Εκδήλωση του British Computer Society

Η καινοτομία, μέσα από τα clusters, τις οργανωμένες συμπράξεις ομοειδών εταιριών, αλλά και τις νεοφυείς επιχειρήσεις, ήταν το αντικείμενο της εκδήλωσης.


H εκδήλωση έλαβε χώρα την Πέμπτη, 27 Μαρτίου το Ελληνικό Παράρτημα του British Computer Society, στην Οικία του Βρετανού Πρέσβη στην Αθήνα.


Σε μια κατάμεστη, από μέλη του BCS και ανώτερα στελέχη της επιχειρηματικής κοινότητας αίθουσα, αναλύθηκε σε βάθος το ιδιαίτερα επίκαιρο λόγω της

κρίσης θέμα της καινοτομίας και της αξιοποίησής της, προς όφελος της ανταγωνιστικότητας και της ανάπτυξης της χώρας.


Tους χαιρετισμούς από τον «οικοδεσπότη» Αναπληρωτή Πρέσβη της Βρετανίας, Άντριου Στόντον, τον Πρόεδρο του Ελληνικού Παραρτήματος του BCS, Φίλιππο Φραντζολά, τον Αντιπρόεδρο της «μητρικής» BCS, Ίαν Τόμσον, και τους υποστηρικτές της εκδήλωσης, Κρικόρ Μαρουκιάν Πρόεδρο του itSMF Hellas και Χρήστο Σταυρουλάκη της e-Systems, ακολούθησαν εισηγήσεις από τον Ομότιμο Καθηγητή Βασίλη Μακιό, Γεν. Διευθυντή του Corallia, τον Βασίλη Τραπεζάνογλου, σύμβουλο ψηφιακής καινοτομίας στη Eurobank, τον Σωτήρη Νόση, Ιδρυτή και Διευθύνοντα Σύμβουλο της Datamation, τον Γιάννη Κανελλόπουλο, Practice leader του Software Improvement Group και τον οικονομολόγο και στέλεχος εταιρίας venture capital, Αρίστο Δοξιάδη, με συντονιστή το δημοσιογράφο Γιάννη Ριζόπουλο.


Το πάνελ διέθετε και εύρος και γνώσεις: ο Καθηγητής Μακιός αναφέρθηκε στα μεγάλα πλεονεκτήματα των clusters, που τόσο καλά γνωρίζει καθώς στο Corallia έχουν ήδη δημιουργηθεί τρία, και στη χαρά της δημιουργίας, ο κ. Τραπεζάνογλου εστίασε στη σκηνή και τις δυνατότητες των start-ups, όπως τις βιώνει στο egg, ο κ. Νόσης έδωσε με πολύ περιγραφικό τρόπο τη συνταγή της επιτυχίας που γι’ αυτόν δεν είναι άλλη από τη δημιουργία «προϊόντων πάθους», ο κ. Κανελλόπουλος εξήγησε τη σημασία του ρόλου του μέντορα και την ικανοποίηση που παίρνει από την προσφορά του στην κοινωνία, και ο κ. Δοξιάδης ανέλυσε τόσο τους κύριους λόγους που μας οδήγησαν στην κρίση, όσο και την ψυχολογία του επενδυτή, όντας ο ίδιος εταίρος στο OpenFund II. Η απόλυτα επιτυχημένη εκδήλωση ολοκληρώθηκε με διάλογο και ευρεία ανταλλαγή απόψεων με το κοινό.
(310)


Keywords
Τυχαία Θέματα