Φτιάξτε ένα δικό σας «cloud»

Οι λύσεις NAS (Network Attached Storage) επωμίζονται την αποθήκευση των αρχείων σας, καθιστώντας εύκολο το backup αλλά και τον διαμοιρασμό δεδομένων με οποιαδήποτε συσκευή σας, εντός του τοπικού δικτύου και όχι μόνο… 

Qnap TS-431KX-2G 

Οι 4 υποδοχές για δίσκους 3,5” ή 2,5” SATA 6Gb/s HDD ή SSD έχουν πρόβλεψη ακόμα και για κλείδωμα, ώστε να μην είναι δυνατή η αφαίρεσή τους. Ο επεξεργαστής

Annapurna Labs AL-214 αξιοποιεί 2GB DDR3L RAM, για να εκμεταλλευθείτε τις υπηρεσίες των QNAP apps. Τρεις USB 3.2 Gen 1, διπλές υποδοχές Gigabit LAN και δυνατότητες αυτοματοποιημένου backup τοπικά ή στο cloud θα σας καλύψουν πλήρως.

Qnap ΤS-230 

Ο τετραπύρηνος επεξεργαστής Realtek RTD1296 με 2GB RAM DDR4 και 4GB Flash Memory στο πλευρό του επιτρέπει την αξιοποίηση υπηρεσιών που μετατρέπουν το NAS σε πύλη της ψηφιακής σας ψυχαγωγίας, καθώς διαπρέπει στο streaming πολυμέσων, υποστηρίζοντας ακόμα και 4K transcoding. Μπορεί να φιλοξενήσει δύο δίσκους SATA HDD ή SSD 6Gbps, είναι αθόρυβο και ενσωματώνει θύρα USB-A και USB 3.2 Gen 1.

WD My Cloud Ex2 Ultra 

Δύο υποδοχές μπορούν να φιλοξενήσουν ισάριθμους δίσκους συνολικής χωρητικότητας έως και 12ΤΒ, υποστηρίζοντας Raid διάταξη για αυτοματοποιημένο backup. Ο διπύρηνος επεξεργαστής είναι χρονισμένος στα 1,33GHz και η RAM ανέρχεται στο 1GB. DLNΑ/UPnP, FTP, P2P και διαχείριση αρχείων, μέσω cloud, είναι μερικές από τις επιπρόσθετες δυνατότητες. Μπορείτε να προσθέσετε και εξωτερικό δίσκο, μέσω της USB 3.0 θύρας.

Synology DS118 

Ο DS118 έχει υποδοχή για έναν δίσκο, χωρητικότητας έως 12TB, γεγονός που σημαίνει πως δεν υποστηρίζει Raid συστοιχίες. Είναι, όμως, ιδανικός για streaming ακόμα και σε 4Κ ανάλυση, διαθέτει δύο θύρες USB 3.0 για προσάρτηση εξωτερικών δίσκων ή USB stick και ενσωματώνει αρκετά εργαλεία που εγγυώνται την ασφάλεια των αρχείων. Ανταπεξέρχεται σε ρόλους, όπως καταγραφικό για IP Cameras ή Media Center.

WD My Cloud Home 

Ο ενσωματωμένος δίσκος των 2TB διατηρεί μια πιο προσιτή τιμή από τον diskless ανταγωνισμό, αλλά θυσιάζει δυνατότητες, όπως η προοπτική επέκτασης του αποθηκευτικού χώρου ή η υποστήριξη Raid συστοιχιών. Αν ψάχνετε ένα ασφαλές καταφύγιο για backup, δεν θα σας απογοητεύσει. Μέσω της εφαρμογής «My Cloud» για smartphone ή του «MyCloud.com» θα έχετε πρόσβαση στα αρχεία σας ακόμα κι όταν βρίσκεστε εκτός σπιτιού.

Qnap ΤS-453D-4G 

Έως και 4 δίσκους 3,5’’ υποδέχεται το συγκεκριμένο NAS. Η επεκτασιμότητα PCIe (Gen 2 x4) επιτρέπει την εγκατάσταση κάρτας δικτύου Multi-Gig 10GbE ή 5GbE ή μιας κάρτας QM2 για την προσθήκη M.2 NVMe ή SATA SSD. Φέρει τετραπύρηνο επεξεργαστή Intel Celeron J4125 και GPU Intel HD Graphics 600 με 4K έξοδο HDMI 2.0, 4GB DDR4 RAM και δύο 2,5GbE Ethernet. Μπορεί να φιλοξενήσει Virtual Machines ή Virtual Network Computing (VNC) και Containers.

Synology DiskStation DS220j 

Από ένα εύχρηστο περιβάλλον διαχείρισης ρυθμίζετε  τις λήψεις backup από Windows ή macOS. Υποστηρίζεται αναπαραγωγή περιεχομένου που θα ανιχνεύσει στους έως δυο δίσκους που καλείστε να τοποθετήσετε, με συνολική χωρητικότητα μέχρι και τα 32TB. Ο επεξεργαστής Realtek RTD1296, τα 512MB DDR4 RAM, η θύρα GbE LAN και οι δύο θύρες USB 3.0 ολοκληρώνουν μια σύνθεση που χαρίζει πρόσβαση από οπουδήποτε.

WD My Cloud EX4100 

Μέχρι και 24ΤΒ δεδομένων μπορούν να φιλοξενηθούν στους 4 δίσκους που μπορεί να στεγάσει το My Cloud EX4100. Το μεταλλικό σασί προστατεύει έναν διπύρηνο επεξεργαστή Marvel Armada 388 και 2GB RAM. Η οθόνη LCD προσφέρει άμεση εποπτεία με μια ματιά. Δύο θύρες Ethernet, δύο θύρες USB 3.0 και δυο είσοδοι ρεύματος για backup τροφοδοσίας ενισχύουν την εικόνα ενός επαγγελματικού εργαλείου.

Synology DS418 

Video transcoding 10-bit σε 4K H.265 αρχεία υπόσχεται ο τετραπύρηνος επεξεργαστής του DS418, παρέα με 2GB RAM. Τέσσερις θέσεις περιμένουν τους σκληρούς δίσκους της επιλογής σας, με συνολική χωρητικότητα έως και 48TB. Δύο θύρες USB 3.0 αναλαμβάνουν την επικοινωνία με εξωτερικά αποθηκευτικά μέσα, ενώ δύο Gigabit LAN παρέχουν απρόσκοπτη σύνδεση με το τοπικό δίκτυο. Στα θετικά υπολογίστε και τα  χρήσιμα εργαλεία της Synology.

Keywords
Τυχαία Θέματα