OWASP AppSec Research

Κορυφαία ονόματα της ασφάλειας λογισμικού από όλο τον κόσμο θα δηλώσουν το “παρών” στο “OWASP AppSec Research”, της Αθήνας.


Από τις 10 έως 13 Ιουλίου, ειδικοί από τις μεγαλύτερες εταιρίες ανάπτυξης και ασφάλειας λογισμικού του κόσμου θα συγκεντρωθούν στο Τμήμα Πληροφορικής & Τηλεπικοινωνιών του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών για να συζητήσουν τις τελευταίες εξελίξεις του κλάδου στα πλαίσια του συνεδρίου “OWASP

AppSec Research”.


Το OWASP AppSec Research είναι το κορυφαίο συνέδριο για την ασφάλεια λογισμικού στην Ευρώπη. Κάθε χρόνο συγκεντρώνει πάνω από 300 ειδικούς, απ’ όλο τον κόσμο για να συζητήσουν και να μοιραστούν πρωτότυπες ιδέες, πρωτοβουλίες και σημαντικές τεχνολογικές εξελίξεις. Φέτος, φιλοξενείται στην Αθήνα από το Τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του Πανεπιστημίου Αθηνών από τις 10 έως και τις 13 Ιουλίου. Πρόκειται για ένα από τα τέσσερα ετήσια, διεθνή συνέδρια που διοργανώνει το OWASP.


Οι δύο πρώτες ημέρες του συνεδρίου είναι αφιερωμένες σε εξειδικευμένες εκπαιδεύσεις. Έμπειροι εκπαιδευτές από όλο τον κόσμο θα μοιραστούν τις γνώσεις τους σε εξειδικευμένα και επίκαιρα θέματα, τα οποία σχετίζονται με τον ασφαλή προγραμματισμό και την ασφάλεια λογισμικού, μέσα από 6 αντίστοιχα courses:
Elite Web Defense – How to build robust and secure web applications
Hack Your Own Code: Advanced training for developers
Mobile Security: Securing Your Small, Smart Devices
• Application Attack Detection & Response – A Hands-on Planning Workshop
• Assessing and Exploiting Web Applications with Samurai-WTF
Building a Software Security Program On Open Source Tools



Όλες ανεξαιρέτως οι εκπαιδεύσεις δεν περιορίζονται σε θεωρητικές παρουσιάσεις αλλά περιλαμβάνουν πρακτική εξάσκηση μέσα από εργαστήρια και ασκήσεις. Απευθύνονται σε προγραμματιστές, αναλυτές, ειδικούς ασφάλειας αλλά και Project Managers ή Security Officers.


Περισσότεροι από 35 ομιλητές από όλο τον κόσμο θα μιλήσουν για τις τελευταίες εξελίξεις στην ασφάλεια λογισμικού. Όλες οι μεγάλες εταιρίες κατασκευής λογισμικού (HP, Microsoft, Oracle, κ.λπ.) αλλά και παροχής υπηρεσιών και τεχνολογιών ασφάλειας (Imperva, Trustwave, Cigital, RSA, Symantec, Veracode, κ.λπ.) θα δώσουν το παρόν για να συζητήσουν τις νέες προκλήσεις στον κρίσιμο αυτό τομέα της πληροφορικής.


Αναλυτικότερα, ο Gary McGraw, CTO της εταιρίας Cigital, είναι ένας από τους πρώτους μου μίλησαν για ασφάλεια λογισμικού. Συγγραφέας δεκάδων βιβλίων και άρθρων για το θέμα είναι από τους πλέον καταξιωμένους ειδικούς στον τομέα αυτό. Στο συνέδριο θα μιλήσει για την πορεία και την εξέλιξη της ασφάλειας λογισμικού τα τελευταία 10 χρόνια, ενός από τους ταχύτερα αναπτυσσόμενους κλάδους της πληροφορικής, όπως ο ίδιος λέει.


Ο Jacob West είναι υπεύθυν

Keywords
Τυχαία Θέματα