Online σύστημα για τα κέρδη του ΟΠΑΠ

Με αυτοματοποιημένο on line σύστημα γίνεται πλέον η έκδοση βεβαιώσεων κερδών από την ΟΠΑΠ Α.Ε.


Η ΟΠΑΠ Α.Ε. διεξάγει τα παιχνίδια της με ένα σύγχρονο ολοκληρωμένο on line μηχανογραφικό Σύστημα που εγγυάται την ακεραιότητα και την ασφάλεια όλων των πραγματοποιούμενων

συναλλαγών. Για την συμμετοχή στα παιγνίδια της και για την καταβολή των κερδών στους τυχερούς, η εταιρεία ακολουθεί διαδικασίες που συμβαδίζουν με τις συνήθεις πρακτικές που έχουν υιοθετήσει διεθνώς οι εταιρείες τυχερών παιγνιδιών για τα επίγεια δίκτυά τους.


Η ΟΠΑΠ Α.Ε. διανέμει κάθε έτος δισεκατομμύρια κερδών στους τυχερούς τα οποία, ενδεικτικά τα δύο τελευταία έτη, ανέρχονται στα ποσά των 3,8 δισ. ευρώ (το 2010) και 3,1 δισ. ευρώ (το 2011). Κατά τη διάρκεια των δυο αυτών ετών ζητήθηκαν και εκδόθηκαν 15.041 (το έτος 2010) και 15.446 (το έτος 2011) βεβαιώσεις κέρδους, οι οποίες ανήλθαν στα ποσά των 516 εκ. ευρώ (το 2010) και των 450 εκ. ευρώ (το 2011).


Για την χορήγηση βεβαιώσεων κέρδους ακολουθούνται αυστηρά καθορισμένες αυτοματοποιημένες διαδικασίες, σύμφωνα με τις οποίες απαιτείται η υποβολή από τον δικαιούχο ειδικής αίτησης, στην οποία υποχρεωτικά πρέπει να επισυνάψει παραστατικό ταυτοποίησης του (φωτοτυπία της ταυτότητας ή του διαβατηρίου), τα κερδίζοντα δελτία και οι αντίστοιχες αποδείξεις πληρωμής τους. Τα εξοφλούμενα δελτία καταχωρούνται στο κεντρικό μηχανογραφικό σύστημα, ελέγχονται ως προς τα στοιχεία και τα κέρδη τους και δεσμεύονται, ώστε να μην είναι δυνατόν να χρησιμοποιηθούν εκ νέου για έκδοση άλλης βεβαίωσης. Επίσης, το συνολικό κέρδος της βεβαίωσης προσδιορίζεται αυτόματα από το μηχανογραφικό σύστημα, χωρίς να υπάρχει δυνατότητα παρέμβασης προσώπων. Στις περιπτώσεις που οι εξοφλήσεις κερδών έχουν γίνει επώνυμα, γίνεται ταυτοποίηση των στοιχείων του αιτούντος με τα στοιχεία του εισπράξαντος το κέρδος.


Διευκρινίζεται ότι, επώνυμη είναι υποχρεωτικά μία πληρωμή όταν το κέρδος υπερβαίνει ένα ορισμένο ποσό και μπορεί να πραγματοποιηθεί είτε από τις συνεργαζόμενες με την ΟΠΑΠ Α.Ε. τράπεζες, είτε από τα ταμεία της εταιρείας στην Αθήνα και στην Θεσσαλονίκη.


Η ΟΠΑΠ Α.Ε. συνεχώς εξελίσσει και αναβαθμίζει τεχνολογικά το σύστημα της, θεσπίζοντας ταυτόχρονα και νέους ελέγχους ή και διαδικασίες προκειμένου να αποτρέπονται ή να εντοπίζονται πιθανές περιπτώσεις απάτης.
Ειδικότερα, κατά την διάρκεια των δύο τελευταίων ετών, με βάση την εμπειρία που έχει αποκομίσει, αλλά και με αφορμή την διερεύνηση από τις Ελεγκτικές αρχές διαφόρων υποθέσεων νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, η ΟΠΑΠ Α.Ε. έχει προβεί στα παρακάτω:
(α) Σταδιακά έχει μειώσει σημαντικά με τρεις διαδοχικές αποφάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου της το όριο του ποσού κέρδους πάνω από το οποίο η πληρωμή γίνεται υποχρεωτικά επώνυμη. Το όριο αυτό έχει διαμορφωθεί σήμερα στα 1.500 ευρώ, αυξάνοντας σημαντικά τις ε

Keywords
Τυχαία Θέματα