Έχετε σκεφτεί ότι η καθημερινότητά μας βασίζεται στο smartphone;

Έχετε αναλογιστεί ποτέ πόσα πράγματα κάνουμε κάθε μέρα χρησιμοποιώντας αποκλειστικά το smartphone μας; Ετοιμαστείτε να εκπλαγείτε…


Το πρωί ξυπνάμε υπό τους ήχους του ξυπνητηριού. Όχι του ρολογιού που κάνει ήσυχα-ήσυχα τη δουλειά του στο κομοδίνο αλλά του smartphone, αυτού με τα δέκα ξυπνητήρια που μάλιστα μπορούν να προγραμματιστούν κιόλας ως προς τη μέρα και την ώρα που θα πρέπει να χτυπήσουν. Κατά τη διάρκεια του πρωινού, έρχεται η πρώτη, γρήγορη ενημέρωση της ημέρας: καθετί συνέβη το βράδυ, από τα αποτελέσματα στο NBA και τυχόν

σεισμούς στη Χαλκίδα, μέχρι τους ορεξάτους φίλους που το… τερμάτισαν στο Facebook, όλα περνούν μπροστά από τα μάτια μας με ρυθμό πολυβόλου.

Η καλή μέρα απ’ το πρωί φαίνεται


Φεύγοντας από το σπίτι με προορισμό το γραφείο, η λογική λέει ότι θα χρησιμοποιήσουμε είτε συγκοινωνίες, είτε ταξί. Στην πρώτη περίπτωση δεν χρειάζεται να ανησυχούμε για εισιτήρια και άλλα τέτοια ποταπά αφού με την εφαρμογή του TfA, τα «χτυπάμε» ψηφιακά. Στη δεύτερη περίπτωση τώρα, εκμεταλλευόμαστε τη δύναμη που μας δίνουν οι εφαρμογές του χώρου (Taxibeat πρωτίστως, Uber και Taxiplon δευτερευόντως) και «κλείνουμε» το ταξί που προτιμάμε –κατά προτίμηση αυτό με τον οδηγό που είτε θα μας αφήσει στην ησυχία μας να απολαύσουμε τη διαδρομή, είτε θα αρχίσουμε την κοζερί περί ανέμων και υδάτων. Ορέξεις είναι αυτές… Εν πάση περιπτώσει, περιμένοντας το λεωφορείο/μετρό ή μέχρι να ‘ρθει το ταξί, ακούμε μουσική από το ράδιο ή τα αποθηκευμένα μας mp3, όλα φυσικά στο κινητό.

Υπάρχει πάντα η πιθανότητα οι πιο άνετοι –οικονομικά πάντα- να είναι κάτοχοι αυτοκινήτου που να συνοδεύεται από εφαρμογή. Θα το εντοπίσουν μέσω αυτής , θα ελέγξουν καθώς πάνε προς αυτό τη βενζίνη και θα βάλουν να θερμαίνονται τα καθίσματα, ό,τι πρέπει για τις φθινοπωρινές και χειμωνιάτικες μέρες. Αν η επίσκεψη σε βενζινάδικο κριθεί επιβεβλημένη, τότε το Foursquare θα αναλάβει να μας πληροφορήσει πού έχει κοντά μας –τα δε σχόλια θα μας «καρφώσουν» τις περιπτώσεις που θα πρέπει να αποφύγουμε. Δεν το συζητάμε ότι θα αποφύγουμε την κίνηση με στυλ που θα ζήλευε κι ο Μάρκελλος Νύκτας με τη βοήθεια του GPS μας…

Εργασία και χαρά


Στο γραφείο τώρα, κατά τη διάρκεια των ατελείωτων συναντήσεων, το smartphone παίρνει φωτιά καθώς αποτελεί τη σύνδεσή μας με τον έξω –από το meeting room- κόσμο. Μέσω αυτού παίρνουμε emails και μηνύματα, έστω κι αν δεν μπορούμε να απαντήσουμε σε κλήσεις.


Το μεσημέρι για την ιερή ώρα του φαγητού, σε περίπτωση που δεν προνοήσαμε από το σπίτι, μπορούμε να κορέσουμε την πείνα μας χρησιμοποιώντας μία από τις κάμποσες εφαρμογές που υπάρχουν γι’ αυτόν τον σκοπό: Domino’s, Deliveras.gr, e-food.gr και άλλες πολλές μας περιμένουν στα διάφορα app stores για να κάνουμε την παραγγελία μας εύκολα, οικονομικά (παίζουν κάτι προσφορές μούρλια) και, το κυριότερο, στα μουλωχτά! Αν δε, στο φαγητό είμαστε μόνοι, το smartphone θα μας πληροφορήσει και πάλι σχετικά με το τι συμβαίνει στον κόσμο, δίνοντάς μας την ευκαιρία να απαντήσουμε σε όσα μας έχουν στείλει σε Skype, Viber, WhatsApp κλπ συν τα διάφορα social media.


Με τη δουλειά να τελειώνει γύρω στο απόγευμα, περνάμε στο Trello και το OneDrive ό,τι μπορεί να χρειαστούμε για τις ώρες εκτός γραφείου. Και τα δύο άλλωστε διαθέτουν τις δικές τους εφαρμογές για το smartphone μας, οπότε και μια ματιά στο πρόγραμμα και τις υποχρεώσεις της υπόλοιπης βδομάδας μπορούμε να ρίξουμε αλλά και τα αρχεία που θα χρειαστούμε στις αυριανές, πρωινές συναντήσεις να επεξεργαστούμε. Φεύγουμε από το γραφείο έχοντας δικαιολογήσει τον παχυλό μισθό μας με προορισμό κεντρικό σημείο της πόλης, εκεί όπου έχει δοθεί ραντεβού με τον κολλητό.

Night out


Χρησιμοποιώντας το smartphone, ψάχνουμε να δούμε πού θα πάμε για ένα χαλαρό καφεδάκι/ποτάκι. Ελέγχουμε προτάσεις μέσω του browser, ψάχνουμε αξιολογήσεις στο Foursquare και τσεκάρουμε πού έχει κόσμο στο Swarm (ειδικά για ποτό, δοκιμάστε το Untappd). Καθώς το αλκοόλ διαδέχεται την καφεΐνη φροντίζουμε να έχουμε ενημερώσει τα πλήθη για τις περιπλανήσεις μας (λέγε με check in) ενώ αν τύχει να θυμηθούμε… αργάμισι την πιστωτική που έπρεπε να έχει πληρωθεί σήμερα, μέσω το ειδικού app της τράπεζάς μας (ή του browser, αν είμαστε τόσο γκαντέμηδες κι η τράπεζα δεν έχει ακόμα εφαρμογή) μπορούμε να κάνουμε άνετα τη μεταφορά.


Στον δρόμο για το σπίτι τσεκάρουμε το πρόγραμμα της τηλεόρασης. Θα ‘χει άραγε τίποτα καλό ή πάλι θα τη βγάλετε στο Xbox; Τουλάχιστον μπορείτε να βάλετε να κατεβαίνει κάνα παιχνιδάκι να κερδίσετε και λίγο χρόνο. Καλά, δεν συζητάμε, όπως αντιλαμβάνεστε, για λύσεις που παραπέμπουν στο συνδεδεμένο/έξυπνο σπίτι διότι το κείμενο θα πάρει διαστάσεις… εγκυκλοπαίδειας! Λίγο πριν σας αφήσει το ταξί, ακούτε στο ράδιο το κομμάτι που ψάχνατε εναγωνίως μήνες πριν –με παταγώδη αποτυχία: γρήγορα το SoundHound! Με την ηθική ικανοποίηση που σας προσφέρει η εύρεση του χαμένου κομματιού, καληνυχτίζετε τον οδηγό και μπαίνετε σπίτι.


Ελέγχετε στη fitness εφαρμογή σας τα –λίγα- χιλιόμετρα που «γράψατε» σήμερα περπατώντας και ανεβοκατεβαίνοντας σκάλες (τη μία φορά που δεν πήρατε το ασανσέρ), υπολογίζετε με το SleepBot τον ύπνο σας και αφού ολοκληρωθούν οι απαραίτητες… εργασίες αναστήλωσης (μπάνιο, ξύρισμα οι εκτός μόδας, δόντια κλπ), το YouTube θα σας κρατήσει συντροφιά μέχρι ο Μορφέας να σας πάρει στην αγκαλιά του… Το smartphone μην ξεχάσετε να βάλετε να φορτίζει!

Keywords
Τυχαία Θέματα