Η Intel ανακοινώνει έσοδα $13.5 Δις

Η Intel Corporation ανακοίνωσε κύκλο εργασιών τριμήνου $13.5 δις, λειτουργικά κέρδη $3.8 δις, κέρδη ανά μετοχή $0.54.


Η εταιρεία είχε εισροή περίπου $4.7 δις μετρητών από λειτουργικές δραστηριότητες, κατέβαλε εις χρήμα μερίσματα ύψους $1.1

δις, και χρησιμοποίησε $1.1 δις για την επαναγορά ιδίων μετοχών.


“Tο δεύτερο τρίμηνο χαρακτηρίζεται από την πιστή εκτέλεση του επιχειρηματικού μας πλάνου, τη διατήρηση της ισχυρής μας θέσης στον κλάδο των data center και την παρουσίαση πολλών νέων προϊόντων στους κλάδους των Ultrabooks και των smartphones,” δήλωσε ο κ. Paul Otellini, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Intel. “Καθώς μπαίνουμε στο τρίτο τρίμηνο, η ανάπτυξή μας θα είναι μικρότερη σε σχέση με τις εκτιμήσεις μας, εξαιτίας των μεγαλύτερων δυσκολιών που παρουσιάζονται στο επίπεδο της μακροοικονομίας. Η παρουσίαση πολλών νέων προϊόντων για τις αγορές των Ultrabook, των Intel-based tablet και των κινητών τηλεφώνων, σε συνδυασμό με τις μακροπρόθεσμες επενδύσεις μας στον τομέα της ανάπτυξης και της παραγωγής νέων προϊόντων, μας τοποθετούν σε καλή θέση για το υπόλοιπο 2012, αλλά και πέρα από αυτό.”


Επιχειρηματική Προοπτική
Στην ακόλουθη εκτίμηση της βραχυπρόθεσμης επιχειρηματικής προοπτικής για την Intel, δεν περιλαμβάνονται ενδεχόμενες επιπτώσεις από εξαγορές, συγχωνεύσεις, αποεπενδύσεις ή άλλες επιχειρηματικές κινήσεις που ενδέχεται να ολοκληρωθούν μετά τις 17 Ιουλίου.


Q3/2012 (βάσει GAAP, εκτός αντίθετης αναφοράς)
• Κύκλος εργασιών: $14.3 δις, συν/πλην $500 εκατομμύρια.
• Μικτό περιθώριο: 63 τοις εκατό και 64 τοις εκατό Non-GAAP μονάδες, εξαιρουμένων αποσβέσεων άυλων παγίων σχετικών με πραγματοποιηθείσες τις εξαγορές, συν/πλην δύο εκατοστιαίες μονάδες.
• Δαπάνες (Έρευνα & Ανάπτυξη, συν Εξαγορές και Συγχωνεύσεις): περίπου $4.6 δις.
• Αποσβέσεις άυλων στοιχείων που σχετίζονται με τις πραγματοποιηθείσες εξαγορές: περίπου $80 εκατομμύρια.
• Έσοδα από μετοχές, τόκους και άλλα: περίπου μηδέν.
• Αποσβέσεις παγίων: περίπου $1.6 δις.


Σύνολο 2012 (βάσει GAAP, εκτός αντίθετης αναφοράς)
• Έσοδα αυξημένα κατά 3 έως 5 ποσοστιαίες μονάδες σε ετήσια βάση, χαμηλότερα από προηγούμενες εκτιμήσεις για αύξηση κοντά στο 10 τοις εκατό
• Μικτό περιθώριο: 64 και 65 τοις εκατό (GAAP και Non-GAAP, αντίστοιχα) συν/πλην δύο εκατοστιαίες μονάδες, εξαιρουμένων των αποσβέσεων άυλων στοιχείων που έχουν σχέση με τις πραγματοποιηθείσες εξαγορές.
• Δαπάνες (Έρευνα & Ανάπτυξη, συν Εξαγορές και Συγχωνεύσεις): περίπου $18.2 δις, συν/πλην $200 εκ., μειωμένα κατά $100 εκ. σε σχέση με προηγούμενες εκτιμήσεις.
• Αποσβέσεις άυλων στοιχείων που σχετίζονται με τις πραγματοποιηθείσες εξαγορές: περίπου $300 εκατομμύρια, αμετάβλητα σε σχέση με προηγούμενες εκτιμήσεις.
• Αποσβέσεις παγίων: $6.3 δις, συν/πλην $100 εκατομμύρια, μειωμένες κατά $100 εκ. σε σχέση με προηγούμενες

Keywords
Τυχαία Θέματα