Διευρυμένο Google Art Project

Η Google ανακοίνωσε τη δεύτερη φάση του Google Art Project, που περιλαμβάνει τη διεύρυνση της συνεργασίας με το Μουσείο Μπενάκη.


H διεύρυνση περιλαμβάνει την ψηφιοποίηση των εκθεμάτων του Μουσείου Ισλαμικής Τέχνης, καθώς και την ένταξη του Νομισματικού Μουσείου στο πρωτοποριακό Art Project,

το οποίο εγκαινιάστηκε στην Ελλάδα τον Απρίλιο του 2012.


Αmit Sood, Επικεφαλής του Google Art Project
«Η ψηφιοποίηση ενός έργου Τέχνης αλλά και οποιουδήποτε αντικειμένου απαιτεί απίστευτη προσήλωση και ενημέρωση από τους συνεργάτες μας και γι’ αυτό δυσκολεύομαι ακόμα να πιστέψω πως μέσα σε λίγα μόλις χρόνια έχουμε καταφέρει να συλλέξουμε μια τόσο πλούσια και ενημερωμένη συλλογή εκθεμάτων σε έναν διαδικτυακό τόπο. Οι επισκέπτες του Art Project προέρχονται από όλο τον κόσμο, από τη Βραζιλία μέχρι την Ιαπωνία. Αντί να επαναπαυτούμε όμως, και να μπούμε σε μια πιο αργή τροχιά, η όρεξή μας να ψηφιοποιήσουμε όλο και περισσότερα εκθέματα συνεχίζει να μεγαλώνει ενώ ταυτόχρονα νέα τεχνολογικά επιτεύγματα μας επιτρέπουν να θαυμάσουμε και να παρατηρήσουμε τα εκθέματα με μια πλειάδα τρόπων, κάνοντας την εμπειρία ιδιαίτερα συναρπαστική για τους φιλότεχνους και όχι μόνο».


Διονύσης Κολοκοτσάς, Public Policy manager, Google Greece
«Το διαδικτυακό ταξίδι του Ελληνικού πολιτισμού, το οποίο ξεκίνησε τον προηγούμενο Απρίλιο με την παρουσίαση του Google Art Project και την συμμετοχή τριών καταξιωμένων μουσείων, συνεχίζεται. Σήμερα, το μουσείου Ισλαμικής Τέχνης του Μουσείου Μπενάκη εισέρχεται και αυτό στο Google Art Project κάνοντας τη μοναδική συλλογή του προσβάσιμη μέσω του Διαδικτύου και επιτρέποντας σε όλους τους χρήστες του παγκόσμιου χάρτη να την θαυμάσουν με ένα μόνο κλικ. Ανυπομονούμε να συνεργαστούμε με ακόμη περισσότερους φορείς ώστε να προβάλλουμε τον Ελληνικό πολιτισμό και την Ελλάδα σε όλο τον κόσμο.»


Αιμιλία Γερουλάνου, Πρόεδρος Διοικητικής Επιτροπής του Μουσείου Μπενάκη
«Με τη βοήθεια του σπουδαίου google art project πιστεύουμε ότι οι εκατοντάδες χιλιάδες επισκέπτες θα γίνουν εκατομμύρια, καθώς στόχος μας είναι το πολύτιμο υλικό μας να είναι προσβάσιμο σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης. Χωρίς τις “αγκυλώσεις” που καμιά φορά προκύπτουν από την εσωστρεφή επιστημονική προσέγγιση ανοίγουμε ένα παράθυρο στον κόσμο, έχοντας πλήρη επίγνωση της νέας πραγματικότητας, που καθορίζεται από την επανάσταση των νέων τεχνολογιών επικοινωνίας».


Γεώργιος Κακαβάς, Διευθυντής Νομισματικού Μουσείου
«Το Νομισματικό Μουσείο αν και είναι ένα από τα πρώτα Μουσεία της Ελλάδας, θεσμοθετημένο το 1834, διαθέτει πνεύμα νεανικό και έχει όραμα. Το Google Art Project έρχεται πολύτιμος αρωγός στα οράματα του Νομισματικού Μουσείου προσφέροντας ισότιμα στους πολίτες του κόσμου τη δυνατότητα να ανακαλύψουν τους σπάνιους πολιτιστικούς θησαυρούς του από τον υπολογιστή τους, να επισκεφθούν διαδικτυακά τα πολύτιμα

Keywords
Τυχαία Θέματα