Έναρξη του Founder Institute στην Ελλάδα

Το Founder Institute, o μεγαλύτερος επιταχυντής στον κόσμο ξεκινάει το πρόγραμμά του στην Αθήνα.


Οι Industry Disruptors – Game Changers (ID-GC) και το Founder Institute, το μεγαλύτερο πρόγραμμα κατάρτισης επιχειρηματιών τεχνολογίας παγκοσμίως, ανακοίνωσαν σήμερα σε Συνέντευξη Τύπου την επίσημη έναρξη του προγράμματος στην Αθήνα.

Σκοπός του Founder Institute είναι η δημιουργία πάνω από 20 ουσιαστικών και βιώσιμων τεχνολογικών επιχειρήσεων το χρόνο.


Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στο http://fi.co/apply/athens. Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων λήγει στις 25 Απριλίου 2014. Θα δοθούν δύο υποτροφίες για την παρακολούθηση του προγράμματος, μια στον καλύτερο υποψήφιο (Applicant Distinction Fellowship) και μια στην καλύτερη γυναίκα υποψήφιο (Female Founder Fellowship), τις οποίες θα έχουν την ευκαιρία να διεκδικήσουν όσοι δηλώσουν συμμετοχή μέχρι τις 30 Μαρτίου.


Το Founder Institute προσφέρει ένα τετράμηνο εντατικό πρόγραμμα σπουδών που σχεδιάστηκε για να βοηθήσει επιχειρηματίες σε κάθε πτυχή της επιχείρησής τους, από τη σύλληψη της βασικής ιδέας μέχρι την κατάρτιση του μοντέλου των εσόδων. Κάθε ενότητα θα παραδίδεται από τρεις μέντορες, οι οποίοι θα μοιράζονται τις μοναδικές και συχνά διαφορετικές απόψεις τους σχετικά με το θέμα, και θα παρέχουν συμβουλές μέσα από την εμπειρία τους. Οι συμμετέχοντες θα αναλαμβάνουν να διεκπεραιώσουν ομαδικές εργασίες με τη θεματολογία κάθε ενότητες.


Αναλυτικά το πρόγραμμα σπουδών περιλαμβάνει:
07/05/14 – Προσανατολισμός: Εισαγωγή στο πρόγραμμα
08/05/14 – Όραμα και ιδέες: Ανάπτυξη δυνατών ιδεών
14/05/14 – Έρευνα και ανάπτυξη πελατολογίου: Εξέταση ιδεών μέσω έρευνας
21/05/14 – Μοντέλο εσόδων: Επιλογή ιδέας και μοντέλου
28/05/14 – Όνομα & Τοποθέτηση στην Αγορά: Επιλογή ονόματος για την επιχείρηση
04/06/14 – Αξιολόγηση Ιδεών από τους Μέντορες
11/06/14 – Νομική προσέγγιση και πνευματικά δικαιώματα: Δημιουργία νομικής στρατηγικής και προστασίας πνευματικών δικαιωμάτων
18/06/14 – Η ομάδα και οι σύμβουλοι: Πρόσληψη των πρώτων μελών της ομάδας
25/06/14 – Ανάπτυξη προϊόντος: Δημιουργία προϊόντος / υπηρεσίας
09/07/14 – Αξιολόγηση προόδου από τους Μέντορες
16/07/14 – Πωλήσεις: Ανάπτυξη και επιτάχυνση πωλήσεων
23/07/14 – Branding & Marketing: Καθιέρωση Αξιοπιστίας
30/07/14 – Bootstrapping & Άντληση Κεφαλαίων: Κεφαλαιοποίηση Επιχείρησης
10/09/14 – Αποφοίτηση


Το πρόγραμμα ξεκινάει επίσημα στην Αθήνα μετά από την επιτυχημένη δοκιμαστική περίοδο του Φεβρουάριου που συγκέντρωσε πάνω από 300 ενδιαφερόμενους.


«Το ενδιαφέρον που εκδηλώθηκε στην Αθήνα, μας δείχνει ότι υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που θέλουν να ξεκινήσουν εταιρείες τεχνολογίας στην πόλη, αλλά χρειάζονται δομημένη εκπαίδευση και υποστήριξη στα πρώτα τους βήματα», αναφέρει ο Adeo Ressi, Ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος του Founder Institute. «Πιστεύω ότι το Founder Institute μπορεί να αποφέρει αποτελέσματα, και να καλλιεργήσει το σύνολο των τοπικών ταλέντων ώστε να ξεκινήσουν νέες επιτυχημένες επιχειρήσεις.»


Διευθυντές του προγράμματος στην Αθήνα είναι ο Μιχάλης Στάγκος και η Κάρλα Τάνας, συν-ιδρυτές των ID-GC.


Kατά τη διάρκεια της Συνέντευξης Τύπου ο Μιχάλης Στάγκος παρουσίασε τη δομή του προγράμματος στην Ελλάδα και δήλωσε πως, «λαμβάνοντας υπόψη ότι περισσότερο από το 90% των τεχνολογικών startups αποτυγχάνουν κάθε χρόνο, είμαστε πολύ χαρούμενοι που καταφέραμε να φέρουμε στην Ελλάδα το πρόγραμμα που αντιστρέφει τα δεδομένα, με ποσοστό επιτυχίας 90%».


Στη Συνέντευξη Τύπου συμμετείχαν και κάποιοι από τους μέντορες του προγράμματος στην Ελλάδα οι οποίοι εξέφρασαν ο καθένας από τη δική του σκοπιά τη σημασία που έχει η λειτουργία ενός προγράμματος επιτάχυνσης τεχνολογικών νεοφυών επιχειρήσεων στην Ελλάδα. O Σωτήρης Συρμακέζης – Γενικός Διευθυντής της Τράπεζας Πειραιώς εξέφρασε την χαρά του να συμμετέχει ως μέντορας στο πρόγραμμα, λέγοντας ότι «στο win bank θέλουμε να υπάρχει επιχειρηματικότητα στις μονάδες της ηλεκτρονικής τραπεζικής, γι’αυτό και προσπαθούμε να βγάζουμε από τους ανθρώπους μας τον καλύτερο τους εαυτό. Αυτά τα στοιχεία θα προσπαθήσω να μεταδώσω στους συμμετέχοντες του Founder Institute». Ο Απόστολος Αποστολάκης – Σύμβουλος και Συν-ιδρυτής των Doctoranytime.gr, Ε-shop, E-food.gr δήλωσε, «μακάρι και γω στα 23 μου όταν ξεκίνησα το e-shop να είχα περάσει από ένα στάδιο αξιολόγησης σαν το Founder Institute, το οποίο εφοδιάζει τα startups ώστε να εξελιχθούν σε βιώσιμες επιχειρήσεις». Ο Κωστής Σταυρόπουλος – Διευθύνων Σύμβουλος της iSquare S.A. (Apple Value Added Distributor στην Ελλάδα & την Κύπρο) συμπλήρωσε λέγοντας πως «το Founder Institute προσφέρει ένα πλήρες οικοσύστημα υποστήριξης των startups και μέσα από την εμπειρία μας θα δώσουμε ό,τι μπορούμε για να ενισχύσουμε τα ελληνικά τεχνολογικά startups». O Τάσος Φλάμπουρας – Συν-ιδρυτής και Γενικός Διευθυντής της Aventurine SA, δήλωσε, «το πρόγραμμα επιτάχυνσης είναι πολύ σημαντικό για μία εταιρεία που θέλει να γίνει παγκοσμίως ανταγωνιστική», ενώ ο Γιάννης Δοξαράς – Διευθύνων Σύμβουλος της Warply επεσήμανε πως «μέχρι το 2017 βλέπουμε μεγάλη ανάπτυξη των τεχνολογικών startups. Αυτό που θα δώσει το Founder Institute και από το οποίο πάσχουμε στην Ελλάδα, είναι οι δεξιότητες και οι ηγετικές ικανότητες (soft and founder skills) για τους νέους επιχειρηματίες».


Ο Γιάννης Κανελόπουλος – Σύμβουλος Διαχείρισης Sustainable Software, Software Improvement Group, δήλωσε «έχοντας μία εμπειρία 10 χρόνων στο πως λειτουργούν τα συστήματα μεγάλων οργανισμών μπορούμε να μεταδώσουμε αυτή την γνώση μας στις startup επιχειρήσεις».


Σημαντικοί μέντορες έχουν ήδη εκδηλώσει την έμπρακτη υποστήριξή τους στο πρόγραμμα μεταξύ των οποίων:
Adeo Ressi: Ιδρυτής & CEO, Founder Institute
Αλέξης Ελευθεριάδης: Chief Scientist & Συν-ιδρυτής, Vidyo
Αντώνης Μαρκόπουλος: Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος, Ασία Pacific Region, Intralot
Απόστολος Αποστολάκης: Σύμβουλος & Συν-ιδρυτής , Doctoranytime.gr, Συν-ιδρυτής E-food.gr
Βασίλης Νικολόπουλος: CEO & Συν-ιδρυτής, Intelen
Γιάννης Κανελλόπουλος: Σύμβουλος Διαχείρισης Sustainable Software, Software Improvement Group
Γιάννης Δοξαράς: Διευθύνων Σύμβουλος, Warp.ly
Κωστής Σταυρόπουλος: Διευθύνων Σύμβουλος , iSquare S.A. (Apple Value Added Distributor στην Ελλάδα & Κύπρο)
Μάρκος Βερέμης: Ιδρυτής & CEO, Upstream
Σωτήρης Συρμακέζης: Γενικός Διευθυντής, Τράπεζα Πειραιώς
Τάσος Φλάμπουρας: Γενικός Διευθυντής, Aventurine SA
Χρήστος Κασκαβέλης: Ιδρυτής/COO, Velti, 2000-2013
Και πολλοί ακόμα που θα ανακοινωθούν σύντομα.


Με αφορμή την έναρξη του προγράμματος θα πραγματοποιηθεί μια σειρά δωρεάν εκδηλώσεων για το ευρύ κοινό. Μπορείτε να βρείτε τη λίστα των προσεχών εκδηλώσεων στο http://fi.co/curriculum/athens.


Keywords
Τυχαία Θέματα