Αποτελέσματα τριμήνου για την LG

Η σταθερή πορεία των οικιακών και των συσκευών οικιακής ψυχαγωγίας αντιστάθμισε το δύσκολο τρίμηνο για την κινητή.


Η LG Electronics, ανακοίνωσε 46% αύξηση των καθαρών κερδών για το δεύτερο τρίμηνο του 2012 σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2011. Παρά τις συνεχιζόμενες συνθήκες ύφεσης, τα λειτουργικά κέρδη της LG για το προηγούμενο τρίμηνο αυξήθηκαν σημαντικά σε σύγκριση με τα προηγούμενα χρόνια. Η υψηλή απόδοση των συσκευών οικιακής ψυχαγωγίας και των οικιακών

συσκευών σε σύγκριση με το δεύτερο τρίμηνο του 2012 συνέβαλε στην αντιστάθμιση της μείωσης των εσόδων της κινητής τηλεφωνίας της LG.


Η έμφαση στην ανάπτυξη ενός πορτοφόλιο premium προϊόντων, η στρατηγικής σημασίας εστίαση στις αναπτυσσόμενες αγορές και οι σημαντικές μειώσεις κόστους, είχαν ως αποτέλεσμα τα καθαρά κέρδη στο δεύτερο τρίμηνο να αυξηθούν κατά 46% σε σύγκριση με το 2011, τα οποία ανέρχονται πλέον στα 159 δισεκατομμύρια KRW (138,02 εκατομμύρια USD), ενώ τα λειτουργικά κέρδη υπερδιπλασιάστηκαν στα 349 δισεκατομμύρια KRW (302,95 εκατομμύρια) σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2011. Τα έσοδα, ενώ είναι υψηλότερα κατά 5,2% από το πρώτο τρίμηνο, έχουν μειωθεί σε σύγκριση με το δεύτερο τρίμηνο του 2011 κατά 10,6% στα 12,86 τρισεκατομμύρια KRW (11,16 δισεκατομμύρια USD) λόγω των μειωμένων πωλήσεων συμβατικών κινητών τηλεφώνων (feature phones) και της μικρής ζήτησης IT προϊόντων.


Η LG Home Entertainment Company (Οικιακή Ψυχαγωγία) σημείωσε σημαντικά λειτουργικά κέρδη στο τρίμηνο σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο το 2011. Εξαιτίας κατά ένα μεγάλο βαθμό της αύξησης πωλήσεων premium προϊόντων και της βελτίωσης της διαχείρισης της αλυσίδας εφοδιασμού, τα λειτουργικά κέρδη υπερδιπλασιάστηκαν σε 216 δισ. KRW (187,5 εκατομμύρια USD) σε ετήσια βάση. Οι πωλήσεις μειώθηκαν κατά 5,8% σε σχέση με την ίδια περίοδο πέρυσι σε 5,48 τρισ. KRW (4,76 δισεκατομμύρια USD) αλλά σημείωσαν αύξηση 2,8% σε σύγκριση με το πρώτο τρίμηνο του 2012. Οι καινοτόμες CINEMA 3D τηλεοράσεις της LG θα συνεχίσουν να δίνουν ώθηση στις πωλήσεις το δεύτερο εξάμηνο, καθώς η LG κερδίζει προβάδισμα στην κατηγορία 3D και τείνει να γίνει ο κορυφαίος προμηθευτής παγκοσμίως.


Η LG Mobile Communications Company (Κινητή Τηλεφωνία), μετά από ένα θετικό πρώτο τρίμηνο, αντιμετώπισε στο δεύτερο τρίμηνο λειτουργικές ζημίες της τάξης των 57 δισ. KRW (49,48 εκατομμυρίων USD) εξαιτίας κυρίως μεγαλύτερης επένδυσης marketing, για λανσαρίσματα νέων μοντέλων που πραγματοποιήθηκαν μέσα στο τρίμηνο. Τα συνολικά έσοδα μειώθηκαν κατά 28,5% σε ετήσια βάση σε 2,32 τρισ. KRW (2,01 δισ. USD) ως αποτέλεσμα των μειώσεων των πωλήσεων των συμβατικών κινητών τηλεφώνων (feature phones) αλλά η διάθεση smartphones ανήλθε σε ποσοστό 44% των πωλήσεων ανά μονάδα, πάνω από 36% σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο, κεφαλαιοποιώντας τη δύναμη της LG στα LTE κινητά τηλέφωνα. Η εταιρεία σχεδιάζει να εισάγει τα

Keywords
Τυχαία Θέματα