Η VNX HPC απλοποιεί τις υποδομές Lustre

Οι λύσεις VNX HPC Series της EMC προσφέρουν Bandwidth δεκάδων GB/sec και χωρητικότητα δεκάδων Petabytes.


Η EMC Corporation παρουσίασε τη νέα σειρά VNX HPC, έναν preconfigured συνδυασμό hardware και software που έχει σχεδιαστεί με στόχο

να βοηθήσει όσους πελάτες διαθέτουν υποδομές υπερ-υπολογιστών (HPC) και χρησιμοποιούν το σύστημα αρχείων Lustre, να μειώσουν την πολυπλοκότητα του περιβάλλοντος ΙΤ που διαθέτουν.


Η σειρά VNX HPC περιλαμβάνει διακομιστές EMC VNX5100 για την αποθήκευση metadata και VNX7500 για την αποθήκευση των objects, καθώς επίσης τη σουίτα λογισμικού LustreStack της Terascala. Οι επιδόσεις του συνδυασμού αυτού είναι της τάξης των δεκάδων GB/sec σε ταχύτητα και των δεκάδων petabytes σε χωρητικότητα. Με τη σειρά HPC η EMC υπογραμμίζει τη δέσμευση της να αλλάξει και να απλοποιήσει τα συστήματα ενοποιημένης αποθήκευσης που χρησιμοποιούνται σε επίπεδο κατηγορίας HPC.


Το σύστημα αρχείων Lustre SAN, το οποίο σχεδιάστηκε ειδικά προκειμένου να χρησιμοποιείται από τους κορυφαίους υπερ-υπολογιστές του κόσμου εξασφαλίζει απαράμιλλες επιδόσεις και scalability, αλλά παράλληλα φημίζεται για την πολυπλοκότητά του σε θέματα συμβατότητας, εγκατάστασης και παραμετροποίησης. Οι περισσότερες επιχειρήσεις που θα ήθελαν να αξιοποιήσουν τα πλεονεκτήματα τα οποία προσφέρει το Lustre από πλευράς απόδοσης, δεν διαθέτουν το χρόνο, τους πόρους ή τη δυνατότητα να εκπαιδεύσουν τα στελέχη τους ώστε να είναι σε θέση να αναπτύξουν και να διαχειρίζονται το συγκεκριμένο σύστημα.


Με τη σειρά VNX HPC, επιχειρήσεις κάθε μεγέθους από κλάδους όπως ο χρηματοπιστωτικός, ο βιομηχανικός, ο κλάδος πετρελαιοειδών και φυσικού αερίου ή ο κλάδος βιολογικών επιστημών, έχουν πλέον την δυνατότητα να επιλέξουν την αξιοποίηση του Lustre, εξασφαλίζοντας αξιοπιστία επιπέδου enterprise-class και απλοποιημένη διαχείριση σε όλα τα επίπεδα (end-to-end). Εστιάζοντας το ενδιαφέρον της πρωτίστως στο θέμα της απλότητας, η EMC κατόρθωσε να καταστήσει το Lustre προσβάσιμο, εύχρηστο και οικονομικό ακόμη και για υποδομές HPC εκτός ακαδημαϊκού περιβάλλοντος (commercial HPC).


Τα κυριότερα τεχνικά χαρακτηριστικά της σειράς VNX HPC:
Μεταξύ των πλεονεκτημάτων που προσφέρει η νέα σειρά VNX HPC συγκαταλέγεται μια νέα τεχνολογία η οποία εξασφαλίζει το απαιτούμενο επίπεδο συνδεσιμότητας (connectivity) και επεκτασιμότητας (scalability) για τη διεκπεραίωση των workloads του Lustre:
- Bandwidth scalability: Στη βασική της έκδοση, η σειρά VNX HPC προσφέρει ταχύτητες ανάγνωσης και εγγραφής 8GB/sec και 5.3GB/sec αντίστοιχα, ενώ ειδικά expansion modules μπορούν να οδηγήσουν γραμμικά σε ταχύτητες δεκάδων GB/s (ανάγνωση / εγγραφή), όπως πιστοποιούν οι δοκιμές XDD benchmark.
- Capacity scalability: Υποστηρίζεται αρχική χωρητικότητα 720 Terabytes η οποία μπορεί να επεκτείνεται κλιμακωτά και να φτάσει πολλές δεκάδες Petabytes.

Keywords
Τυχαία Θέματα