Εκσυχρονισμός δικτύων ρεύματος από τη Cisco

H Cisco αναπτύσσει τη σειρά προϊόντων Smart Grid με στόχο τον εκσυγχρονισμό του δικτύου ηλεκτροδότησης.


Η Cisco ανακοίνωσε μια σειρά νέων λύσεων και υπηρεσιών στα πλαίσια των προϊόντων Connected Grid που έχουν σκοπό να βοηθήσουν τις εταιρείες κοινής ωφέλειας να

εκσυγχρονίσουν τα δίκτυα ηλεκτροδότησής τους αξιοποιώντας την ευελιξία, την ασφάλεια και τη διαλειτουργικότητα που προσφέρουν τα δίκτυα πληροφορικής και τηλεπικοινωνιών. Η νέα αρχιτεκτονική, οι λύσεις και οι σχετικές υπηρεσίες που προσφέρει η τεχνολογία της Cisco απαντούν στους προβληματισμούς των εταιρειών κοινής ωφέλειας σχετικά με το κόστος, την αξιοπιστία και τη δυνατότητα ανάπτυξης των υποδομών τους.


Καθώς τα δίκτυα ηλεκτροδότησης γίνονται πιο έξυπνα και πιο περίπλοκα, οι εταιρείες κοινής ωφέλειας σε όλον τον κόσμο αναζητούν τεχνολογίες που μπορούν να αναπτυχθούν παράλληλα με τις λειτουργικές τους ανάγκες, που υποστηρίζουν τις ειδικές αγορές στις οποίες απευθύνονται και τις νέες οργανωτικές δομές, και οι οποίες έχουν σχεδιαστεί ώστε να επιτρέπουν τη συνεργασία μεταξύ διαφορετικών συστημάτων. Επιπλέον, χρειάζονται λύσεις που παρέχουν υψηλό βαθμό ασφάλειας και επιτρέπουν τη χρήση των υποδομών τεχνολογίας που υπάρχουν ήδη, ενώ παράλληλα εκσυγχρονίζουν τα δίκτυα ηλεκτροδότησης.


Έχοντας λάβει υπόψη της αυτές τις απαιτήσεις, η Cisco προσφέρει στις εταιρείες κοινής ωφέλειας και στους συνεργάτες της, ένα ολοκληρωμένο σχέδιο υλοποίησης έξυπνων δικτύων, το οποίο ονομάζει Cisco GridBlocksTM. Το σχέδιο αυτό προσφέρει μια νέα άποψη για την ενσωμάτωση των ψηφιακών συστημάτων επικοινωνίας στα δίκτυα ηλεκτροδότησης, καθώς και συγκεκριμένη καθοδήγηση για την υλοποίηση των διάφορων δικτύων επικοινωνίας που υπάρχουν σήμερα στον τομέα της παροχής ενέργειας. Επίσης, παρέχει ένα πλαίσιο το οποίο μπορούν να χρησιμοποιήσουν οι εταιρείες κοινής ωφέλειας για το σχεδιασμό και την υλοποίηση ολοκληρωμένων λύσεων διαχείρισης και ασφάλειας σε ολόκληρο το δίκτυο παροχής ενέργειας.


Οι νέες προτάσεις της Cisco – οι οποίες περιλαμβάνουν μια ολοκληρωμένη λύση δικτύου τομέων Διανομής ενέργειας (Field Area Network – FAN) η οποία παρέχεται σε συνεργασία με την Itron, καθώς και μια διευρυμένη σειρά προϊόντων για τους τομείς Μεταφοράς ενέργειας και υποσταθμών – βασίζονται σε αυτό το μοντέλο αρχιτεκτονικής και έχουν σχεδιαστεί ειδικά για την αντιμετώπιση των ζητημάτων που συνήθως απασχολούν τις εταιρείες κοινής ωφέλειας: το κόστος, την αξιοπιστία και την ευελιξία των υποδομών επικοινωνιών τους. Με τη δυνατότητα παροχής πολλαπλών εφαρμογών μέσω μιας ενιαίας, έξυπνης και εξαιρετικά ασφαλούς πλατφόρμας, οι εταιρείες παροχής ενέργειας πετυχαίνουν μειωμένο συνολικό κόστος ιδιοκτησίας ενώ αντλούν ακόμα μεγαλύτερη αξία από τις νέες υπηρεσίες και τη λειτουργική ενσωμάτωση που προσφέρουν τα δίκτυα.


Οι νέες υπηρεσίες και οι ενσωματωμένες λύσεις Cis

Keywords
Τυχαία Θέματα