Η Επιτροπή Ανταγωνισμού εξετάζει συμφωνίες της Multichoice

Υπό εξέταση θα τεθεί από την Επιτροπή Ανταγωνισμού το εάν οι συμφωνίες αποκλειστικής δορυφορικής αναμετάδοσης που έχουν συναφθεί μεταξύ της Multichoice.

Υπό εξέταση θα τεθεί από την Επιτροπή Ανταγωνισμού το εάν οι συμφωνίες αποκλειστικής δορυφορικής αναμετάδοσης που έχουν συναφθεί μεταξύ της Multichoice και ορισμένων ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών πανελλήνιας εμβέλειας, παραβιάζουν τα άρθρα 1 και 2 ν.703/77 (ήδη άρθρα 1 και 2 ν.3959/2011), καθώς και τα άρθρα 101 και 102 ΣΛΕΕ.


Συγκεκριμένα,

η Ολομέλεια της Επιτροπής θα συνεδριάσει για το θέμα στις 3 Φεβρουαρίου 2012, μετά από καταγγελία του ΟΤΕ.


Όπως επισημαίνεται στο βασικό τμήμα της εισήγησης της Επιτροπής, «οι συμβάσεις αποκλειστικής δορυφορικής αναμετάδοσης με επιμέρους τηλεοπτικούς σταθμούς πανελλαδικής εμβέλειας, οι οποίες έχουν, κατά τα ανωτέρω, συναφθεί σε διαφορετική χρονική στιγμή στο διάστημα από το 1997 έως το 2011, χωριστά με καθένα από τους σταθμούς αυτούς, εγείρουν εμπόδια εισόδου σε πραγματικούς ή δυνητικούς ανταγωνιστές, και να δυσχεράνουν, έτσι, τη δραστηριοποίηση και ανάπτυξη σε άλλες ψηφιακές και ιδίως δορυφορικές πλατφόρμες. Με την τακτική της αυτή η καταγγελλόμενη εταιρία έχει παραβεί τις διατάξεις των άρθρων 1 και 2 των πιο πάνω νόμων και των άρθρων 101 και 102 της ΣΛΕΕ».


Στη σχετική ανακοίνωση της Επιτροπής Ανταγωνισμού πάντως σημειώνεται πως η εισήγηση δεν είναι δεσμευτική για την Επιτροπή, «η οποία θα αποφασίσει συνεκτιμώντας τα δεδομένα της αποδεικτικής διαδικασίας και τις απόψεις των εμπλεκομένων μερών».

Keywords
Τυχαία Θέματα