Η LG στην έκθεση «365 the project»

Η LG Electronics ήταν ο χορηγός στην έκθεση «365 the project», προσωπικό εικαστικό ημερολόγιο του Κωνσταντίνου Βαρβιτσιώτη.


Το «365 the project» του Κωνσταντίνου Βαρβιτσιώτη είναι ένα μοναδικό προσωπικό εικαστικό ημερολόγιο ενός ολόκληρου έτους από τη ζωή του δημιουργού, γεμάτο χρώμα, αφηγήσεις και συναισθήματα.

Παράλληλα, αποτελεί την πρώτη δική του ατομική παρουσίαση, ενώ ο ίδιος έχει συμμετάσχει σε ομαδικές εκθέσεις τόσο στην Ελλάδα όσο και στο Ισραήλ.


Στο πλαίσιο της φιλοσοφίας της LG Electronics (LG), σύμφωνα με την οποία η Τέχνη συναντά την Τεχνολογία, η εταιρεία ήταν χορηγός στην έκθεση «365 the project». Παράλληλα, η εταιρεία είχε και παρουσία ανάμεσα στα εκθέματα του δημιουργού με δύο δικά της αριστουργηματικά προϊόντα, το πρωτοποριακό κλιματιστικό LG ArtCool Stylist Inverter V και τη μοναδική LG ULTRA HD TV 55 ιντσών.


Έτσι, μέσα σε ένα περιβάλλον με δημιουργίες σε pop art αισθητική, η LG πρόβαλλε ως εικαστικό έκθεμα το πιο σύγχρονο σύστημα κλιματισμού, το ArtCool Stylist Inverter V. Διαθέτοντας την υψηλή τεχνολογία της LG στις ολοκληρωμένες λύσεις κλιματισμού, ταυτόχρονα με κομψή απλότητα στην εμφάνιση και καινοτόμο φουτουριστικό σχεδιασμό με τη λειτουργία της Λυχνίας Led της συσκευής, το ArtCool Stylist Inverter V ενσωματώθηκε άψογα στο χώρο ανάμεσα στα έργα και την εικαστική φιλοσοφία της έκθεσης. Παράλληλα, οι λάτρεις της εικόνας και των χρωμάτων είχαν τη δυνατότητα να απολαύσουν έργα του δημιουργού που προβάλλονταν σε ένα επίτευγμα υψηλής τεχνολογίας της LG. Η εταιρεία τοποθέτησε ως έκθεμα την ULTRA HD TV 55 ιντσών, την τηλεόραση με την πιο εξελιγμένη μηχανή επεξεργασίας εικόνας Triple X Engine, ώστε να προσφέρει στους επισκέπτες της έκθεσης την πιο εντυπωσιακά ρεαλιστική και υψηλής ποιότητας εικόνα που υπήρξε ποτέ.


Επειδή για την LG “Life’s Good” 365 ημέρες το χρόνο, στο πλαίσιο της έκθεσης, η LG δημιούργησε και «έτρεξε» ένα διαδραστικό παιχνίδι, όπου μέσα από το LG G2 Mini οι παρευρισκόμενοι ενημερώνονταν για το Knock Code. Το knockάρισμα – ή όπως επίσημα ονομάζεται Knock Code™- ήρθε για να αλλάξει σημαντικά το τοπίο στην προστασία των προσωπικών δεδομένων και στον τρόπο ανοίγματος και ξεκλειδώματος της οθόνης των smartphones, εξασφαλίζοντας στο χρήστη ένα πραγματικά ανώτερο επίπεδο ασφάλειας. Το μόνο που χρειάζεται είναι ο χρήστης να «knockάρει» στην οθόνη τον προσωπικό του συνδυασμό – μια ακολουθία «χτυπημάτων» που μπορεί να αποτελείται από 2 έως 8 χτυπήματα, επιτρέποντας έτσι πάνω από 80.000 πιθανούς συνδυασμούς! Το knockάρισμα μπορεί να γίνει σε οποιοδήποτε σημείο της οθόνης, οπότε ο χρήστης μπορεί να ξεκλειδώνει το κινητό του ακόμα και με κλειστά μάτια, ενώ η αντιγραφή ή υποκλοπή του προσωπικού κωδικού είναι ουσιαστικά αδύνατη.


Όλες οι δημιουργίες που παρουσιάστηκαν στην έκθεση – εικονογραφήσεις από σκέψεις, εικόνες, ήχους, αρώματα και γεύσεις – έχουν σχεδιαστεί σε υπολογιστή και για πρώτη φορά εκτέθηκαν εκτός του διαδικτυακού κόσμου. Η έκθεση «365 the project» πραγματοποιήθηκε από τις 28 έως τις 31 Μαΐου στη Γκαλερί Ζουμπουλάκη στην πλατεία Κολωνακίου.


Keywords
Τυχαία Θέματα