Αιτήματα στην Apple για δεδομένα χρηστών

Η Apple ανακοίνωσε τον αριθμό των αιτήσεων που δέχθηκε από τις αμερικανικές κρατικές αρχές για δεδομένα χρηστών της, ακολουθώντας το παράδειγμα των Microsoft και Facebook.


Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Apple, από τον Δεκέμβριο του 2012 έως και τον Μάιο του 2013, στην εταιρεία

έφτασαν συνολικά 4.000-5.000 αιτήματα. Τα αιτήματα αυτά αντιστοιχούν σε 9.000-10.000 λογαριασμούς και συσκευές, ενώ προήλθαν τόσο από ομοσπονδιακές όσο και από πολιτειακές υπηρεσίες. Τα στοιχεία ζητήθηκαν για αστυνομικές έρευνες και για σκοπούς «εθνικής ασφάλειας», χωρίς να αποκαλύπτονται τα επιμέρους νούμερα.


Η Apple υποστηρίζει πως η συντριπτική τους πλειονότητα αφορούσαν αμιγώς αστυνομικές υποθέσεις, όπως την αναζήτηση ανηλίκων ή ατόμων που πάσχουν από άνοια, αλλά και για την αποτροπή αυτοκτονιών. Έτσι, με έμμεσο τρόπο υποστηρίζει πως ήταν περιορισμένα τα αιτήματα από την NSA, στο πλαίσιο του προγράμματος παρακολουθήσεων Prism.


Τέλος, η Apple διέψευσε ότι γνώριζε για την απευθείας πρόσβαση της NSA στους servers εταιρειών, επαναλαμβάνοντας πως έμαθε για το πρόγραμμα από τα δημοσιεύματα στην Guardian και τη Washington Post.


Keywords
Τυχαία Θέματα