Ελληνική παρουσία στην Sportel 2014

Τα 25 χρόνια διεξαγωγής της γιόρτασε φέτος η Sportel, το πιο επιφανές επιχειρηματικό συνέδριο για τον αθλητισμό στο Μονακό.


Τα μεγαλύτερα ονόματα του χώρου (FIFA, ESPN, Eurosport, Fox, NFL, Redbull, TEAM κτλ) έδωσαν και φέτος το παρόν στο πριγκιπάτο του Μονακό για να διαπραγματευτούν την αγορά/

πώληση αθλητικού περιεχομένου καθώς και να παρουσιάσουν/ εντάξουν νέες τεχνολογίες που θα εμπλουτίσουν το συνολικό πακέτο των προϊόντων και υπηρεσιών τους. Tο ενδιαφέρον φέτος στράφηκε στην περαιτέρω ποιοτική βελτίωση του αθλητικού πακέτου που παρέχεται στον καταναλωτή με την χρήση νέων τεχνολογιών. Σημαντική παρουσία είχαν επίσης εταιρείες που ειδικεύονται στην προστασία δικαιωμάτων χρήσης, μιας και η πειρατεία αποτελεί μία σημαντική «πληγή» διαφυγής εσόδων για τις εταιρείες του χώρου.


Η FIFA παρουσίασε την εμπειρία 8K TV που με εκπληκτική ευκρίνεια και εικόνα βάζει τον τηλεθεατή σχεδόν μέσα στον αγωνιστικό χώρο. H Verizon παρουσίασε λύσεις live video streaming με την χρήση συμβατικού hardware ρίχνοντας σημαντικά το κόστος αναμετάδοσης. Ευχάριστη νότα αποτέλεσε ο Mike Tayson δίνοντας το δικό του αυτοβιογραφικό show και ο Didie Drogba μαζί με άλλους σημαντικούς αθλητές οι οποίοι επισκέφτηκαν την έκθεση καλεσμένοι των εταιριών παραγωγής και των χορηγών τους. Σημαντική παρουσία είχε η Bundesliga, που εδραιώνεται πλέον ως ένα από τα πιο ελκυστικά ποδοσφαιρικά προϊόντα, με αναμετάδοση σε περισσότερες από 200 χώρες παγκοσμίως.


Στον απόηχο, της κορυφαίας συμφωνίας του ΟΤΕ για τα δικαιώματα του Champions League και του Europa League, για τα επόμενα 3 χρόνια (2015-2018) με ένα εξωπραγματικό για τα Ελληνικά δεδομένα τίμημα, η Ελλάδα εκπροσωπήθηκε από τις αντιπροσωπείες των εταιριών: ASSET OGILVY ENTERTAINMENT, DNK SPORTS MARKETING, FORTHNET MEDIA HOLDINGS, ICARUS SAILING MEDIA, OLYMPIC SPORTS MARKETING, OTE & TAF SPORTS MARKETING.


Σημαντική ήταν η παρουσία της Going Up (www.goingup.eu) με το μοναδικό Ελληνικό περίπτερο. Η Going Up, εταιρία mobile & digital marketing με μεγάλη παρουσία σε interactive campaigns στο εξωτερικό την τελευταία δεκαετία, παρουσίασε στο παγκόσμιο κοινό των Sports ένα 2nd Screen mobile application, το Sportimo. Ανταγωνιζόμενη μεγάλες παραδοσιακές δυνάμεις του χώρου όπως η Netcosports, η deltatre και η Visiware, η πρόταση της Going Up είναι ένα παιχνίδι, το οποίο τοποθετεί την προσοχή του χρήστη πάλι στην τηλεόραση και το αθλητικό event. Το σημαντικό στοιχείο διαφοροποίησης από τις υπάρχουσες 2nd Screen λύσεις εστιάζεται στην απουσία ενημερωτικού περιεχόμενου και στην πλούσια εμπειρία διαδραστικότητας βασισμένη στο ίδιο το αθλητικό event. Οι παίκτες απαντούν ερωτήσεις προσεκτικά επιλεγμένες από έναν live moderator και την πλατφόρμα της Going Up και παίζουν κάρτες σχετικά με την εξέλιξη ενός αγώνα που παρακολουθούν ζωντανά. Συμμετέχουν έτσι σε διάφορα leaderboards (social media, location based, sponsored) και ανάλογα με την απόδοσή τους έχουν τη δυνατότητα να κερδίσουν δώρα. Χορηγοί και media houses βρίσκονται έτσι πιο κοντά στον καταναλωτή και μέσω μιας σειράς από marketing εργαλεία (augmented reality, in-app videos, sponsored questions/prizes κτλ) καθώς και ενός πολύ θετικού user experience μπορούν να εμπλουτίσουν στο έπακρο την εμπειρία του καταναλωτή.


Ο πρόεδρος της Going Up, Νίκος Αγγελάκης

Ο πρόεδρος της Going Up Νίκος Αγγελάκης, μιλώντας στο panel της Sportel με θέμα “How to monetise on second screen” ανέφερε χαρακτηριστικά: “H εποχή της απλής παροχής ενός τηλεοπτικού προγράμματος έχει περάσει και θα πρέπει οι κάτοχοι των δικαιωμάτων, εγκαίρως να εμπλουτίσουν διαδραστικά την παρεχόμενη υπηρεσία αν θέλουν να κρατήσουν το ενδιαφέρον του κοινού. Πλέον, δημιουργείται η δυνατότητα διάδραστικότητας με ένα αθλητικό θέαμα με λύσεις και τεχνολογίες όπου τα τηλεοπτικά δικαιώματα δεν είναι πλέον απαραίτητα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ήταν η εφαρμογή της L’Equipe στην διάρκεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου, που δεν ήταν χορηγός αλλά κατάφερε να συγκεντρώσει πάνω από 1,000,000 μοναδικούς χρήστες, ενώ και η λύση της Going Up, δεν προϋποθέτει την χορηγία, αλλά προφανώς δύναται να την εμπλουτίσει”.


O Managing Director της Going Up S.A., Γιώργος Πάκος.

Το Sportimo είναι μια φρέσκια ιδέα στο χώρο του 2nd screen, καθώς ξεφεύγει από το παραδοσιακό informative πλαίσιο και προσφέρει στους χρήστες τη χαρά ενός παιχνιδιού. H Going Up, εστιάζει στην δημιουργία μιας διαδραστικής εμπειρίας με όλα τα χαρακτηριστικά που έκαναν τα προιόντα μας για μια δεκαετία ελκυστικά παγκοσμίως. Gamification, Reward, Ultimate Customer Experience.
Γιώργος Πάκος Managing Director Going Up S.A.

Keywords
Τυχαία Θέματα