Δοκιμάσαμε τα open-ear ακουστικά HUAWEI FreeClip: Η… τέχνη της ελευθερίας

Θα είναι σαν να μην φοράτε ακουστικά… αλλά θα φοράτε! Ακούγεται σαν βαθυστόχαστος χρησμός σοφού γέροντα, μα στην πραγματικότητα είναι η σύνοψη του νέου αξιοθαύμαστου τεχνολογικού επιτεύγματος του κινεζικού κολοσσού.

Η πρώτη μας επαφή με τα νέα, πρωτοποριακά ακουστικά της HUAWEI ήταν πριν λίγους μήνες σε μια αξιομνημόνευτη παρουσίαση με τον άκρως ταιριαστό τίτλο «Creation of Beauty» στο κοσμοπολίτικο Ντουμπάι. Εκεί, μεταξύ άλλων, έκαναν την πρεμιέρα τους και τα

HUAWEI FreeClip, τα open-ear ακουστικά που παραπέμπουν σε κόσμημα, χάρη στο C-Bridge design. Όχι, δεν θα χρειαστεί να τρυπήσετε τα αφτιά σας για να τα χρησιμοποιήσετε και ναι, όλοι θα σας ρωτούν τι είναι αυτό που φοράτε. Τα δοκιμάζουμε αρκετό καιρό πριν την επίσημη κυκλοφορία τους στην ελληνική αγορά και πιστέψτε μας, είναι ό,τι πιο ξεχωριστό έχουμε βάλει ποτέ στα αφτιά μας!

«Σκουλαρίκι» από το μέλλον

Τα τελευταία χρόνια έχουν περάσει από τα χέρια μας αναρίθμητα ζευγάρια ακουστικών, τα οποία, ασχέτως της ηχητικής τους απόδοσης, εμφανισιακά είχαν ελάχιστες παραλλαγές. Τα FreeClip δηλώνουν με το «καλημέρα» τη διαφορετικότητά τους, προεικονίζοντας μια εμπειρία όμοια με καμία άλλη. Παραπέμπουν περισσότερο σε premium αξεσουάρ μόδας παρά σε τεχνολογικό gadget και σε καμία περίπτωση δεν περνούν απαρατήρητα. Οι μόνοι που ενδέχεται να ξεχάσουν την ύπαρξή τους είναι αυτοί που τα φορούν, καθώς το βάρος των 5,6 γρ. ανά earbud μάς επέτρεψε να τα έχουμε ολημερίς στα αφτιά μας δίχως την παραμικρή ενόχληση. Παράλληλα, σε όποια αθλητική δραστηριότητα κι αν επιδοθείτε, τα ακουστικά της HUAWEI θα αρνηθούν πεισματικά να εγκαταλείψουν τη θέση τους. Ακόμα και μια ξαφνική βροχή εν μέσω προπόνησης δεν θα σας προβληματίσει, χάρη στην IP54 πιστοποίηση στεγανοποίησης των ακουστικών (όχι της θήκης), απέναντι σε πιτσιλιές νερού και ιδρώτα. Θα νιώθαμε, βέβαια, μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση απέναντι στην απειλή του υγρού στοιχείου με μια ανώτερη πιστοποίηση, αλλά κάπου εδώ τελειώνουν και τα παράπονά μας από τα HUAWEI FreeClip! Κάθε ακουστικό αποτελείται από τρία στοιχεία, το Comfort Bean που αναλαμβάνει τη στήριξη πίσω από το αφτί, το Acoustic Ball που διοχετεύει τον ήχο στον ακουστικό σας πόρο χωρίς να διεισδύει σε αυτόν και την ευέλικτη «γέφυρα» C bridge που ενώνει τα δύο προαναφερθέντα κομψοσμιλεμένα μέρη. Η συγκεκριμένη διάταξη καθιστά πανεύκολη την τοποθέτηση και απροβλημάτιστη την πολύωρη χρήση. Ο έλεγχος των διάφορων λειτουργιών γίνεται με διπλό και τριπλό άγγιγμα σε οποιοδήποτε σημείο των ακουστικών, ώστε να μην αναζητάτε αγωνιωδώς συγκεκριμένες περιοχές όταν βιάζεστε να απαντήσετε μια κλήση. Ωστόσο, θα θέλαμε «χαρτογραφημένη» και τη δυνατότητα αυξομείωσης της έντασης του ήχου σε κάποιο gesture.

Σαν να βάλατε ηχεία στον χώρο

Ο καινοτόμος open-ear σχεδιασμός των TWS ακουστικών του κινεζικού κολοσσού  στόχο δεν έχει μόνο να χαροποιήσει όσους απεχθάνονται την εισβολή οποιουδήποτε ξένου σώματος στο αφτί τους. Το ζητούμενο είναι η αδιάκοπη χρήση, δίχως να νιώθετε αποκομμένοι από τα ερεθίσματα του περιβάλλοντος χώρου. Σε αντίθεση, λοιπόν, με τα in-ear earbuds που επιχειρούν να σας απομονώσουν από κάθε ήχο γύρω σας, τα HUAWEI FreeClip δεν φράσσουν τον ακουστικό πόρο, αλλά στέλνουν σε αυτόν τον ήχο τους όπως ακριβώς θα έκαναν δύο ποιοτικά ηχεία, τοποθετημένα κοντά σας. Έχετε πλήρη πρόσβαση σε όποιον επιχειρεί να σας μιλήσει ή στους ήχους του δρόμου, ενώ ταυτόχρονα ακούτε τη μουσική σας σαν να αναπαράγεται από κάποια… αόρατα ηχεία που σας έχουν πάρει στο κατόπι! Η εμπειρία θυμίζει ακρόαση από ένα high-end ηχοσύστημα στον χώρο και όχι τον «αποκλεισμό» που επιβάλλουν τα συμβατικά ακουστικά.

Αξίζει, επίσης, να αναφέρουμε πως εκτός από την αυτόματη σύνδεση με δύο συσκευές ταυτόχρονα, τα HUAWEI FreeClip υποστηρίζουν και τη λειτουργία Audio Sharing των HUAWEI συσκευών, με αποτέλεσμα να μπορείτε να στείλετε ήχο από ένα smartphone ή tablet της εταιρείας σε δύο διαφορετικά ζευγάρια FreeClip ακουστικών συγχρόνως, για να ακούσετε π.χ. παρέα με το έτερό σας ήμισυ την ίδια playlist σε ένα ταξίδι!

Δεν σας απομονώνουν από το περιβάλλον, αλλά το περιβάλλον από εσάς!

Όταν υπάρχουν smartphone που όσο βρίσκεστε σε κλήση, ο συνομιλητής σας ακούγεται στους γύρω σαν να έχετε ενεργοποιήσει την ανοιχτή ακρόαση, το στοίχημα της… ιδιωτικότητας που είχαν να κερδίσουν τα FreeClip, λόγω του open-ear σχεδιασμού τους, δεν ήταν αμελητέο. Με χαρά διαπιστώσαμε πως όσο δυνατά και αν τοποθετούσαμε την ένταση της μουσικής ή της τηλεφωνικής μας συνομιλίας, οι γύρω μας δεν αντιλαμβάνονταν το παραμικρό. Το συγκεκριμένο επίτευγμα οφείλεται στο Reverse Sound Waves System, έναν μηχανισμό που κατορθώνει να δημιουργήσει ένα σύστημα ενεργούς ακύρωσης θορύβου… από την ανάποδη, καθώς εξουδετερώνει με αντίστροφα ηχητικά κύματα την «απόδραση» του μουσικού σας περιεχομένου προς το περιβάλλον. Έτσι, ενώ εσείς ακούτε τι συμβαίνει γύρω σας ταυτόχρονα με την αγαπημένη σας μουσική, όσοι βρίσκονται στον ίδιο χώρο δεν μπορούν να… κρυφακούσουν ό,τι καταλήγει αποκλειστικά στα αφτιά σας.

Αυτονομία και φόρτιση

Όταν χρησιμοποιούνται με τη θήκη φόρτισης, τα HUAWEI FreeClip υποστηρίζουν έως και 36 ώρες ακρόασης συνολικά. Η φόρτιση των ακουστικών στη θήκη τους διαρκεί περίπου 40 λεπτά, ενώ η ίδια η θήκη (χωρίς τα ακουστικά) φορτίζει μέσα σε μια ώρα ενσύρματα. Αν την ακουμπήσετε σε μια βάση ασύρματης φόρτισης, θα απαιτήσει γύρω στα 150 λεπτά για να αγγίξει το 100%.

Δεν υπάρχει δεξί και αριστερό

Ακούγεται ελαφρώς υπερβολικό, αλλά εκείνο το δευτερόλεπτο που αναρωτιέστε ποιο ακουστικό είναι το δεξί και ποιο το αριστερό είτε για να τα επιστρέψετε στη θήκη ή για να τα βάλετε στα αφτιά σας, φαντάζει εκνευριστικά μακρύ! Τα «έξυπνα» FreeClip είναι σχεδιασμένα έτσι ώστε να αντιλαμβάνονται αν τα έχετε τοποθετήσει στο δεξί ή στο αριστερό αφτί και να αναλαμβάνουν αυτόματα τον αντίστοιχο ρόλο. Μόλις τα επανατοποθετήσετε στη θήκη τους, επιστρέφουν στην «ουδετερότητά» τους, ώστε την επόμενη φορά να τα φορέσετε και πάλι όπως προτιμάτε. Είναι οι λεπτομέρειες, οι μικρές καθημερινές ευκολίες που αναβαθμίζουν ένα προϊόν από καλό σε… αριστουργηματικό!

Μας άρεσεΌ,τι πιο βολικό έχουμε φορέσει στα αφτιά μας, με αυτόματη ανίχνευση δεξιάς και αριστερής τοποθέτησηςΟ open-ear σχεδιασμός δεν θυσιάζει την ποιότητα ήχουΟ ήχος καταλήγει στον ακουστικό μας πόρο και όχι στους γύρω μαςΤαυτόχρονη σύνδεση με δύο συσκευέςΕμφάνιση βγαλμένη από το μέλλον!Δεν μας άρεσεΔεν υπάρχει «χαρτογραφημένη» σε κάποιο gesture η δυνατότητα αυξομείωσης έντασης του ήχου.Θα θέλαμε καλύτερη αδιαβροχοποίηση από IP54Τεχνικά χαρακτηριστικά

Διαστάσεις: 22×15,65×10,34 χιλ. για κάθε ακουστικό / 59,70×51,95×27,35 χιλ. για τη θήκη

Βάρος: 5,6 γρ. για κάθε ακουστικό / 44,5 γρ. για τη θήκη

Bluetooth Audio Codec: SBC, AAC, L2HC & LC3

Αισθητήρες: VPU, IMU, Hall, CAP

Μπαταρία: 55mAh για κάθε ακουστικό και 510mAh  για τη θήκη

Φόρτιση: Ασύρματη και ενσύρματη USB-C (περιλαμβάνεται καλώδιο στη συσκευασία)

Αδιαβροχοποίηση ακουστικών: IP54

Keywords
Τυχαία Θέματα