Φωτογραφικά αξεσουάρ: Οι σύμμαχοι της κάμερας

Μία φωτογραφική χωρίς τα κατάλληλα αξεσουάρ δεν θα αποδώσει τα προσδοκώμενα. Ενα τρίποδο χαρίζει σταθερότητα, μία κάρτα μνήμης άνεση στην αποθήκευση αρχείων και μία τσάντα ασφάλεια. Αυτά και άλλα πολλά αποδεικνύουν πως μία μηχανή μόνο δεν φτάνει.

Sentio Explorer IΙΙ

Κανένας επίδοξος εξερευνητής, που δίνει βάση στο στιλ και στην ασφάλεια του φωτογραφικού του εξοπλισμού, δεν θα μείνει αγοήτευτος από την Explorer III.

Είναι ανθεκτική σε κραδασμούς, σχεδιασμένη για να έχει ο χρήστης άμεση πρόσβαση στο περιεχόμενό της, το οποίο μπορεί να είναι από τη μηχανή, τους φακούς, το τρίποδο, ακόμα και το laptop! Εχει διαστάσεις 290x160x440 χιλ. και η βάση της έχει αδιάβροχη προστασία.

Rollei Compact Traveller

Το συμπαγές τρίποδο για κάμερες της Rollei θα στηρίξει την κάμερά σας, όπου κι αν έχετε σκοπό να φωτογραφίσετε, καθώς το σώμα του είναι κατασκευασμένο από αλουμίνιο και σε συνδυασμό με την εύκολη συναρμολόγησή του με πόδια πέντε αρθρώσεων, καθίσταται πολύ εύκολο στη μεταφορά του. Να σημειωθεί πως η στρογγυλή κεφαλή της βάσης προσφέρει μεγαλύτερο εύρος κινήσεων προς περισσότερες κατευθύνσεις.

SanDisk Extreme microSDXC UHS-I

H microSD κάρτα μνήμης της SanDisk είναι προορισμένη για φωτογραφικές μηχανές mirrorless και DSLR, αλλά μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε smartphones ή action cams. H υψηλή της ταχύτητα κατηγορίας V30 (εγγραφή έως 90Mbs και ανάγνωση έως 160Mbs) ικανοποιεί τον χρήστη ακόμα και σε απαιτήσεις 4Κ βίντεο. Η χωρητικότητα των 128GB σίγουρα δεν είναι μικρή. Στη συσκευασία θα βρείτε αντάπτορα SD για συμβατότητα με περισσότερες συσκευές.

Nikon WU-1A  

Ο εν λόγω ασύρματος προσαρμογέας σάς επιτρέπει να συνδέσετε τη Nikon κάμερά σας (αν το υποστηρίζει) με τη smart συσκευή σας. Ετσι, προκύπτουν πολλές χρήσιμες λειτουργίες. Από τη μεταφορά φωτογραφιών, για να τις δείτε στο κινητό σας ή να αδειάσετε τον αποθηκευτικό χώρο της κάρτας της κάμερας, μέχρι την απομακρυσμένη χρήση της μηχανής, η διαδικασία γίνεται απλά.

Fujifilm Instax Share SP-3

Οι ψηφιακές μηχανές της Fujifilm έχουν τη δυνατότητα εκτύπωσης φωτογραφιών επί τόπου με τον φορητό εκτυπωτή Instax Share. Η αντίστοιχη εφαρμογή που υπάρχει διαθέσιμη για iOS και Android κινητά επιτρέπει να εκτυπώσετε εικόνες από λογαριασμούς Instagram, Facebook, Google Photos, Dropbox κ.ά. Αξιοσημείωτη είναι η ταχύτητα εκτύπωσης που επιτυγχάνεται σε μόλις 13 δευτερόλεπτα από τη μεταφορά δεδομένων.   

Canon RC-6

Λύση στις περιπτώσεις που ο φωτογράφος επιθυμεί να είναι και ο ίδιος εντός του κάδρου της φωτογραφίας δίνει το χειριστήριο απομακρυσμένου ελέγχου RC-6. Επιτρέπει την απελευθέρωση του κλείστρου από έως και πέντε μέτρα απόσταση από την κάμερα, ενώ αφήνει τον χρήστη να επιλέξει τη δυνατότητα της άμεσης φωτογράφισης ή τη χρονοκαθυστέρηση των δύο δευτερολέπτων. Είναι συμβατό με πολλά μοντέλα φωτογραφικών μηχανών της Canon.

Sony VCT-SGR1

Αυτή η μικρή λαβή λήψης μεταφέρεται εύκολα και μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως τρίποδο. Χάρη στη σύνδεση με τον ακροδέκτη πολλαπλών χρήσεων, τα στοιχεία ελέγχου λήψης και το zoom βρίσκονται στη λαβή, για να εξυπηρετούνται δεξιόχειρες και αριστερόχειρες. Εχει τη δυνατότητα ανάκλισης 70° προς τα πάνω και 100° προς τα κάτω ως λαβή και ως τρίποδο 20° και 90° αντίστοιχα.

Boya BY-M1

Το παντοκατευθυνόμενο μικρόφωνο τύπου «ψείρα» της Boya είναι ιδανικό σε περίπτωση που θέλετε να τραβήξετε βίντεο και σας περιορίζει ηχητικά το ενσωματωμένο μικρόφωνο της κάμερας, που συνήθως είναι περιορισμένων δυνατοτήτων. Μπορεί να συλλάβει και να καταγράψει ήχους σε εύρος 360°, ενώ το ενσωματωμένο καλώδιο 6 μέτρων θα σας δώσει επαρκή ελευθερία κινήσεων.

Hama Delta Multi 81360

Οταν έχετε πολλές συσκευές, οι φορτιστές που χρειάζεστε ποικίλλουν. Συγκεντρώστε τη φόρτισή τους στον Delta Multi 81360. Απευθύνεται σε όλες σχεδόν τις μπαταρίες Li-ion (3.6V/3.7V/7.2V/7.4V) και μπαταρίες NiMH (AA/AAA) και για την προστασία τους από την υπερφόρτιση, η συσκευή τερματίζει αυτόματα τη διαδικασία μετά την ολοκλήρωσή της. 

JJC MC-SDMSD24

Αν η ενασχόλησή σας με τη φωτογραφία «κρατάει» χρόνια, ίσως και να έχετε γεμίσει με κάρτες μνήμης. Η θήκη JJC MC-SDMSD24 θα φροντίσει για την ασφάλειά τους. Είναι ανθεκτική στις πτώσεις από ύψος ενός μέτρου, αδιάβροχη και με μαλακή εσωτερική επένδυση, ενώ μπορεί να φιλοξενήσει 12 SD και άλλες τόσες microSD κάρτες.

Keywords
Τυχαία Θέματα