Symantec Technology Day 2011

Έκθεση της Symantec αποκαλύπτει ότι οι Πάροχοι Κρίσιμων Υποδομών ενημερώνονται λιγότερο και δεν αναλαμβάνουν κυβερνητικά προγράμματα.

Η εταιρεία Symantec Corp. ανακοίνωσε τα αποτελέσματα της έκθεσης 2011 Critical Infrastructure Protection (CIP) Survey, η οποία κατέγραψε μείωση στην ενημέρωση και την ενασχόληση, σε παγκόσμιο

επίπεδο, όπως μετρήθηκε από το CIP Participation Index. Σε σύγκριση με το 2010, οι επιχειρήσεις που συμμετείχαν φέτος στην έκθεση, παρουσίασαν δείκτη CIP Participation 82% στα προγράμματα κυβερνητικής προστασίας , σημειώνοντας μείωση 12 μονάδων από πέρυσι. Οι Πάροχοι Κρίσιμων Υποδομών προέρχονται από βιομηχανίες που είναι τόσο σημαντικές ώστε εάν πραγματοποιούνταν επίθεση τα δίκτυά τους και αυτά απενεργοποιούνταν, θα οδηγούσε σε μια πραγματική απειλή για τη εθνική ασφάλεια.


“Τα ευρήματα αυτής της έκθεσης είναι σχετικά ανησυχητικά, ειδικά αν λάβουμε υπόψη τις πρόσφατες επιθέσεις από ιούς όπως οι Nitro και Duqu που είχαν ως στόχο Παρόχους αυτού του είδους,” δήλωσε ο κ. Χρήστος Βεντούρης, Technology Manager της Symantec Hellas. Διευθυντής του Τμήματος Global Intelligence Network της Symantec. “Οι περιορισμοί σε ανθρώπινο δυναμικό και πόρους, που αναφέρθηκαν από τους ερωτώμενους δικαιολογούνται από το γεγονός ότι οι Πάροχοι Κρίσιμων Υποδομών έπρεπε να δώσουν προτεραιότητα και να επικεντρώσουν τις προσπάθειές τους σε περισσότερες καθημερινές κυβερνοαπειλές. Ωστόσο, πιστεύουμε ότι οι στοχευμένες επιθέσεις ενάντια στους CIP με τη μορφή των Stuxnet, Nitro και Duqu θα συνεχιστούν. Οι επιχειρήσεις και οι κυβερνήσεις ανά τον κόσμο θα πρέπει να είναι πολύ επιθετικές στις προσπάθειές τους να προωθήσουν και να συντονίσουν την προστασία των κρίσιμων δικτύων τους στον κυβερνοχώρο. Αυτές οι πρόσφατες επιθέσεις είναι πιθανόν μόνο η αρχή περισσότερο στοχευόμενων επιθέσεων σε κρίσιμες υποδομές.”


Τα κυριότερα σημεία της Έκθεσης:
• Χαμηλότερη διείσδυση και ενασχόληση με κυβερνητικά CIP προγράμματα. Φέτος, οι εταιρείες είναι γενικά λιγότερο ενημερωμένες για τα κυβερνητικά προγράμματα CIP. 36% των ερωτηθέντων γνώριζαν σε κάποιο βαθμο ή πλήρως τα σχέδια CIP των κυβερνήσεων, τα οποία είχαν τεθεί προς συζήτηση σε σύγκριση με 55% πέρυσι. Το 2011, 37% των εταιρειών είναι πλήρως ή σημαντικά εμπλεκόμενη σε ένα τέτοιο πρόγραμμα, σε αντίθεση με το 2010, όταν το ποσοστό ήταν περίπου 56%.
• Ελαφρά μεγαλύτερη διστακτικότητα σχετικά με τα κυβερνητικά CIP προγράμματα. Η έκθεση έδειξε επίσης ότι οι οργανισμοί είναι περισσότερο διστακτικοί το 2011 από ότι ήταν το 2010 σχετικά με τα CIP κυβερνητικά προγράμματα. Για παράδειγμα, όταν τους ζητήθηκε να εκφράσουν την άποψή τους σχετικά με τα κυβερνητικά CIP προγράμματα, το 42% δεν είχαν άποψη ή ήταν ουδέτεροι. Επιπλέον, οι εταιρείες είναι πλέον λιγότερο πρόθυμες να συνεργαστούν με προγράμματα CIP από όσο ήταν πέρυσι (ποσοστό 57% από 66% πέρυσι).
• Οι Πολυεθνικοί Οργανισμοί αισθάνονται λιγότερο προετοιμασμένοι. Δεν προκαλε

Keywords
Τυχαία Θέματα