Η εξαγορά του ΟΠΑΠ θα προχωρήσει

Ο βασικός μέτοχος της κοινοπραξίας Emma Delta, Jiri Smejc, εξέφρασε διαβεβαιώσεις ότι θα προχωρήσει στην εξαγορά του 33% του ΟΠΑΠ, διαψεύδοντας φήμες κατάρρευσης της συμφωνίας.


Όπως τόνισε στο Reuters, oι διαφορές γύρω από τη σύμβαση του ΟΠΑΠ

για τα κρατικά λαχεία δεν θα ματαιώσουν την αποκρατικοποίηση της εταιρείας. «Δεν βλέπω κανέναν άμεσο ή σημαντικό κίνδυνο να καθυστερήσει ή να μπλοκάρει το ντηλ», είπε, προσθέτοντας βεβαίως ότι η Emma Delta θα επανεξετάσει εξονυχιστικά τη σύμβαση για τα λαχεία μετά την ολοκλήρωση της εξαγοράς.


«Να είστε σίγουροι ότι μετά το κλείσιμο (της συμφωνίας για τον ΟΠΑΠ) θα γίνει ενδελεχής έλεγχος για να δούμε εάν είναι εις βάρος της εταιρείας, αυτό δεν θα προκαλέσει καμία καθυστέρηση στη διαδικασία της αποκρατικοποίησης», είπε ο Smejc, προσθέτοντας ότι αναμένει η πώληση να ολοκληρωθεί τον Σεπτέμβριο.


Την πεποίθησή του ότι θα ξεπεραστούν όλα τα εμπόδια, δήλωσε στην τηλεόραση του Reuters και ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ, Στέλιος Σταυρίδης. «Με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, θα τα βρούμε. Δεν έχω ουδεμία αμφιβολία γι” αυτό», είπε ο κ. Σταυρίδης.


Keywords
Τυχαία Θέματα