Φιλική δήλωση μέσω smartphone

Ο ασφαλιστικός όμιλος Euresa παρουσιάζει μια φιλική δήλωση τροχαίου ατυχήματος μέσω smartphone που θα κάνει ευκολότερη τη ζωή 221 εκατομμυρίων Ευρωπαίων οδηγών.


Η Euresa, ευρωπαϊκός όμιλος εταιρειών αμοιβαίας και συνεταιριστικής ασφάλισης που περιλαμβάνει 14 ασφαλιστικές εταιρείες από εννέα χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, παρουσιάζει τη φιλική δήλωση τροχαίου ατυχήματος μέσω smartphone: την e-δήλωση.


Μετά από 2 χρόνια κοινών μελετών και εργασιών μεταξύ των μελών της, η Euresa δημιούργησε ένα πρότυπο φιλικής δήλωσης

ατυχήματος για smartphone, εμπνεόμενη άμεσα από την έντυπη φιλική δήλωση τροχαίου ατυχήματος που χρησιμοποιείται σε πολλές χώρες από τη δεκαετία του 70. Το πρότυπο αυτό, που ονομάστηκε e-Δήλωση, τέθηκε σήμερα στη διάθεση των ευρωπαϊκών ασφαλιστικών εταιρειών, μέσω των εθνικών ομοσπονδιών τους, οι οποίες μπορούν να το αποκτήσουν και να το προσαρμόσουν στις ιδιαιτερότητες της εκάστοτε χώρας. Στη Γαλλία, την Ιταλία και την Ελλάδα η εφαρμογή e-Δήλωση βρίσκεται πλέον σε εξέλιξη, ενώ στο Βέλγιο μελετάται ακόμα από την ομοσπονδία.


Η εφαρμογή e-Δήλωση είναι ένα πρακτικό εργαλείο που επιτρέπει στα 221 εκατομμύρια Ευρωπαίων οδηγών να απλοποιήσουν και να επιταχύνουν τις διαδικασίες που έπονται ενός ατυχήματος. «Μετά από ατύχημα, ψάχνουμε πάντα την έντυπη δήλωση που πιθανολογούμε ότι είναι φυλαγμένη στο ντουλαπάκι του αυτοκινήτου… Όταν τη βρούμε, πρέπει ενίοτε να τη συμπληρώσουμε πάνω στο καπό ή ακόμα χειρότερα, μέσα στη βροχή… Επιπλέον, είμαστε εκνευρισμένοι. Κάνουμε μουτζούρες. Και δεν έχουμε απαραίτητα έφεση στο να σχεδιάσουμε το σκίτσο αναπαράστασης του ατυχήματος…η e-Δήλωση έρχεται να απαντήσει με απλό τρόπο σε αυτό το αίτημα, συμβαδίζοντας μάλιστα με τη θέση που έχει πλέον η ψηφιακή τεχνολογία στην καθημερινότητά μας», εξηγεί ο Thierry Jeantet, Γενικός Διευθυντής της Euresa.


Ο κάθε οδηγός συμπληρώνει, κατά μέσο όρο, μια φιλική δήλωση ανά 7 χρόνια!


Η Euresa ως φυτώριο καινοτομιών στην υπηρεσία των μελών της (στην Ελλάδα, Συνεταιριστική Aσφαλιστική) και των ασφαλισμένων τους (22 εκατομμύρια ασφαλισμένα μέλη στην Ευρώπη), σχεδίασε και δημιούργησε αυτήν την κοινή λύση, συμβάλλοντας στη βελτίωση της ποιότητας και της ταχύτητας των παρεχόμενων υπηρεσιών στους ασφαλισμένους (ταχύτερη εκτίμηση ζημιών ή επισκευή του οχήματος και, συνεπώς, ταχύτερη αποζημίωση).


Για την ανάπτυξη της e-Δήλωσης, η οποία είναι εύχρηστη, διαθέσιμη ανά πάσα στιγμή και εγγυάται στον χρήση της απόλυτη ασφάλεια και εμπιστευτικότητα, χρειάστηκαν 2 χρόνια εργασιών και η συμμετοχή εξήντα περίπου εργαζόμενων των εταιρειών μελών της Euresa, οι οποίοι προέρχονται από διάφορες ευρωπαϊκές χώρες και έχουν πολλαπλές αρμοδιότητες. Προϊόν της συνεργασίας αυτής ήταν η e-Δήλωση.


Το πρότυπο της e-Δήλωσης τέθηκε δωρεάν στη διάθεση όλων των ευρωπαϊκών ασφαλιστικών εταιρειών, μέσω των εθνικών τους συνομοσπονδιών, οι οποίες θα μπορέσουν να αναπτύξουν και να προτείνουν την e-Δήλωση στα μέλη τους. Η χρήση της έντυπης έκδοσης της φιλικής δήλωσης τροχαίου ατυχήματος εξακολουθεί να ισχύει.


Μια χρήση «βήμα-βήμα»
Η χρήση της e-Δήλωσης είναι απλή και διαισθητική. Αρκεί στον ασφαλισμένο να κατεβάσει και να εγκαταστήσει την εφαρμογή στο smartphone του. Αν το επιθυμεί, μπορεί να αποθηκεύσει ορισμένα δεδομένα, όπως ο αριθμός του διπλώματος οδήγησης ή ο αριθμός του ασφαλιστήριου συμβολαίου, κερδίζοντας έτσι χρόνο την ημέρα του ατυχήματος. Ο ασφαλισμένος κατευθύνεται βήμα-βήμα, ώστε να μπορέσει να συμπληρώσει τη δήλωσή του απευθείας από το τηλέφωνο.


Η e-δήλωση, στην πράξη, προσφέρει:
- Μια χαρτογραφική λειτουργία που βοηθάει τον ασφαλισμένο να σχεδιάσει ένα ακριβές σκίτσο του τόπου και των συνθηκών του ατυχήματος.
- Τη δυνατότητα επισύναψης φωτογραφίας.
- Διαθέσιμες ηλεκτρονικές συμβουλές και διευκρινήσεις, σε περίπτωση που ο ασφαλισμένος τις έχει ανάγκη.
- Εφόσον και οι δύο εμπλεκόμενοι στο ατύχημα διαθέτουν την εφαρμογή, ένα σύστημα ταυτοποίησης μέσω Tag επιτρέπει την αυτόματη ανταλλαγή και επικύρωση των δεδομένων μεταξύ των δύο smartphones.
- Ευκολία χρήσης: 6-7 λεπτά αρκούν για τη συμπλήρωση της e-Δήλωσης.
- Αυτόματη αποστολή της e-Δήλωσης, μετά την επικύρωση, στην ασφαλιστική εταιρεία μέσω του δικτύου κινητής τηλεφωνίας. Ο ασφαλισμένος λαμβάνει ένα αντίγραφο μέσω email και μπορεί, αν το επιθυμεί, να το εκτυπώσει.


Εν ολίγοις, η e-Δήλωση είναι η μεταφορά της έντυπης δήλωσης τροχαίου ατυχήματος στο smartphone. Ο οδηγός συναντά ακριβώς το ίδιο περιεχόμενο και οπτικό περιβάλλον.


Video EURESA e-constat English HD from Shadow Communication on Vimeo.


Keywords
Τυχαία Θέματα