν στην πράξη την εμπειρία του «internet of things» και του «smart home» και τα οποία θα είναι προσιτά σε όλους!

Γιάννης Ιατρίδης, technical product manager

Γιάννης Ιατρίδης, technical product manager.

– Το πρώτο πράγμα που κεντρίζει το ενδιαφέρον ενός επισκέπτη στο «Mi Store» είναι η γκάμα των προϊόντων που φιλοξενεί, από smartphones μέχρι τηλεοράσεις και από drones μέχρι βραστήρες ρυζιού και ηλεκτρικά ποδήλατα! Πώς μπορεί μια εταιρεία να επεκτείνεται σε τόσο διαφορετικές (τουλάχιστον φαινομενικά) κατηγορίες και ποιο είναι το κοινό χαρακτηριστικό που τις εντάσσει στην οικογένεια της Xiaomi;

Πρωτεύων στόχος της Xiaomi είναι να φέρει στο ευρύ κοινό όλο αυτό το σύνολο προϊόντων που συχνά αναφέρουμε ως «connected home», «IoT», «mobile ecosystem». Το smartphone είναι πλέον στο επίκεντρο της καθημερινότητας μας και μέσα από αυτό μας δίνεται η δυνατότητα να ελέγξουμε όλες τις συσκευές μας. Η απλότητα, η ευχρηστία και η πρακτικότητα, προφανώς, είναι τα ζητούμενα, οπότε η Xiaomi παρέχει μια πλήρη γκάμα συσκευών που χρησιμοποιούμε κάθε μέρα και οι οποίες μπορούν όλες να συνδεθούν μεταξύ τους και να τις ελέγχουμε από το smartphone μας. Η Xiaomi επενδύοντας στην καινοτομία, καταφέρνει να φέρει στα χέρια του καταναλωτή, όχι απλά μια υπόσχεση για έναν διασυνδεμένο κόσμο, αλλά μία από τις πιο ολοκληρωμένες προϊοντικές προτάσεις της παγκόσμιας αγοράς, παρέχοντας ταυτόχρονα μια εξαιρετικά απλή και έξυπνη εμπειρία χρήσης.

Μάνος Σoυλιώτης, Mi Store manager

Μάνος Σoυλιώτης, Mi Store manager.

– Οι… φανατικοί φίλοι της τεχνολογίας γνώριζαν ήδη τη Xiaomi εξαιτίας των καινοτόμων προϊόντων της, τα οποία συγκεντρώνουν εντυπωσιακά τεχνικά χαρακτηριστικά σε «value for money» προτάσεις. Πλέον, απευθύνεται στο ευρύ κοινό, αλλά το εξής ερώτημα παραμένει: Γιατί κάποιος να προτιμήσει να επισκεφθεί το «Mi Store» και να αγοράσει ένα Xiaomi προϊόν που έρχεται επισήμως στην Ελλάδα από την Info Quest Technologies, αντί να το παραγγείλει online από κάποιο κινέζικο e-shop, ενδεχομένως φθηνότερα;

Με την επίσκεψη στο Mi Store, για πρώτη φορά ο Ελληνας καταναλωτής αποκτά την εμπειρία του «internet of things». Μπορεί να δει σε έναν πολύ όμορφα διαμορφωμένο χώρο όλα τα προϊόντα Xiaomi, τόσο του σήμερα αλλά και του αύριο. Ολοι οι επισκέπτες του καταστήματός μας έχουν τη δυνατότητα να δουν από κοντά και να χρησιμοποιήσουν τις συσκευές μας και να αντιληφθούν πώς διασυνδέονται, πώς αλληλεπιδρούν και τελικά πώς μπορεί να βελτιώσουν την καθημερινότητά μας. Η ομάδα του καταστήματος, με μεγάλο ενθουσιασμό και γνώση, είναι διαθέσιμη να επιδείξει όλες τις έξυπνες λειτουργίες των προϊόντων και να λύσει οποιαδήποτε απορία. Αγοράζοντας τη συσκευή του από το Mi Store, ο πελάτης μας είναι βέβαιος ότι αυτή έχει περάσει από όλους τους απαραίτητους ποιοτικούς ελέγχους, πληροί όλες τις τεχνικές προδιαγραφές της συσκευής αλλά και του λογισμικού, και ειδικά για τα τηλέφωνα ότι δουλεύουν στο 100% σύμφωνα με τις απαιτήσεις των δικτύων της χώρας μας. Εξασφαλίζει πως για θέματα hardware αλλά και software έχει δύο χρόνια εγγύηση, άμεσα και γρήγορα εντός 48ωρών, από το επίσημο service της Xiaomi στην Ελλάδα, το τεχνικό τμήμα της Info Quest Technologies. Τέλος, μπορεί να αξιοποιήσει τις υπηρεσίες CustoMize, που παρέχονται αποκλειστικά από το κατάστημα και να βοηθηθεί όπου χρειάζεται. Τα προϊόντα που συνεχώς θα αυξάνονται, τα happenings και τα σεμινάρια που ετοιμάζουμε στο άμεσο μέλλον, αλλά κυρίως η εξαιρετική εμπειρία που φιλοδοξούμε να παρέχουμε σε κάθε πελάτη μας, ελπίζω να δημιουργήσουν ένα μεγάλο και πιστό κοινό φίλων του Mi Store.

Keywords
Τυχαία Θέματα